АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТРАХОВА СУМА. ЛІМІТ ВІДШКОДУВАННЯ СТРАХОВИКА

Читайте также:
  1. III. Страхование имуществ
  2. V. Особые виды страхования в гражданском праве
  3. А) самого страхователя или иного лица, на которое такая ответственность может быть возложена в пользу выгодоприобретателя; ???????????
  4. ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ФЕДЕРАЛЬНОЙ НАЛОГОВОЙ СЛУЖБЫ И ФОНДА ОБЯЗАТЕЛЬНОГО МЕДИЦИНСКОГО СТРАХОВАНИЯ
  5. Виды страхования в тур бизнесе
  6. Визначення розміру страхового відшкодування по КАСКО
  7. ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ У СФЕРІ ГОСПОДАРЮВАННЯ
  8. Відшкодування збитків у сфері господарювання
  9. Відшкодування збитків у сфері господарювання.
  10. Відшкодування шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров’я.
  11. Возмещение ущерба в порядке обязательного социального страхования от несчастных случаев на производстве и профессиональных заболеваний
  12. Вопрос Поняття відшкодування збитків.

4.1. Страхова сума встановлюється по кожному виду страхування окремо, визначається за домовленістю між Страховиком і Страхувальником при укладанні Договору та зазначається в Частині 1 Договору.

4.2. При відшкодуванні додаткових витрат Страхувальника, спричинених страховим випадком по КАСКО, на кожний вид таких витрат встановлюється субліміт відповідальності Страховика, який є частиною страхової суми по КАСКО, та зазначається в Частині 1 Договору.

 

4.3. По КАСКО в Частині 1 Договору може бути передбачено встановлення максимального розміру збитків, які відшкодовуються без документів компетентних органів, що підтверджують факт настання страхового випадку, при незначних пошкодженнях.

4.4. Якщо Частиною 1 Договору передбачено страхування ДЦВ та/або ДНВ, страхові суми по цих видах зазначаються в Частині 1 Договору.

4.5. Страхова сума по ДЦВ встановлюється по відшкодуванню збитків, завданих майну понадліміт по одній потерпілій третій особі, зазначений в Законі про ОСЦПВ.

4.6. Страхова сума по ДНВ встановлюється загальна на водія та пасажирів згідно з паушальною системою. На умовах паушальної системи ліміт на одну постраждалу особу, яка знаходилась в застрахованому ТЗ, встановлюється залежно від кількості постраждалих осіб:

- 1 постраждала особа - 45% від страхової суми;

- 2 постраждалі особи - 35% від страхової суми;

- 3 постраждалі особи - 30% від страхової суми;

- 4 постраждалі особи і більше - пропорційно кількості застрахованих осіб.

4.7. Ліміт відшкодування Страховика по видам страхування може бути:

4.7.1. "ПКВ" - по кожному страховому випадку. Страхова сума є лімітом відшкодування Страховика по кожному страховому випадку. Після виплати страхового відшкодування страхова сума не зменшується на суму сплаченого страхового відшкодування. Договір достроково припиняє свою дію з моменту виплати страхового відшкодування по одному страховому випадку в розмірі, еквівалентному розміру страхової суми за мінусом франшизи;

4.7.2. "ЗДС" - за Договором страхування. Страхова сума є агрегатним лімітом відшкодування Страховика по всіх страхових випадках, що відбулися протягом дії Договору. Відповідно після виплати страхового відшкодування страхова сума зменшується на суму сплаченого страхового відшкодування. Договір достроково припиняє свою дію з моменту виплати сумарного страхового відшкодування в розмірі, еквівалентному розміру страхової суми за мінусом франшизи. Страхова сума може бути відновлена до початкового розміру шляхом внесення відповідних змін в Договір та сплати додаткової страхової премії.

4.7.3. "ПСВ" (до першого страхового випадку) - страхова сума є лімітом відшкодування Страховика по одному страховому випадку за період дії Договору. Договір припиняє дію з моменту настання першої заявленої Страхувальником події, визнаної Страховиком як страховий випадок.

4.8. Ліміт відшкодування Страховика по КАСКО встановлюється на базі «ПКВ» або «ЗДС» залежно від того, як зазначено в Частині 1 Договору.

4.9. Ліміт відшкодування Страховика по КАСКО в частині сублімітів відповідальності по додаткових витратах встановлено на базі „ЗДС”.

4.10. Ліміт відшкодування Страховика по ДЦВ та ДНВ встановлено на базі „ПКВ”.

Франшиза

5.1. Розмір франшизи зазначається в Частині 1 Договору.

5.2. Франшиза може встановлюватися як у відсотках від страхової суми, так і в грошовому еквіваленті. Якщо розмір франшизи зазначено в іноземній валюті, до розрахунку приймається сума в гривнях по курсу НБУ на дату настання страхового випадку.

5.3. Частиною 1 Договору може передбачатись додаткова франшиза.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)