АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  6. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  7. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  8. Блок 8-9. КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА РЕСУРСИ.
  9. Взаємопов'язаність і передумови вирішення глобальних проблем
  10. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  11. Виберіть правильне визначення
  12. Виберіть правильне визначення терміну

Ми, ПАТ «СК «Українська страхова група», хочемо, щоб прочитавши ці умови страхування, кожна людина зрозуміла, в яких межах застрахований її автомобіль та пов’язані з ним ризики. Уважно ознайомтесь з умовами страхування, щоб краще зрозуміти права та обов’язки, які витікають з договору страхування.

ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ

Ц е письмова угода між Cтрахувальником і Cтраховиком, згідно з якою Cтраховик бере на себе зобов'язання у разі настання страхового випадку здійснити на умовах цього Договору страхову виплату Cтрахувальнику або Вигодонабувачу, визначеному в Договорі Cтрахувальником, а Cтрахувальник зобов'язується сплатити страхову премію у визначені терміни та виконувати інші умови Договору.

Даний Договір добровільного страхування наземних транспортних засобів, цивільно-правової відповідальності водія та від нещасного випадку з водієм та пасажирами на транспорті (надалі – Договір) укладено відповідно до чинного законодавства України, Правил добровільного страхування наземних транспортних засобів (крім залізничного), зареєстрованих Держфінпослуг 26.08.05 р. за номером 0650766, Правил добровільного страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту (включаючи відповідальність перевізника), зареєстрованих Держфінпослуг 22.06.06 р. за номером 1261810, Правил добровільного страхування від нещасних випадків, зареєстрованих Держфінпослуг 22.06.06 р. за номером 0261840 (всі разом – надалі Правил) та на підставі заяви Страхувальника.

Ліцензії Страховика:

Серія АВ № 500320, серія АВ № 500329 та серія АВ № 500326 від 13.01.2010 р.

Договір складається з Частини 1 та Частини 2, Заяви на страхування та Акту огляду транспортного засобу, які є його невід’ємними частинами. Заява на страхування та Акт огляду складаються в одному примірнику та залишаються у Страховика, а за бажанням Страхувальника йому можуть бути надані копії цих документів. Частина 1 та Частина 2 не діють окремо одна від одної.

Страховик: Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Українська страхова група»

Поштова адреса: Україна, 03038, м. Київ, вул. І.Федорова, 32-А.

Страхувальник: особа, зазначена в Частині 1 Договору, що уклала даний Договір із Страховиком.

Вигодонабувач: особа, що призначається Страхувальником для отримання страхового відшкодування та зазначається в Частині 1 Договору.

Сторони: Страховик та Страхувальник при сумісному вживанні в Договорі. Кожен окремо – Сторона.

Застрахований ТЗ або ТЗ: наземний транспортний засіб, визначений Частиною 1 Договору, в комплектації, передбаченій підприємством-виробником для конкретної моделі ТЗ.

Застраховане ДО або ДО: додаткове обладнання, визначене Частиною 1 Договору, яке стаціонарно встановлено на ТЗ додатково до комплектації, передбаченої підприємством-виробником для конкретної моделі ТЗ.

Особи, допущені до керування застрахованим ТЗ: фізична особа, яка має посвідчення водія відповідної категорії та допущена у встановленому законодавством порядку до керування/експлуатації ТЗ та відповідає зазначеним в Частині 1 Договору обмеженням щодо мінімального віку та водійського стажу.

Застраховані особи: водій та пасажири застрахованого ТЗ, які застраховані на умовах ДНВ згідно з Частиною 1 Договору.

Третя особа – юридична чи фізична особа (за виключенням водія та пасажирів застрахованого ТЗ, Страхувальника), майну яких заподіяна шкода застрахованим ТЗ внаслідок ДТП.

Страховий випадок – подія, передбачена Договором, яка відбулась в період дії Договору, і з настанням якої виникає обов’язок Страховика здійснити виплату страхового відшкодування Страхувальнику (Вигодонабувачу), застрахованим або третім особам.

Страхова сума - це визначена грошова сума, у межах якої Страховик, відповідно до умов Договору, зобов'язаний провести виплату страхового відшкодування при настанні страхового випадку

Страхове відшкодування - грошова сума, яка виплачується Страховиком відповідно до умов Договору при настанні страхового випадку.

Ліміт відшкодування Страховика - це встановлений граничний розмір виплат страхових відшкодувань, при досягненні якого Договір припиняє свою дію стосовно визначеного виду страхування.

Субліміт відповідальності Страховика – обмеження по виплаті страхового відшкодування в межах страхової суми, яке встановлюється в грошовому еквівалентів на певні види витрат, які підлягають відшкодуванню.

Страховий тариф -ставка страхового внеску (страхової премії) з одиниці страхової суми за Договором.

Страхова премія -це плата за страхування, тобто грошова сума, яку Страхувальник зобов'язаний сплатити Страховику.

Франшиза – це частина збитків, яка не відшкодовується Страховиком. Страховик звільняється від зобов’язань по виплаті страхового відшкодування, якщо розмір збитків по страховому випадку не перевищує розміру франшизи, і збиток відшкодовується за вирахуванням франшизи, якщо розмір збитків перевищує франшизу.

СТО – станція технічного обслуговування.

Калькуляція СТО - наряд-замовлення, рахунок, калькуляція вартості відновлювального ремонту, зроблена СТО.

Акт автотоварознавчої експертизи – документ, складений експертом з оціночної діяльності, в якому наведено оцінку вартості ТЗ та визначений розмір матеріального збитку, завданого власнику ТЗ, згідно з Методикою автотоварознавчої експертизи та оцінки колісних транспортних засобів, затвердженою відповідними державними органами.

Закон про ОСЦПВ – Закон про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Супутникова протиугінна система – це супутникова пошукова система, аналогічна за компонентами та функціями до "Bennish-GPS", яка обов'язково має в своїй конструкції приховані блоки встановлення географічних координат, системи зв'язку (через GSM мережу, супутник чи інші радіоканали), та мають в своїй конструкції чи з'єднані з блоками сигналізації та іммобілайзера.


ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Предметом Договору є страхування майнових інтересів Страхувальника, що не суперечать чинному законодавству України, пов'язаних з:

1.1.1. володінням, користуванням і розпорядженням застрахованим ТЗ та ДО – страхування наземного транспортного засобу (надалі - КАСКО);

1.1.2. відшкодуванням Страхувальником шкоди, заподіяної майну третіх осіб застрахованим ТЗ – добровільне страхування цивільно-правової відповідальності водія (надалі - ДЦВ);

1.1.3. життям, здоров’ям та/або працездатністю застрахованих осіб – добровільне страхування від нещасного випадку з водієм та пасажирами (надалі - ДНВ).

СТРАХОВІ ВИПАДКИ

2.1. Застраховані страхові випадки зазначаються в Частині 1 Договору.

2.2. Страховим випадком по КАСКО можуть бути втрата, знищення або пошкодження Застрахованого ТЗ внаслідок:

2.2.1. «ВИКРАДЕННЯ» – незаконне заволодіння застрахованим ТЗ з будь-якою метою, а також пошкодження застрахованого ТЗ, отримані внаслідок незаконного заволодіння;

2.2.2. «ДТП» (дорожньо-транспортна пригода) - подія, що сталася під час руху застрахованого та/або іншого ТЗ, внаслідок якої завдані пошкодження застрахованому ТЗ, в тому числі під час перевезення застрахованого ТЗ іншим ТЗ, буксирування застрахованого ТЗ або застрахованим ТЗ;

2.2.3. «ПДТО» (протиправні дії третіх осіб) - дії будь-яких третіх осіб, спрямовані проти майна Страхувальника, а саме: умисне або необережне знищення чи пошкодження ТЗ, його ДО, крадіжка частин, вузлів, деталей, агрегатів, додаткового обладнання ТЗ (крім незаконного заволодіння ТЗ), підпал;

2.2.4. «СТИХІЙНЕ ЛИХО» (CЛ) - події, які визначаються на підставі Державного класифікатора надзвичайних ситуацій, і включають: смерч, ураган, бурю, шторм, схід снігових лавин, обвал, зсув ґрунту, сель, повінь, паводок, злива, град, просідання ґрунту, землетрус, затоплення ґрунтовими водами;

2.2.5. «ПОЖЕЖА, ВИБУХ» (ПВ) – пожежа, вибух, удар блискавки, самозаймання застрахованого ТЗ, в тому числі внаслідок короткого замикання в електрообладнанні застрахованого ТЗ (крім підпалу);

2.2.6. «ПАДІННЯ ПРЕДМЕТІВ, НАПАД ТВАРИН» (ППНТ) – самовільне падіння на застрахований ТЗ сторонніх предметів, в тому числі дерев, снігу та льоду (окрім граду), напад тварин ззовні на застрахований ТЗ.

2.3. По ДЦВ - страховими випадками є виникнення цивільно-правової відповідальності Страхувальника/водія за заподіяння шкоди майну третіх осіб внаслідок ДТП за участю застрахованого ТЗ.

2.4. По ДНВ - страховими випадками є заподіяння шкоди життю, здоров'ю та/або працездатності водія та пасажирів застрахованого ТЗ внаслідок ДТП.

2.5. Страховик також відшкодовує додаткові витрати Страхувальника, спричинені страховим випадком по КАСКО, якщо такі витрати, передбачені Частиною 1 Договору:

2.5.1. «Рятування ТЗ»: необхідні і доцільні витрати, спрямовані на запобігання чи зменшення розміру збитку застрахованому ТЗ;

2.5.2. «Постановка ТЗ на дорогу/засіб транспортування»: оплата послуг (витрат) за постановку застрахованого ТЗ на колеса та підйом застрахованого ТЗ з кювету, якщо внаслідок страхового випадку по КАСКО такі дії необхідні та доцільні;

2.5.3. «Транспортування пошкодженого ТЗ»: оплата послуг (витрат) за транспортування пошкодженого застрахованого ТЗ до СТО або місця його зберігання (постійного або тимчасового) у випадку неможливості його пересування по дорогах загального користування своїм ходом;

2.6. Якщо подія не визнана Страховиком страховим випадком по КАСКО, то додаткові витрати, передбачені п.2.5 Частини 2 Договору не відшкодовуються.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)