АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Назвіть слідчі дії, передбачені КПК України

Читайте также:
  1. АКТОВІ, ДІЛОВОДНІ ТА СУДОВО-СЛІДЧІ ДОКУМЕНТИ
  2. Блок 8-14. РОСЛИННИЙ І ТВАРИННИЙ СВІТ УКРАЇНИ.
  3. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  4. ВВП та чистий економічний добробут:порівняльний аналіз для України.
  5. Види власності передбачені Законом України «Про власність »
  6. Види об’єднань підприємств за законодавством України.
  7. Головні річкові системи України.
  8. Житлове законодавство України: загальна характеристика. Житловий кодекс України.
  9. З дослідження повітря в техногенно-навантажених регіонах України.
  10. ЗАЛІКОВО - ЕКЗАМЕНАЦІЙНІ ПИТАННЯ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ.
  11. Звід законів Російської імперії» редакції 1842р. та його вплив на право України.
  12. Зібрання малоросійських прав» 1807р. -- перший проект цивільного кодексу України.

1.гласні слідчі (розшукові) дії:

- допит

- проявлення для впізнання особи,речі, трупа

- обшук

- огляд речей, місцевості, приміщення, документів, трупа

- огляд трупа,пов'язаний з ексгумацією

- слідчий експеримент

- освідування особи

- експертиза

2.Негласні слідчі (розшукові) дії

- збереження інформації

- аудіо, відео контроль особи

- накладення арешту на кореспонденцію

- огляд і виїмка кореспонденції

- зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж

- зняття інформації з електронних інформаційних систем

- фіксація та збереження інформації, отриманої з телекомунікаційних мереж за допомогою технічних засобів та в результаті зняття відомостей з електронних інформаційних систем

- дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів

- обстеження публічно недопустимих місць, житла чи іншого володіння особи

- установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу

- спостереження за особою, річчю або місцем

- аудіо, відео контроль місця

- контроль за вчиненням злочину

- виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації

Задача 3

В даній задачі необхідним є уточнення деяких моментів

1. Що малось на увазі під реєстрацією повідомлення? Чи були внесені відомості до ЄРДР?

Відповідно до Інструкції про порядок ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події від 19.11.2012

П.2.5 Заяви або повідомлення фізичних або юридичних осіб про вчинення кримінального правопорушення та іншої події можуть бути усними або письмовими. Усні заяви про вчинення кримінального правопорушення заносяться до протоколу прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення або таке, що готується, який підписують заявник та посадова особа,яка прийняла заяву.

Особа, яка подає заяву чи повідомляє про кримінальне правопорушення, під підпис попереджається про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

П.3.9.2 – Повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій, які надійшли до чергових частин МВС України відразу реєструються в журналі ЄО та передаються до відповідного органу внутрішніх справ.

Ч.1 ст.214 КПК 1. Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Стаття 55. Потерпілий

1. Потерпілим у кримінальному провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди.

2. Права і обов’язки потерпілого виникають в особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяви про залучення її до провадження як потерпілого.

3. Потерпілим є також особа, яка не є заявником, але якій кримінальним правопорушенням завдана шкода і у зв’язку з цим вона після початку кримінального провадження подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого.

Однак, як було зазначено в умові задачі «Кальченко проживає сам в однокімнатній квартирі і він виявив відсутність ряду речей, які йому належать». Тому слід презюмувати, що матері по-перше не було завдано ніякої шкоди кримінальним правопорушенням.

Тому визнання її потерпілою є неможливим, тим більше замість сина.

Тому слідчий повинен поступити наступним чином. Ч. 5Ст.55 КПК: За наявності очевидних та достатніх підстав вважати, що заява, повідомлення про кримінальне правопорушення або заява про залучення до провадження як потерпілого подана особою, якій не завдано шкоди, зазначеної у частині першій цієї статті, слідчий або прокурор виносить вмотивовану постанову про відмову у визнанні потерпілим, яка може бути оскаржена слідчому судді.

Тепер щодо самої слідчої (розшукової) дії – огляду місця події – житла особи.

Відповідно до ч.2 ст.237 КПК – огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Ч. 7. Стаття 236 КПК: При обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

За результатом проведеної слідчої (розшукової) дії повинен бути складений протокол слідчої дії.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)