АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Простой блок данных

Читайте также:
  1. Cбор и подготовка данных
  2. II. Работа в базе данных Microsoft Access
  3. А4. Знание о файловой системе организации данных
  4. Автоматическое управление памятью ссылочных данных
  5. Алфавит языка и типы данных
  6. Анализ данных интервью
  7. Анализ данных с помощью сводных таблиц
  8. Анализ и интерпретация данных, полученных в ходе эксперементальной работы.
  9. Анализ собранных данных
  10. Архитектуры процессоров по разделению памяти данных и команд (Архитектура фон Неймана, Гарвардская архитектура).
  11. Библиографические базы данных имеют ряд недостатков. Что к ним не относится?
  12. В12. Поиск информации в базе данных по сформулированному условию

</TITLE>

</HEAD>

<BODY>

<H1>

Пример структуры

</Н1>

Обычный параграф

<Р>

<UL>

<LI> Первая запись, включающая

-51-

<А NAME=”URI”>

Текст

</А>

<LI> Вторая запись

<UL>

</BODY>

<html>

 

Здесь тэги <TITLE> и</ТПЪЕ> образуют так называемый контейнер, в который заключается заголовок web-страницы, отображаемый в окне браузера, контейнер <BODY> </BODY> служит для размещения основного содержания страницы, теги <UL> и <LI> задают список и т. д.

Характеристика, призначення сучасних експертних та навчальних систем. Огляд дослідів в області штучного інтелекту. Базові концепції технології експертних систем. Приклади і основні можливості сучасних експертних та навчальних систем.

Комп'ютери, приєднані до мережі, можуть обмінювати­ся один з одним текстовою, графічною, звуковою і відеоін-формацією, що зберігається на певних носіях. Це стосується також передавання відеозображень, що отримуються за до­помогою відеокамери в реальному масштабі часу.

Відеозображення — це набір взаємопов'язаних малюн­ків — кадрів (відеокадрів), що швидко та послідовно де­монструються. Якщо частота зміни не менша як 25 кад­рів за секунду, то створюється враження безперервного ру­ху. Відеозображення може відтворюватися в окремому вікні на частині екрана, або на всьому екрані (повноекран-не відео).

На основі передавання відеозображення по локальних або глобальних мережах (наприклад, Інтернет) можна ор­ганізовувати відеоконференції, в яких кілька учасників, що перебувають на значній відстані один від одного (де­сятки тисяч кілометрів), можуть чути і бачити один одно­го, демонструвати документи і зразки товарів, проводити консультації і консиліуми, укладати угоди тощо.

До набору для проведення відеоконференцій входить відеокамера, плата перетворення відео у цифровий код і відповідне програмне забезпечення. Щоб приєднатися до телефонних каналів зв'язку, потрібен модем. До програм­ного забезпечення, крім компонентів, що здійснюють об­роблення, приймання і передавання відеоінформації,

-52-

 

мо­жуть входити програми, які надають додаткові можливос­ті під час проведення конференцій (наприклад, дошка оголошень — спільне вікно, в якому обидві сторони мо­жуть робити нотатки або малювати).

Хоча теоретичні основи передавання цифрового відео відомі давно, на практиці виникають серйозні проблеми під час передавання відеозображення в реальному масш­табі часу за допомогою ПК. Так, для отримання і переда­вання зображення не дуже високої якості (25 кадрів за секунду, 256 кольорів, роздільна здатність 640 х 480 точок) потрібно передавати приблизно 8 Мбайт за секунду, для доброї якості (65 536 кольорів, роздільна здатність 800 х 600 точок) — до 24 Мбайт за секунду, а високої якості (16 млн. кольорів, роздільна здатність 1280 х 1024 точок) — вже приблизно 100 Мбайт за секунду.

Для повноцінних відеоконференціи необхідно переда­вати і звук, що збільшує обсяг інформації. Слід зважати й на те, що у «відеозустрічі» беруть участь, принаймні, дві людини, отже, зростає навантаження на канали передаван­ня даних, й ускладнюються протоколи обміну.

Очевидно, щоб зберігати і передавати такі потоки ін­формації, слід вживати спеціальних заходів. До таких за­ходів у наш час можна віднести:

• передавання не повно-, а чвертьекранного зображен­ня (роздільна здатність 320 х 240 точок і менше);

• зниження частоти зміни кадрів до 15 за секунду і менше, при якій уже стає помітним сіпання зобра­ження на екрані;

• застосування високошвидкісних каналів зв'язку, на­приклад оптово локонних;

• використання спеціальних алгоритмів і пристроїв для стиснення інформації перед передаванням канала­ми зв'язку та для її відновлення на приймальному боці (стандарти MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 та ін.);

• передавання не всієї інформації кадру, а лише змін, що сталися після передавання попереднього базово­го кадру.

Нині у відеоконференціях поки що не вдається отрима­ти повноцінну телевізійну якість зображення за прийнят­них цін. Задовільна якість можлива у разі з'єднання або­нентів по високошвидкісній локальній мережі або вико­ристання виділеного високошвидкісного каналу зв'язку.

Мережні засоби проведення відеоконференцій інтен­сивно розвиваються, ціни на програмне забезпечення і об­ладнання постійно знижуються, розробляються нові мето­ди оброблення і передавання інформації. Тому найближ­чим часом очікується їх широке впровадження не тільки в ділове, а й домашнє спілкування через глобальні ком­п'ютерні мережі.

-53-

 

Серед систем, призначених для проведення ділових відео­конференцій, слід відзначити набір Business Video Confe­rencing 4.0 з відеокамерою IntelYC64 і програмним забез­печенням NetMeeting, яке підтримує технологію стиснення Intel ProShare. Для домашнього спілкування непогані по­казники має Intel Create & Share Camera Pack з відеокамерою IntelYC66 і програмним забезпеченням Videophone, NetMeeting. Обидва набори забезпечують роботу через теле­фонні, виділені лінії зв'язку, ЛОМ та Інтернет.

 

 

 

-54-

 

 

 

 

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)