АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні заходи безпеки при використанні боєприпасів

Читайте также:
  1. A. Невідкладні заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  2. B. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  3. B. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  8. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  9. VI.Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  10. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  11. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  12. Актуальні проблеми економічної безпеки України

При огляді патронів необхідно перевірити:

— чи немає на гільзах іржі й зеленого нальоту, особливо на капсулі, вм'ятин, подряпин, що перешкоджають входженню патрона в патронник;

— чи не витягується куля з гільзи рукою, чи не виступає капсуль вище поверхні

дна гільзи, патрони з указаними дефектами повинні бути відібрані й здані в чергову частину;

— чи нема серед бойових патронів учбових.

Якщо патрони забруднені, покриті невеликим зеленим нальотом або іржею, необхідно обтерти чистою сухою ганчіркою. Після чого працівник самостійно споряджає магазин патронами.

Один магазин з патронами вставляється в основу рукоятки пістолета не виймаючи пістолета з кобури, а другий магазин з патронами кладеться в кишеню для запасного магазина кобури.

Видача особовому складу, закріпленої за ним зброї і боєприпасів, здійснюється оперативним черговим в обмін на картку-замісник на строк не більше однієї доби. В інших випадках видача зброї і боєприпасів проводиться на підставі письмової вказівки начальника міськрайліноргану під розписку в Книзі видачі й прийому озброєння та спецзасобів. Картка-замісник у цьому випадку також здається оперативному черговому.

Забороняється видача табельної вогнепальної зброї працівнику без наявності у нього відповідного спорядження для його носіння.

Порядок здачі табельної вогнепальної зброї і боєприпасів:

після виконання службових завдань та в разі відсутності потреби у вогнепальній зброї і боєприпасах вони здаються на зберігання до чергової частини органу.

Про необхідність здачі табельної вогнепальної зброї та боєприпасів начальник органу, служби (командир підрозділу) або його заступник повідомляє оперативного чергового по органу, який повинен без зволікань їх прийняти.

З дозволу оперативного чергового по органу під контролем начальника органу, служби (командира підрозділу) або його заступника працівники по одному заходять у спеціально обладнану кімнату для отримання (здачі) зброї, розряджають пістолети і здають їх та патрони оперативному черговому. Розряджання зброї проводиться біля кулеуловлювача, при цьому ствол повинен бути направлений тільки в кулеуловлювач, Для розряджання зброї необхідно:

— витягнути магазин з основи рукоятки;

— вимкнути запобіжник;

— перевірити наявність патрона в патроннику, для цього, тримаючи пістолет у правій руці за рукоятку, лівою рукою відвести затвор назад і поставити його на затворну затримку, оглянути, чи немає патрона в патроннику; якщо немає, то зняти із затворної затримки, зробити контрольний спуск курка в бік кулеуловлювача;

якщо є патрон у патроннику, вийняти його, зняти із затворної затримки, зробити контрольний спуск;

— увімкнути запобіжник;

— вийняти патрони з магазинів.

При прийманні від працівників табельної вогнепальної зброї і патронів оперативний черговий по органу звіряє їхні номери й кількість, перевіряє стан та справність, розкладає їх у встановлених для зберігання шафах і місцях, повертає працівнику картку-замісник.

Про факти втрати, затримки із здачею табельної вогнепальної зброї і боєприпасів працівниками оперативний черговий доповідає рапортом начальнику органу (особі, яка його заміщає) і далі діє за його вказівкою.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)