АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Концепція характеристик мережі (NP)

Читайте также:
  1. NETSUKUKU — концепція публічних мереж
  2. V. Характеристика современного гражданского права
  3. Автоматизированное рабочее место (АРМ) таможенного инспектора. Назначение, основные характеристики АРМ. Назначение подсистемы «банк - клиент» в АИСТ-РТ-21.
  4. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  5. Апаратні і програмні засоби Internet. Протоколи TCP/IP. Доступ користувачів до мережі Internet, система адресації у мережі Internet.
  6. Базовые стратегии конкуренции: характеристики, отличительные черты
  7. Бактерии, их характеристика
  8. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  9. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  10. В 4. Вибрация, физические характеристики, нормирование и действие на организм человека. Виды средства защиты от вибрации.
  11. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  12. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО

Якість функціонування телекомунікаційної мережі (Network Performance) - це здатність забезпечувати інформаційний обмін між користувачами. Основна характеристика телекомунікаційної мережі - це ефективність обслуговування трафіку (рис. 1).

Ефективність обслуговування трафіку (пропускна здатність) - властивість вузла комутації, як об'єкта мережі, обслуговувати надходить трафік із заданою інтенсивністю при заданій якості обслуговування і певному технічному стані (співвідношення кількості працездатних і непрацездатних каналів / ліній). Здатність вузла комутації обслуговувати трафік залежить від його надійності, якості передачі та наявних ресурсів і можливостей.

Якість передачі - рівень відтворення сигналу в пункті прийому об'єктом мережі, що знаходяться в стані готовності.

Під ресурсами мережі розуміють засоби комутації, маршрутизації, переприйому, зберігання інформації (в об'єктах мереж ПД, комп'ютерних, ISDN), адміністрування (це поняття поки не визначено і не конкретизовано в рекомендаціях ITU-T).

Надійність - збірний термін, використовуваний для опису властивості готовності і впливають на нього властивостей безвідмовності, ремонтопридатності, забезпечення технічного обслуговування та ремонту.

Готовність - здатність об'єкта мережі обробляти трафік в довільний момент часу (крім планованих періодів, протягом яких застосування об'єкта за призначенням не передбачається) і, починаючи з цього моменту, працювати безвідмовно протягом заданого інтервалу часу.

Безвідмовність - Властивість об'єкта безупинно зберігати працездатний стан протягом певного часу.

Ремонтопридатність - властивість об'єкта мережі, що полягає в пристосованості до попередження і виявлення причини відмов і відновленню працездатного стану шляхом проведення технічного обслуговування і ремонту.

Забезпечення технічного обслуговування і ремонту - здатність служб оператора забезпечувати засоби для технічного обслуговування (ТО) об'єктів мережі (при певних умовах експлуатації і прийнятому способі ТО).

Кожне з властивостей може бути описано набором характеристик (показників, атрибутів). Так, наприклад, готовність до обслуговування визначається характеристиками: середовища розповсюдження, працездатності обладнання, пропускної спроможності станцій і вузлів мережі.

У Рекомендації I.350 визначено три функції, реалізовані мережею і її службами, і три характеристики кожної з функцій. Так отримано дев'ять родових первинних параметрів («матриця 3x3»), які можуть бути використані для визначення специфічних параметрів QoS і NP (рис. 4.2):

· швидкість отримання доступу;

· безпомилковість доступу;

· надійність доступу (ймовірність відмови в доступі до ресурсу);

· швидкість переносу інформації;

· безпомилковість переносу інформації;

· надійність переносу інформації;

· швидкість звільнення;

· безпомилковість звільнення;

· надійність звільнення.

Служба мережі реалізує три функції зв'язку:

· забезпечує доступ користувача до ресурсів служби;

· забезпечує перенос (доставку) інформації за встановленим з'єднанню;

· забезпечує звільнення наданих раніше ресурсів після закінчення сеансу зв'язку.

Під доступом розуміють можливість в отриманні ресурсів служби. Процедура доступу починається в момент появи запиту від користувача в інтерфейсі «користувач-мережа» і закінчується при появі хоч би одного біта інформації від його терміналу.

Процедура переносу інформації користувача ініціюється в момент завершення доступу і закінчується в момент передачі запиту звільнення, що знаменує закінчення сеансу зв'язку.

Процедура звільнення ініціюється в момент передачі сигналу запиту звільнення і завершується для кожного користувача після звільнення ресурсів служби, що виділялися під час сеансу зв'язку. Звільнення включає в себе як дії, пов'язані з руйнуванням раніше існуючого з'єднання, так і з завершенням виконання протоколів верхніх рівнів. Якість послуги при реалізації функцій служби описується трьома параметрами:

Швидкість характеризує проміжок часу, необхідний для виконання функції, або швидкість виконання.

Безпомилковість характеризує ступінь правильності виконання функції.

Надійність визначає ступінь впевненості у виконанні функції протягом заданого періоду спостереження (незалежно від швидкості і безпомилковості виконання).

Для кожного параметра якості послуги повинен бути встановлений норматив, з яким можна було б порівнювати виміряні значення в процесі надання послуги.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)