АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методи політичної комунікації

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ДЛЯ СТУДЕНТОВ
  3. II. Методична робота.
  4. III. Mix-методики.
  5. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  6. III. ИНФОРМАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКАЯ ЧАСТЬ
  7. III. Ценности практической методики. Методы исследования.
  8. IV. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО РАЗРАБОТКЕ И ИСПОЛЬЗОВАНИЮ ТЕСТОВЫХ ЗАДАНИЙ
  9. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  10. IV. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКИЕ И ИНОФРМАЦИОННОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ
  11. IX. Проведите методическую глубокую скользящую
  12. V. Методический блок.

Використовуються такі способи (методи) політичної комунікації двох типів (рисунок 2).

Малюнок 2. Методи політичної комунікації

Мобілізаційні методи включають усну агітацію і пропаганду.

Зміст, форми агітації і пропаганди націлені переважно не на переконання, а на навіювання, «нав'язування» споживачеві інформації ідей і установок комунікатора. Неминучі витрати агітації і пропаганди - маніпулювання масовою свідомістю і поведінкою громадян, дезінформація, упереджене (з партійних, групових позицій) коментування подій, ігнорування громадської думки.

Маркетингові методи спрямовані на роз'яснення і переконання, стимулюють критично-творче мислення, демократичну мотивацію поведінки.

Політичний маркетинг - комплекс заходів, що формують в суспільній свідомості привабливий імідж політичних інститутів, лідерів, ідей, програм і концепцій.

Маркетингові способи використовуються суб'єктами політики з урахуванням їх попиту і пропозиції на потрібну інформацію. Вони розраховані на переконання людини, на самостійну оцінку фактів і явищ, свідомий вибір лінії поведінки.

Функції політичного маркетингу:

1) виявлення і висунення на авансцену політики гідних лідерів, здатних компетентно висловлювати, подавати органам влади і впроваджувати у життя суспільні інтереси;

2) виявлення, популяризація та сприяння впровадженню альтернативних політичних програм, проектів, ідей, концепцій прогресивного суспільного розвитку;

3) формування в суспільній свідомості привабливого іміджу кандидатів на державні посади;

4) допомога громадянам у вільному та свідомому політичному виборі, а політичним інститутам та лідерів - у демократизації суспільних відносин.

До маркетингових способів комунікації відноситься політична реклама. Її мета - в емоційній і лаконічній формі представити громадянам істинний образ політичних інститутів, політичних лідерів, політичних ідей, програм і концепцій, сформувати про них позитивну громадську думку. Рекламна продукція, «очищена» від політичної кон'юнктури і суб'єктивізму, містить важливу інформацію для вільного й усвідомленого вибору людиною політичної позиції. Реклама некомпетентна, брехлива, тенденційна спотворює політичну дійсність і здатна дезорієнтувати людей.

Основні види політичної реклами:

• аудіовізуальні;

• друковані;

• комп'ютерні;

• особисті зустрічі політиків з громадськістю.

Комунікаційна політика демократичної держави включає:

1) розробку і вдосконалення правових норм, що регулюють політичну комунікацію, захист інтересів особи, суспільства і держави від поширення антигуманної інформації;

2) започаткування та розвиток державних і незалежних ЗМІ (створення сучасної інформаційної системи, сприяння її кадрового, технологічного та матеріально-технічного забезпечення);

3) демократизацію механізмів державного впливу на масову комунікацію, контроль змісту інформаційних потоків у суспільстві.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)