АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Історія Бердичівського педагогічного коледжу

Читайте также:
  1. Гузир та Тумовс. Корупційна історія
  2. Диференціація та інтеграція науково-педагогічного знання. Система педагогічних наук.
  3. Додатки до опису педагогічного досвіду
  4. Зародження і етапи розвитку контролінгу(історія виникнення, передумови створення концепції контролінгу, розвиток контролінгу в США та Німеччині)
  5. Захарченко М.В., Погорілий О.І. Історія соціології. – К., 1993.
  6. І. ДАВНЯ ТА НОВА ІСТОРІЯ УКРАЇНИ
  7. І. Історія виникнення
  8. із предмета «Історія української культури»
  9. Імперія інків та її історія.
  10. Історія алкоголю.
  11. Історія виникнення вишивки

ВСТУП

Виробнича (комплексна з фаху) практика є нормативною складовою підготовки фахівців за спеціальністю 8.18010021 «Педагогіка вищої школи» як майбутніх викладачів вищих навчальних закладів.

Метою виробничої (комплексної з фаху) практики є закріпити і поглибити знання отримані студентами в процесі теоретичного навчання, придбання необхідних умінь, навичок, досвіду практичної роботи із майбутньої спеціальності.

Практика проходила на базі ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів».

Завданнями виробничої (комплексної з фаху) практики є:

ü Поглибити і закріпити знання з методики навчання дисциплін за напрямом базової підготовки;

ü Формування умінь і навичок самостійного планування, організації методичної роботи в умовах вищого аграрного навчального закладу;

ü Участь у організації, плануванні та проведенні практичного навчання;

ü Розробка навчально-методичного забезпечення з дисциплін професійної та практичної підготовки;

ü Вивчити та закріпити накопичений передовий педагогічний досвід в начальному закладі.

У ході практики необхідно сформувати та розвинути уміння: застосувати на практиці знання з методики навчання спеціальних дисциплін;самостійно планувати, організовувати методичну роботу в умовах вищого аграрного навчального закладу; розробляти навчально-методичне забезпечення з дисциплін професійної та практичної підготовки; планувати, проводити, та організовувати практичні заняття.

 

1. ХАРАКТЕРИСТИКА НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

Історія Бердичівського педагогічного коледжу.

18 квітня 1923 року на базі вищих педагогічних курсів, які знаходились в с. Круподерниця Погребищенського району (нині Київська область), у Бердичеві в будинку комерційного училища було організоване педагогічне училище.

У 1923 році контингент учнів становив 95 чоловік 17 викладачів. Навчальний заклад готував учителів 1-4 класів.

У червні 1941 року діяльність педшколи була припинена у зв'язку з тимчасовою німецько-фашистською окупацією. У січні 1944 року педшкола відновила свою діяльність.

У 1947 році Бердичівська педшкола була перейменована у Бердичівське педагогічне училище, де працювали шкільний та дошкільний відділи.

У 1958 році у Бердичівському педучилищі був закритий шкільний відділ і відкритий музичний відділ.

У 1997 році відкрита нова спеціальність «Соціальна педагогіка».

28 травня 2002 року Лейчук Алла Олександрівна призначена на посаду директора Бердичівського педагогічного коледжу.

В 2004 р. Бердичівське педагогічне училище було реорганізоване в Бердичівський педагогічний коледж. Бердичівський педагогічний коледж ліцензований і акредитований як вищий навчальний заклад І рівня акредитації. Підготовка спеціалістів здійснюється за спеціальностями: «Дошкільна освіта» – денна та заочна форма навчання, «Музичне мистецтво» і «Соціальна педагогіка» – денна форма навчання.

Сьогодні Бердичівський педагогічний коледж – це навчальний заклад І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» на основі базової та повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання за кошти обласного бюджету та за кошти фізичних та юридичних осіб.

Коледж готує фахівців у двох галузях знань:

ü 0101 Педагогічна освіта;

ü 0202 Мистецтво.

Здійснюється підготовка молодших спеціалістів за такими спеціальностями:

v 5.01010101 Дошкільна освіта;

v 5.01010601 Соціальна педагогіка;

v 5.02020401 Музичне мистецтво.

Навчально-методична база коледжу складається з двох навчальних корпусів, учбова площа яких становить 2877 кв. м. В коледжі діють 20 кабінетів для аудиторних занять, 2 лабораторії, 2 майстерні, 50 класів для проведення індивідуальних занять. Для заняття хорових класів і ритміки обладнані спеціальні аудиторії, створена кімната українського побуту. Є спортивний зал, гуртожиток на 450 місць.

Методична робота в коледжі є складовою частиною навчально-виховного процесу і одним з основних видів діяльності керівників відділень та викладацького складу.

Основними напрямками методичної роботи є:

š надання методичних консультацій викладачам, студентам, працівникам інших закладів освіти;

š спрямування і координація роботи циклових комісій коледжу;

š спрямування роботи засідань обласних, регіональних методичних об’єднань педагогічних працівників;

š створення комплексу методичного забезпечення навчальних дисциплін;

š розробка й упровадження в практику роботи предметних (циклових) комісій методичних рекомендацій, положень щодо вдосконалення науково-методичної роботи, професійної підготовки майбутніх фахівців;

š сприяння розвитку творчого потенціалу кожного викладача, створення організаційних умов для безперервного фахового підвищення кваліфікації педагогів;

š вивчення й узагальнення позитивного педагогічного досвіду викладачів коледжу, педагогічних працівників інших закладів освіти, ознайомлення педагогів, студентів коледжу з цим досвідом та його впровадженням;

š залучення викладачів та студентів до навчально-методичної, науково-дослідної роботи;

š організація виставок педагогічних досягнень викладачів, новинок психолого-педагогічної, методичної літератури, періодичної преси;

š робота з молодими викладачами;

š допомога в підготовці викладачів до атестації.

Координуючим органом методичної роботи в коледжі є методична рада, яка розглядає найбільш важливі питання удосконалення методичної та навчально-виховної роботи в коледжі, впровадження інноваційних технологій і прогресивних форм організації навчання в навчальний процес, контролю і координації роботи циклових комісій, розробки заходів з підвищення професійної майстерності викладачів тощо.

Ключові питання роботи методичної ради:

Ø Основні напрямки методичної роботи.

Ø Робота циклових комісій по формуванню професійної компетентності викладачів.

Ø Затвердження навчально-методичних матеріалів викладачів.

Ø Результати виставки-огляду навчально-методичних матеріалів викладачів.

Ø Роль і місце самостійної роботи студентів у системі організації навчального процесу.

Ø Застосування сучасних педагогічних технологій з метою підвищення якості знань.

Ø Результати проведення тижнів (декад) циклових комісій.

Ø Напрямки удосконалення інформаційно-методичного забезпечення навчально-виховного процесу.

Тижні (декади) циклових комісій проводяться відповідно до плану методичної роботи з метою вдосконалення науково-методичного рівня педагогічної майстерності викладачів, обміну педагогічним досвідом, забезпечення належних умов для розвитку інтелектуальних здібностей, творчої активності студентів.

Бібліотека коледжу має багатий книжковий фонд: біля 78 тис. екземплярів книг та періодичних видань.

У педагогічному коледжі працює досвідчений, творчий життєлюбний педагогічний колектив.

Багато викладачів відзначено урядовими нагородами, грамотами Міністерства освіти.

Викладачами коледжу розроблено більше 40 програм з окремих предметів. Колектив плідно працює над поширенням психолого-педагогічних, екологічних та інших наукових знань серед працівників освіти міста, району, області.

На базі коледжу систематично проводяться засідання обласних та регіональних методичних об’єднань для різних категорій педагогічних працівників.

Педагоги навчального закладу є авторами багатьох посібників, наукових публікацій, які щорічно реєструються в бібліографічному довіднику методичних матеріалів викладачів Бердичівського педагогічного коледжу.

Згідно з сучасними науковими і технічними досягненнями в коледжі постійно оновлюється матеріально-технічна база, вдосконалюється навчально-методичне забезпечення, поповнюється бібліотечний фонд, покращуються соціально-побутові умови навчання та проживання студентів. Аудиторії, кабінети, класи для індивідуальних занять з музичного інструменту розміщені у двох навчальних корпусах загальною площею 10453 кв.м.

Студенти коледжу та викладачі мають змогу пройти навчання за програмами «Партнерство в навчанні» корпорації Майкрософт з навчання викладачів та студентів педагогічних вузів «Основам інформаційних технологій» та за програмою «Intel® – Навчання для майбутнього» з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)