АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок обліку та визначення показників руху працівників

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  9. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  10. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія

Рух працівників облікового складу характеризується змінами облікової кількості штатних працівників унаслідок прийому на роботу та вибуття з різних причин. Рух працівників за звітний період може бути наведений у вигляді балансу: облікова кількість штатних працівників на початок періоду плюс кількість прийнятих протягом звітного періоду мінус кількість тих, які вибули за цей період, дорівнює обліковій кількості штатних працівників на кінець звітного періоду.

У кількості прийнятих працівників ураховуються особи, які зараховані на підприємство наказом (розпорядженням) власника підприємства (установи, організації) про прийняття на роботу у звітному періоді.

У кількість працівників, які вибули з підприємства, включаються усі особи, які у звітному періоді залишили роботу на цьому підприємстві, незалежно від причин звільнення (розірвання трудового договору за ініціативою працівника або адміністрації, за згодою сторін, призов або вступ на військову службу, переведення працівника в іншу організацію, засудження до відбуття покарання тощо) або переведення яких оформлене наказом, а також ті, які вибули у зв'язку зі смертю.

У кількість працівників, які вибули за власним бажанням, включаються усі працівники, що вибули у зв'язку з розірванням трудового договору з ініціативи працівника, а також у випадках:

1.угоди сторін;

2.прийняття на роботу за конкурсом;

3.переїзду на нове місце проживання, переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість, за кордон;

4.хвороби або інвалідності, що перешкоджає продовженню роботи або проживанню в цій місцевості;

5.вступу до навчального закладу, аспірантури або клінічної ординатури;

6.необхідності догляду за хворим членом сім'ї або інвалідом I групи, або дитиною-інвалідом;

7.звільнення за власним бажанням вагітних жінок, жінок, які мають дітей у віці до чотирнадцяти років;

8.виходу на пенсію;

9.інших поважних причин.

Звільнений працівник ураховується у кількості тих, які вибули з першого дня його виключення з облікової чисельності (перший робочий день після дати, зазначеної у заяві, наказі про звільнення).

До числа працівників облікового складу, які прийняті та вибули, не включаються:

1.зовнішні сумісники;

2.працівники, зайняті згідно з цивільно-правовими договорами;

3.працівники, переведені з інших підприємств згідно з договорами між суб'єктами господарювання.

Рух працівників характеризується показниками їхнього обороту та постійності.

Оборот працівників - сукупність прийнятих працівників та тих, які вибули за визначений період.

Коефіцієнт плинності кадрів характеризує надлишковий оборот і розраховується як відношення кількості працівників, яких звільнено за звітний період за прогул та інші порушення трудової дисципліни, невідповідність займаній посаді, а також за власним бажанням до середньооблікової кількості штатних працівників.

Коефіцієнт відновлення працівників характеризує процес відновлення кількості працівників, які вибули з різних причин, за рахунок кількості прийнятих. Він розраховується діленням кількості прийнятих працівників за період на кількість працівників, які вибули за цей період.

Коефіцієнт постійності кадрів - відношення кількості працівників, які перебували в обліковому складі весь звітний рік, до середньооблікової кількості працівників за рік.

Кількість працівників, які перебували в обліковому складі весь рік, визначається так: із облікової кількості штатних працівників на 1 січня виключається кількість працівників, які вибули впродовж року (крім переведених на інші підприємства), але не виключаються працівники, які вибули із числа прийнятих у звітному році, оскільки в обліковому складі штатних працівників на 1 січня їх не було.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)