АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Техніка збирання сечі для дослідження на глюкозу

Читайте также:
  1. III. Економічна інтерпретація результатів статистичного дослідження банків
  2. III. Техніка, поради до виступу
  3. АНАЛІЗ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕННЯ
  4. Анкета дослідження проблем студентської сім’ї.
  5. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  6. Биохимический анализ нормальной и патологической мочи. Глюкозурия, протеинурия, кетонурия, билирубинурия.
  7. Блок 3. ГЕОГРАФІЯ НОВОГО ЧАСУ. СУЧАСНІ ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
  8. Блок 8-4. ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ДО ПОЧАТКУ XX СТ.
  9. Взяття крові з вени для бактеріологічного дослідження
  10. Взяття крові з вени для біохімічного дослідження
  11. Взяття мазка із зіва для бактеріологічного дослідження
  12. Взяття матеріалу методом мазків-відбитків для імунофлюоресцентного дослідження
Послідовність Зміст Примітка
Мета:     Місце виконання:   Приготувати необхідне:     Алгоритм виконання:   Заповнити медичну документацію: Обстеження здорової та хворої дитини, визначення і контроль вмісту цукру в сечі у дітей хворих на цукровий діабет.   Дитяча лікарня, домашні умови.     Склянку для зберігання сечі, склянку ємкістю до 200 мл, чистий горщик, скляну паличку, бланк направлення.   Поясніть дитині або матері мету та техніку зібрання сечі на глюкозу, отримайте її дозвіл. Проведіть психологічну підготовку матері та дитини. Першу порцію сечі після ночі злийте і не враховуйте. Сечу збирайте з 6 годин (8 годин) ранку до 6 годин (8 годин) ранку наступної доби. Збирайте сечу в горщик, звідти зливайте її у склянку для зберігання сечі. Визначте добову кількість сечі. Ретельно розмішайте скляною паличкою. Відлийте 150-200 мл сечі в суху, чисту склянку. Заповніть та прикріпіть направлення. Склянку з досліджуваним матеріалом відправте до клінічної лабораторії.   Про збір сечі на глюкозу зробіть відмітку у листку призначень.   Сечу для дослідження на глюкозу збирайте протягом доби.     Склянку з сечею зберігайте у темному прохолодному місці.   У здорової дитини глюкоза в сечі відсутня. Для зберігання добової сечі можна використовувати консервант: 1,8г борної кислоти на кожні 100 мл сечі.

 

Техніка та правила введення інсуліну

Послідовність Зміст Примітка
Показання: Протипоказання: Місце виконання:     Підготувати необхідне:     Алгоритм виконання:   Заповни медичну документацію   Цукровий діабет. Гіпоглікемічна кома. Лікувально-профілактичні заклади та в домашніх умовах. Флакон з інсуліном, стерильні ватні кульки, інсуліновий шприц, 70% розчин етилового спирту, стерильні гумові рукавички, захисні окуляри, дезінфекційний розчин. Поясніть матері мету та технку введення інсуліну, отримайте її дозіл. Проведіть психологічну підготовку матері та дитини. Вийміть інсулін із холодильника за 15-20 хв. до введення. Уважно перевірте назву препарату, термін придатності, цілісність флакону та якість інсуліну. Вимийте руки. Надягніть захисні окуляри, обробіть руки 70% розчини етилового спирту. Надягніть стерильні гумові рукавички. Наберіть у шприц точно призначену дозу інсуліну. Уведіть інсулін підшкірно. Нагодуйте дитину через 15-20 хв. після введення інсуліну. Забезпечте їй фізичний та психічний спокій. Проведіть дезінфекцію ватних кульок, шприців, гумових рукавичок. В листку призначень зробіть відмітку про виконануін’єкцію інсуліну     Інсулін зберігають в холодильнику.   Використовуйте одноразові інсулінові шприці. За відсутності інсулінового шприца використовуйте звичайний шприц, перерахувавши дозу інсуліну в мілілітри. Пам’ятайте! В одному мл – 40 ОД інсуліну, в 0,1 мл – 4 ОД. Міняйте періодично місце ін’єкції. Не можна вводити одним шприцем різні види інсуліну.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)