АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовчий етап педагогічної практики

Читайте также:
  1. Административная школа управления: сущность и значение для развития теории и практики менеджмента
  2. Акты судебной практики
  3. АНАЛИЗ СУДЕБНОЙ ПРАКТИКИ ПО АГЕНТСКОМУ ДОГОВОРУ
  4. База прохождения практики__________________________________________________________________________________________________________
  5. В результате прохождения практики формируются академические, социально-личностные, профессиональные компетенции.
  6. Важность духовной практики
  7. Головні ознаки педагогічної технології
  8. Деятельность, осуществляемая при прохождении производственной практики
  9. Діагностичні процедури та критерії соціально-педагогічної діяльності
  10. ДНЕВНИК УЧЕБНОЙ ПРАКТИКИ
  11. Добро і зло як ціннісні полюси моральної свідомості і практики
  12. З.ОБЯЗАННОСТИ РУКОВОДИТЕЛЯ ПРАКТИКИ

ЗВІТ

ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

 

студентки 2 курсу

філологічного факультету

групи УР-23

Голенко Анастасії Володимирівни

Практику проходила у 8-В класі, Чернігівської СЗСШ №1

з 04.02.2015 до 29.04. 2015 р.

 

1. КІЛЬКІСНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

Відвідано 20 уроків учителів.

Проведено 2 вихових заходи

Відвідано 6 класних годин

2. ЗМІСТ ТА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ СТУДЕНТА ПІД ЧАС ПРАКТИКИ

Загальна інформація про проходження практики

У період з 04.02.2015 до 29.04.2015 року я проходила педагогічну практику на базі Чернігівської СЗСШ №1, у 8-В класі. Всі вчителі мають великий стаж роботи, високу фахову й методичну підготовку. Технічне обладнання школи знаходиться на високому рівні, кабінети мають достатню кількість комп’ютерів та мультимедійних проекторів, забезпечення літературою учнів 8-В класу проведено повністю.

Під час педагогічної практики я відвідала 20 уроків та 6 класних годин, проведених вчителем.

Основними цілями проходження практики були:

- закріплення на практиці теоретичних знань з педагогіки та методики;

- отримання цілісного уявлення про педагогічну діяльність в рамках учбового закладу;

- розвиток власних педагогічних здібностей;

- оволодіння сучасними технологіями навчання і виховання;

- освоєння методики викладання уроків різних типів;

Практична робота в школі відкрила для мене можливість пізнати всі сторони педагогічної діяльності і значно розширити мої уявлення про організацію учбового процесу, познайомитися з різною технікою і прийомами навчання.

Великим внеском у формування уявлення про особу педагога і, власне, процес викладання, стала моя присутність на уроках у 8 класі. Метою моєї присутності був аналіз діяльності педагогів, особливу увагу я приділяла методикам подачі матеріалу і побудові уроку. Потрібно відзначити, що тільки завдяки такому цілеспрямованому нагляду, мені вдалося усвідомити, що робота вчителя – це величезна праця, мистецтво і педагогічні знання.

 

Підготовчий етап педагогічної практики

Перед початком практики, ми прийняли участь у настановній конференції, де познайомились із метою, завданнями, змістом практики, правилами і обов’язками студентів-практикантів, особливостями організації діяльності практикантів та вимогами до звітної документації.

Наступним етапом у проходженні педагогічної практики було знайомство із школою та адміністрацією школу, вчителями-предметниками. У ході бесіди ми були ознайомленні із системою навчально-виховної роботи школи, навчально-матеріальною базою школи; діяльністю педагогічного колективу та режимом роботи школи.

Після цього ми познайомились з класом, на базі якого проходили практику. Ми почали спостерігати уроки цього класу, аналізувати особливості роботи в ньому та з деякими учнями особисто. У цей же час ми познайомилися з планом роботи вчителів, конспектами уроків. На основі календарного планування вчителя та програмних вимог, ми склали індивідуальний план роботи студента-практиканта на час проходження педагогічної практики.

Протягом трьох місяців ми відвідували різні типи уроків, проведені вчителями. Це дало нам можливість з’ясувати для себе стиль та манеру роботи вчителя, до якої звикли учні; подивитися, які форми роботи використовуються на уроках у цьому класі; яким методам та прийомам вчитель приділяє найбільше уваги та, нарешті, що проходять учні на даному етапі. Проаналізувавши роботу вчителя, ми можемо зробити такі висновки: клас сильний та активний, тому весь час треба підтримувати їх увагу цікавими завданнями, чи проблемними питаннями. Найчастіше вчитель використовує такі методи навчання як: евристична бесіда, пояснювальне слово вчителя. На уроці використовуються такі форми роботи як: групова, індивідуальна, робота у парах. Майже на кожному уроці присутня робота біля дошки.

Спостереження відвіданих уроків надало нам можливість більш якісно підготуватися до написання конспектів уроків.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)