АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Парафовано угоду про вільну торгівлю між Україною і ЄС

Читайте также:
  1. Європейський банк реконструкції та розвитку та особливості його взаємодії з Україною.
  2. Міжнародні фінансові інститути та особливості їх співпраці з Україною.
  3. Розділ 5. Стосунки з Україною
  4. Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бут підписана восени цього року.
  5. Україна і ЄС парафують Угоду про асоціацію, переговори з якою тривали 5 років.
  6. Умови, які допоможуть узаконити самовільну забудову через суд
  7. Червня 2010 року укладено Угоду про вільну торгівлю між Україною та Європейською асоціацією вільної торгівлі.

Євроінтеграція України останнім часом сповільнилася через появу додаткових питань Євросоюзу до України, проте вони будуть зняті після парламентських виборів, вважає президент України Віктор Янукович.

"Переконаний, що після парламентських виборів всі побоювання будуть зняті, і шлях інтеграції з ЄС буде пройдений до кінця", - сказав він, виступаючи на 9-ій Ялтинській щорічній зустрічі в п'ятницю.

Янукович зауважив, що Україна активно рухається до підписання угоди про Асоціацію і ЗВТ з Європейським Союзом. Він нагадав, що в липні поточного року було парафовано угоди щодо ЗВТ.

Водночас, він зауважив, що крім поглиблення відносин з Європою Україну цікавить розвиток співробітництва з провідними державами регіону. Крім СНД він назвав Шанхайську організацію співробітництва та інші.

За словами Президента, "Україна уважно аналізує створення таких інтеграційних об’єднань, як Митний союз і ЄЕП".

"Особливу увагу ми приділяємо перетворенню цього об’єднання в Євразійський економічний союз, де Україна має стати спостерігачем," - зазначив Янукович.

Президент додав, що "сьогодні Україна прикладає максимум зусиль для партнерських стосунків з сусідами, всіма країнами Європи".

"Пропоную підписати між Україною та Туреччиною угоду про зону вільної торгівлі", - сказав Янукович, звертаючись до присутнього на конференції прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана.

"Сьогодні ситуація в Україні нормалізувалися, ми змогли вийти з кризової спіралі та подолати інерцію занепаду", - додав Янукович.

"Цілі та завдання українських реформ чіткі та зрозумілі – вийти в число лідерів посткризового світу", - сказав президент.

Парафовано угоду про вільну торгівлю між Україною і ЄС

 

У Брюсселі представниками України і Європейської комісії було парафовано текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС, яка є невід`ємною частиною угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Про це повідомив міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко.

Він уточнив, що еталонну англійську версію тексту угоди було парафовано у четвер о 19.00 за київським часом.

«Еталонну англійську версію сьогодні було парафовано. Далі йтиме технічна робота з перекладу її українською мовою й мовами країн Євросоюзу», - сказав П.Порошенко.

Він висловив надію, що український варіант угоди буде готовий найближчим часом і переданий на ознайомлення до Верховної Ради та уряд.

«Думаю, що найближчим часом ми зможемо передати текст угоди для ознайомлення зацікавленим сторонам. Поки це буде парламент і уряд. А вже починаючи з вересня ми зробимо все, щоб ця угода стала публічною», - сказав міністр.

Він також висловив задоволення, що в результаті спільної роботи з європейською стороною документ вдалося парафувати раніше очікуваних термінів.

При цьому він зазначив, що на даний момент парафовано повний текст угоди про асоціацію, включаючи угоду про зону вільної торгівлі.
Зона вільної торгівлі повинна стати складовою частиною Угоди про асоціацію, переговори щодо якої сторони почали в 2007 році.

УНІАН

 

 

20.07.12. В ЄС вважають неможливим підписання угоду про асоціацію з Україною

 

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон заявила про неможливість підписання і ратифікації Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі через згортання демократії в Україні після 2010 року.

«Будемо відверті – підписання та ратифікація Угоди про асоціацію та ЗВТ будуть неможливі, якщо Україна терміново не зверне увагу на таке різке погіршення демократії і верховенства права», - заявили Баррозу і Ештон в інтерв'ю Центру Разумкова.

При цьому політики зазначили, що першочерговим завданням для української влади є припинення випадків вибіркового правосуддя і політично мотивованих переслідувань. «Необхідно знайти рішення, які дозволили б пані Тимошенко, панові Луценку та іншим вийти на свободу і брати повноцінну участь у політичному житті. Те ж стосується важливості проведення в Україні парламентських виборів восени у відповідності з міжнародними і європейськими стандартами демократичних виборів. Намір України запросити повноцінну місію міжнародних спостерігачів за виборами під керівництвом БДІПЛ-ОБСЄ дуже вітається», - заявили Баррозу і Ештон.

Крім того, вони констатували, що в багатьох країнах-членах ЄС також стурбовані управлінням українською економікою, зокрема діловим і інвестиційним кліматом. «Ці проблеми слід розглянути не тільки для зміцнення довіри, але і для прогнозу зони вільної торгівлі. Є й інші питання, де ми хотіли б бачити зсув, починаючи, зокрема, у спільній роботі над всебічною конституційною реформою. Як зазначалося, рішення Конституційного суду від вересня 2010 року викликало серйозні питання. Україні потрібна Конституція, яка буде відображати широкий консенсус всіх політичних груп, від уряду до опозиції, і яка витримає перевірку часом. Конституції потрібні, щоб забезпечити довгострокову передбачуваність, вводячи довгострокові базові правила політичного життя, зрозумілі для політиків, виконавчої влади, судів і громадськості», - відзначили політики.

«Тому в цілому, перспективи відносин ЄС – Україна могли б бути дуже хорошими. Але на жаль, ми зараз переживаємо дуже складний момент, і ключ до руху вперед у наших відносинах знаходиться в Києві, не в Брюсселі. Наша пропозиція - на столі, що видно з парафування Угоди про асоціацію. Але фундаменту цінностей, необхідного для політичної асоціації, немає. Саме Україна повинна продемонструвати політичну волю, зробивши чіткі і конкретні кроки, щоб переламати негативні тенденції, які ми спостерігаємо з 2010 року», - резюмували Баррозу і Ештон.

// ZN.UA


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)