АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СЕРЕДОВИЩЕ КОНСТРУЮВАННЯ

Читайте также:
  1. Г) взаємодією із зовнішнім середовищем.
  2. Загальні поняття про середовище підприємства
  3. Зовнішнє та внутрішнє середовище функціонування підприємства
  4. Конструювання виробу
  5. Конструювання сучасної системи вимог до сучасного уроку.
  6. КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ДЖЕРЕЛ І ОБ’ЄКТІВ ВПЛИВУ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ.
  7. Логіко – психологічні правила конструювання повідомлень
  8. Розділ 1. Міжнародне середовище та управління організацією-субєктом ЗЕД.
  9. Розрахунок і конструювання бази колони.
  10. ШКІДЛИВА ДІЯ ЗАБРУДНЮВАЧІВ НА ЛЮДИНУ ТА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

ЗМІСТ

Вступ................................................................................................................ 3

1. Завдання об’єкту конструювання............................................................... 4

2. Середовище конструювання....................................................................... 5

3. Конструкторська документація.................................................................. 8

3.1 Схема електрична-структурна.................................................................. 8

3.2 Схема електрична-принципова.............................................................. 10

3.3 Схема електрична-функціональна.......................................................... 12

3.4 Креслення друкованої плати.................................................................. 14

Висновок........................................................................................................ 15

Список літератури......................................................................................... 16


 

ВСТУП

Метою виконання циклу лабораторних робіт з предмету «Основи конструювання комп’ютерних систем» є оволодіння навичками конструювання засобів обчислювальної техніки з використання пакету автоматизованого проектування Proteus 7.7.

Головним завданням є розробка структурної, принципової та функціональної схеми автомату світлових ефектів, а також розробка конструкції друкованої плати пристрою.

В результаті виконання даної роботи було отримано плату, яка задовольняє автоматизувати роботу світлових ефектів.


 

ЗАВДАННЯ ОБ’ЄКТУ КОНСТРУЮВАННЯ

Завдання передбачає розробку структурної, функціональної та принципової схем автомату світлових ефектів. В процесі виконання завдання необхідно оволодіти навичками роботи з програмним пакетом Proteus, ознайомитися з компонентами програми, а також навчитися будувати схематичні плати.

В процесі виконання лабораторних робіт необхідно розробити спочатку структурну схему пристрою по наведеному в журналі описі. Після ознайомлення з роботою витратоміра необхідно на основі структурної схеми розробити функціональну схему з вказанням напрямку руху сигналів та їх призначення, а також виконуваних окремими блоками функцій.

На основі принципової схеми підбираються типи та номінальні значення комплектуючих виробів та перелік елементів та конструктивні параметри елементів дозволяють розробку креслення друкованого вузла.

Для розробки описаної документації будемо використовувати САПР «Proteus 7.7».

СЕРЕДОВИЩЕ КОНСТРУЮВАННЯ

PROTEUS - пакет програм для автоматизованого проектування (САПР) електронних схем. Розробка компанії Labcenter Electronics (Великобританія).

Рис. 2.1 – Вікно запуску програми

Пакет являє собою систему схемо технічного моделювання, що базується на основі моделей електронних компонентів, прийнятих в PSpice. Відмінною рисою пакета PROTEUS VSM є можливість моделювання роботи програмованих пристроїв: мікроконтролерів, мікропроцесорів, DSP і ін. Бібліотека компонентів містить довідкові дані. Додатково в пакет PROTEUS VSM входить система проектування друкованих плат. Пакет Proteus складається з двох частин, двох підпрограм: ISIS - програма синтезу та моделювання безпосередньо електронних схем і ARES - програма розробки друкованих плат. Разом з програмою встановлюється набір демонстраційних проектів для ознайомлення.

Рис. 2.2 – Інтерфейс програми ISIS

Рис. 2.3 – Інтерфейс програми ARES

До складу восьмої версії входить середовище розробки VSM Studio, що дозволяє досить швидко написати програму для мікроконтролера, використовуваного в проекті, і скомпілювати.

Примітною особливістю є те, що в ARES можна побачити 3D-модель друкованої плати, що дозволяє розробнику оцінити свій пристрій ще на стадії розробки.


 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)