АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Британці лежачих не добивають

Читайте также:
  1. Анатомо-фізіологічні особливості опорно-рухового апарату
  2. Британське володарювання в Індії
  3. Был сенод y Берестю року 1593, месяца октоврия 16.
  4. Гіпотеза залежності типу темпераменту від групи крові
  5. ГРУППА ГЛАЗОДВИГАТЕЛЬНЫХ НЕРВОВ
  6. Джерела інформації
  7. Зайнятість , безробіття та їх види. Природний рівень безробіття.
  8. Изменения волокнистой ткани (коллагеновые, ретикулярные, эластические волокна).
  9. Інфляція: сутність та кількісна визначеність, види та соціально-економічні наслідки.
  10. Калоприемник на колостоме Снятие однокомпонентного калоприемника
  11. Класифікація ран

А ті, що добивають, йдуть під суд. Історію британського морського піхотинця, який застрелив пораненого бойовика Талібану, розповідає Guardian.

Сержант Александер Блекман відслужив три ротації в Іраку та дві в Афганістані. Під час одного з бойових епізодів він зіткнувся із бійцем Талібану, який на той момент вже був тяжко пораненим після повітряного удару, завданого британським вертольотом. Блекмен холоднокровно розстріляв його. Інцидент був зафіксований на відео, яке показували під час процесу.

Адвокати сержанта переконували суд, що їхній підзахисний перебував у стрессовому стані, адже події відбувалися у найнебезпечнішому районі Афганістану. Частина, де служив Блекман, зазнала великих втрат.

Однак суддя був іншої думки про вчинок морського піхотинця. "Ви поставилися до Афганця з ненавистю і холоднокровно вбили його. У такий спосіб ви зрадили свій корпус та британських військовослужбовців в Афганістані, ви заплямували їхню репуцтацію", - цитує Guardian суддю.

Ісламістські терористи використовуватимуть цей випадок для своєї пропаганди, що серйозно зашкодить репутації Британських сил, вважає суддя.

Вирок, який отримав Блекман став безпрецедентним - довічне ув'язнення без права на оскарження протягом 10 років, пише газета.

 

Провідні світові видання приділили чималу увагу багатотисячним протестам в Києві та поваленню пам'ятника Володимиру Леніну. 9 грудня

· Що далі, Україно?

· Народна зневіра в політиках

· Революція

· Повалення Леніна - думки розділились

Що далі, Україно?

"Багато українців почуваються глибоко зрадженими рішенням президента Віктора Януковича відмовитися від масштабних торгових та політичних угод з Європою", - пише в коментарі про "найбільшу демонстрацію" в Києві New York Times.

"Гігантський мітинг продемонстрував, наскільки роздратованою стала 46-мільйонна нація з того часу, як Янукович сказав, що він не підписуватиме політичну та угоду про вільну економічну зону з ЄС", - відзначає видання, додаючи, що більшість людей приєднались до протестів не через непідписання угод з ЄС, а через міліцейську жорстокість під час розгону мирного протесту на Майдані.

Водночас New York Times відзначає, що опозиційні лідери не бачать "легального способу усунути" Януковича від влади, а протестувальники "не підуть на поступки без змін у найвищих ешелонах влади".

Непоступливість натовпу може змусити Януковича вдатися до "неприємних варіантів, включно з можливістю силового розгону, якого багато протестувальників бояться, але вважають неминучим", - веде далі видання.

"Він також може почекати, сподіваючись, що похолодання та деморалізація врешті-решт зменшать кількість людей в натовпі, але тривала облога великої частини його столиці вже додала наліт слабкості та нерішучості до дедалі більшої непопулярності уряду", - пише New York Times.

Крім того, напруга зростає через економічні проблеми в державі, якій потрібно десь 18 млрд доларів для стабілізації ситуації.

"Зараз здається, що, найпевніше, ця допомога прийде від Росії",- вважає видання.

Втім, велике питання, чи погодяться з цим протестувальники.

"Люди мають гідність. Саме тому вони тут. Не тому, що вони проти Януковича, не тому, що вони за ЄС, а тому що вони мають гідність. І вони хочуть жити з гідністю", - цитує New York Times одну з протестувальниць.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)