АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Між насиллям і переговорами

Читайте также:
  1. АРИСТОТЕЛЬ ОНАССИС
  2. Берлин, Германия
  3. Венский суд отклонил запрос США на экстрадицию Фирташа
  4. Визначення насильства в сім’ї
  5. Газ в обмен на удовольствие
  6. Глава 6. Кассия
  7. Діловий етикет Японії
  8. Етика Іммануїла Канта
  9. Запрещение деяний, имеющих характер насильственных требований и т.п.
  10. Институт марксизма-ленинизма при ЦК КПСС 4 страница
  11. Кант про автономію моральної волі
  12. Контрольна робота

 

Події понеділка в Україні The Washington Post описує як "балансування між силовим подавленням (протестів) та політичними переговорами, які є єдиним виходом з триваючої кризи" у країні.

Хоча президент Віктор Янукович погодився на круглий стіл за участі трьох колишніх президентів України, щоб обговорити шляхи завершення його протистояння з масовим протестним рухом, він також скерував спецназ на позиції протестувальників в центрі Києва, а службу безпеки - на штаб-квартиру головної опозиційної партії, нагадує видання.

"На щастя, мирне врегулювання все ще залишається в інтересах обох сторін. Незважаючи на мобілізацію сотень тисяч у столиці та інших містах, прозахідний протестний рух не має законних засобів, аби змістити Януковича, який виграв демократичні вибори в 2010 році. Опозиція представляє найкраще з України - повсталу молодь та середній клас - і якщо найбільша країна Європи бачить себе частиною Заходу, мрія про єдиний і демократичний континент є досяжною", - пише видання.

"Але дуже важливо, щоби прозахідні сили дотримувалися мирної і демократичної тактики", - нагадує газета.

"Нещирий" ЄС

"Нещирими" вважає намагання ЄС примирити українську опозицію та владу "Российская газета". Однією рукою, пише видання, ЄС фінансує опозицію, іншою - намагається посадити сторони конфлікту за стіл переговорів.

"Координація акцій громадської непокори в Києві здійснювалася через закриті мережі Інтернет з території США, Грузії та Польщі. [...] Гроші, призначені опозиції, поступали на розрахункові рахунки декількох українських організацій з таких країн, як Велика Британія, Канада, Польща, Португалія, а також США (найбільший об’єм фінансування)", - стверджує газета з посиланням на власні джерела.

"Західні політики, які сьогодні в соціальних мережах опікуються громадською згодою в Україні, представляють країни, через які йшло фінансування акцій протесту", - робить висновок видання.

Уроки Євромайдану

Росії доведеться зробити висновки з подій на українських "євромайданах" і відповідним чином скоригувати своє ставлення до України, пишуть "Московские новости".

На думку видання, "головним результатом "євромайдану" є саме зміна порядку денного внутрішньої політики", а саме пошук нового лідера. У такій ситуації Росії потрібно шукати "межі компромісів" і нових політичних союзників в Україні.

"Найближчим часом у неї [Росії] нема там союзників. Навіть тих поміркованих, які були, ми втратили цієї осені. І сьогодні Янукович є безальтернативним партнером для Росії, при цьому, звісно, абсолютно ненадійним, оскільки він політично ослаблений", - вважає політолог Гліб Павловський.

Також, на думку газети, Росії доведеться зважати на європейські цінності українців і не протиставляти їм свої "духовні скрєпи". На думку політолога Володимира Жарихіна, Росія має ширше використовувати політику "м’якої сили", аби зробити свій імідж привабливим для молодих українців.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)