АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТРАНСПОРТУВАННЯ ХВОРИХ У ПРОФІЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ

Читайте также:
  1. B. Ізоляція хворих
  2. Бойовий порядок мотопіхотного відділення у наступі
  3. Бригада ЕМД готує травмованого потерпілого до транспортування в карету
  4. Відділення комп’ютерних наук
  5. Вологе прибирання приміщень відділення
  6. Годування важкохворих
  7. Госпіталізація, санітарна обробка та транспортування хворих дітей
  8. Дії дозорного відділення (екіпажу танка, пішого дозору) у розвідці
  9. Застосування у хворих з порушеною функцією нирок
  10. ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1. СТРУКТУРА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ В ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ ТЕРАПЕВТИЧНОГО ПРОФІЛЮ
  11. Курація 3-4 тематичних хворих .
  12. Курація 3—4 тематичних хворих.

М. Вінниця

Приймальне відділення (ПВ) лікарні є частиною стаціонару, в якому здійснюють прийом, огляд, об’єктивне обстеження та первинну діагностику, реєстрацію хворих, визначають відділення для подальшої госпіталізації, а також проводять санітарне оброблення, транспортування пацієнтів у лікувальне відділення, здійснюють довідково – інформаційну роботу. У разі потреби надають невідкладну медичну допомогу.

Приймальне відділення є структурним підрозділом лікарні.

Робота у ПВ ведеться у певній послідовності:

1. Реєстрація людини яку доставили до стаціонару, в журналі госпіталізації заповнення титульної сторінки медичної картки стаціонарного хворого.

2. Огляд лікарем, який фіксує данні анамнезу та об’єктивного обстеження в історії хвороби.

3. Первинна діагностика захворювання і надання необхідної медичної допомоги.

4. Вимірювання температури тіла та антропометрія.

5. Транспортування хворого у відділення відповідного профілю.

Приймальні відділення можуть бути двох типів: централізоване і децентралізоване.

Централізоване – це одне приймальне відділення зі складною структурою, що створюється у багатопрофільних неінфекційних лікарнях, особливо в тому разі, коли відділення розташовані в одному корпусі. Приймальне відділення складається із приміщень для чекання, реєстратури, процедурного кабінету, кілької оглядових та діагностичних кабінетів, ізолятора, санпропускника, кабінету чергового лікаря, санвузла.

У приймальному відділення багатопрофільних лікарень або недалеко від нього розміщують перев’язувальну, а іноді й малу операційну, рентгенкабінет і лабораторію.

Також можуть бути створені спеціальні діагностичні палати та ізолятори,, в яких перебувають пацієнти з не уточненим діагнозом. Їх обстежують протягом декількох днів з метою уточнення захворювання. Неподалік від приймального відділення повинен знаходитись склад для зберігання одягу пацієнтів.

Структура приймального відділення:

У відділенні функціонує блок інтенсивної терапії, операційна, ендоскопічний кабінет, процедурна, які оснащені всіма необхідними наборами інструментів для надання невідкладної допомоги, посиндромними наборами медикаментів, ЕКГ – апаратами, моніторами, дефібрилятором, електровідсмоктувачем, наборами для огляду гінекологічних хворих.

Згідно наказу УОЗ в приймальному відділенні є запас медикаментів та медичного інвентаря для надання допомоги при надзвичайних ситуаціях розрахований на 50 чоловік.

Через приймальне відділення госпіталізуються хворі, які потребують стаціонарного лікування в умовах обласної лікарні, як в плановому так і в ургентному порядку. Розділення потоку хворих, а також функціонування блоку інтенсивної терапії та операційної дало змогу надавати пацієнтам, які звертаються в обласну лікарню кваліфіковану та спеціалізовану допомогу безпосередньо у приймальному відділенні не гаючи часу на транспортування по лікарні.

Загальнівимоги до приймального відділення:

1. Приміщення приймального відділення повинні бути розташовані таким чином, щоб хворі, які виписуються зі стаціонару,не стикались з хворими, яких госпіталізують.

2. До приймального відділення мають прилягати широкий асфальтований під’їзд, широкі сходи та двері, щоб зручно було нести ноші або каталку.

3. Біля входу до приймального відділення повинна бути прикріплена вивіска, яку добре видно здалеку в будь яку годину доби.

4. Зв’язок приймального відділення з іншими відділеннями лікарні повинен здійснюватись через вантажний ліфт.

5.

Децентралізоване- це приймальне відділення, що створюється на базі: а)інфекційного відділення. Б)пологових будинків.

 

Вимоги до санітарно –протиепідемічного режиму такі самі як і до інших відділень стаціонару. При проведенні санітарного оброблення для кожного пацієнта повинна використовуватись продезінфікована мочалка і окремий фасований брусочок мила.

Після транспортування кожного пацієнта каталка – носилки або крісло-каталка повинні знезаражуватись.

У приймальному відділенні потрібно мати набір усього необхідного для проведення санітарної обробки при педикульозі: протипедикульозні засоби, косинка бавовняна, поліетиленовий пакет, густий гребінець, ножниці, приладдя для гоління, поліетиленові або клейончасті пакети для одягу, гумові рукавички. Також повинно бути три протичумних комплекти, які використовують медичні працівники (лікар, мед. Сестра, санітарка) у разі надходження хворого із особливо небезпечними інфекційними захворюваннями (чума, холера, сибірка) з тим, щоб замим не заразитись від пацієнтів.

Для прибирання повинне використовуватись промарковане окремо для різних приміщень приладдя (відра,швабри, ганчірки).

 

ТРАНСПОРТУВАННЯ ХВОРИХ У ПРОФІЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ

Транспортування хворих – це перенесення або переведення їх з приймального до лікувального відділення, з одного лікувального відділення до іншого або з однієї лікарні до іншої, а також перекладання хворого у ліжко.

Спосіб транспортування хворого визначає лікар залежно від важкості стану хворого. Залежно від загального стану всі хворі поділяються на транспортабельних і нетранспортабельних.

Транспортабельні – це хворі, які без шкоди для свого здоров’я можуть самостійно пересуватися (хворі у задовільному стані), яких можна перевезти на каталці, кріслі-каталці, перенести на носилках (хворі у стані середньої важкості або важкохворі). Нетранспортабельні – це хворі, які перебувають у важкому стані, яким перевезення або перенесення може спричинити загрозу для життя. Цим хворим необхідно надати невідкладну або реанімаційну допомогу, а потім хворих можна транспортувати до відділення (реанімаційного, кардіореанімаційного, хірургічного, тощо).


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)