АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стадія – уведення системи в дію

Читайте также:
  1. IV. Настільні видавничі системи.
  2. V. Інформаційна стадія.
  3. Афінська та спартанська системи виховання: порівняльний аналіз.
  4. АФО імунної системи
  5. АФО органів сечової системи
  6. Взаємодія користувача та файлової системи ПК
  7. Виборчі системи: їх ознаки та різновиди
  8. Виборчі системи: сутність І типологія
  9. Визначення неповних імунних антитіл системи AB0 непрямою пробою Кумбса
  10. Винагорода за працю. Заробітна плата: суть, форми і системи
  11. Випробування складальних одиниць гідросистеми
  12. Відновлення системи

1етап підготовка до введеня.

2етап – завершальна стадія створення АІС тай АІТ.

4 стадія –промислова експлуатація – функціонування системи, що охоплює супроводження програмних засобів і всього проекту, обслуговування та адміністрування бази даних.

(34) Розробка автоматизованого розв’язування задач за умов функціонування АІС.

Процес розробки автоматизованого розв’язування задач поділяють на 8 етапів.

1. Формулювання вимог.

2. Постановка задачі.

3. Побудова алгоритму розв’язування задачі.

4. Розробка контрольного прикладу.

5. Розробка машинної блок-схеми та програм.

6. Відлагодження розроблених програм на контрольному при-кладі.

7. Відлагодження розроблених програм на реальних даних (пробна експлуатація).

8. Прийняття в промислову експлуатацію.

Етапи є елементами відповідних стадій розробки, і їх сутність та зміст залежать від використовуваних технічних і програмних засобів.

(35) Опис постановки задачі та її розробка.

Опис постановки задачі — ОПЗ (комплексу задач) є елемен-том технічного проекту.

У разі машинної та автоматизованої обробки даних обсяг по-няття «задача» охоплює:

1) процес машинної обробки даних, тобто безпосереднє розв’язування задачі машинними засобами;

2) метод розв’язування;

3) процедури підготовки даних до обробки;

4) використання даних, зокрема й для прийняття управлінсь-ких рішень.

Склад і зміст постановки задачі (комплексу задач) залежать від специфіки та умов розв’язування.

Загалом ОПЗ складається з таких основних розділів:

1) характеристика задачі; Розділ 1-й містить інформацію про призначення задачі (ком-плексу задач); перелік об’єктів, у процесі управління якими розв’язується задача; періодичність і тривалість розв’язування; умови, за яких припиняється розв’язування автоматизованим способом; інформаційні та технологічні зв’язки з іншими задачами (комплексами) АІС; посади осіб і (або) назви підрозділів, які визначають умови та часові характеристики конкретного розв’язання (рішення) та поділ обов’язків між персоналом і технічними засобами в різних ситуаціях розв’язування задачі (комплексу задач).

2) вихідна інформація; Розділ 2-й складається з переліку та опи-су вихідних повідомлень (тобто форм відомостей, відеограм, ві-деокадрів тощо) та переліку й опису структурних одиниць інфо-рмації вихідних повідомлень.

3) вхідна інформація. Розділ 3-й (вхідна інформація) містить перелік і опис вхідних повідомлень та перелік і опис структурних одиниць інформації вхідних повідомлень, які мають самостійне змістове навантажен-ня.

(36) Методи створення ІС.

Застосування ефективних методів і засобів створення ІС, правильна побудова технології її створення дають змогу суттєво знизити витрати та скоротити терміни розробки, забезпечуючи якісне створення системи обробки даних, які відповідають вимогам користувачів. При створенні ІС використовують цілий комплекс методів і засобів.

Методом створення ІС є підтриманий відповідними засобами проектування спосіб її створення.

Засоби створення ІС — це типові проектні рішення, пакети прикладних програм, типові проекти чи інструментальні засоби проектування ІС.

У процесі розробки ІС та її структури використовують два методи: «зверху — вниз» і «знизу — вверх» або локальний і системний підходи до створення ІС.

Існує дві групи методів створення ІС: орієнтовані на процедури й орієнтовані на дані. Перші — надають особливого значення процесу декомпозиції структури у створенні архітектури програми, другі — роблять основний акцент на даних.

 

(37) Поняття інформаційної технології в економіці.

Інформаційна технологія (ІТ) — це комплекс методів і процедур, за допомогою яких реалізуються функції збирання, передавання, оброблення, зберігання та доведення до користувача інформації в організаційно-управлінських системах з використан­ням обраного комплексу технічних засобів.

Основні принципи нової інформаційної технології (НІТ) — це інтегрованість, гнучкість та інформативність. Для неї характерні такі особливості:

-робота користувача в режимі маніпулювання даними (а не програмування);

-цілковита інформаційна підтримка на всіх етапах проходження інформації на основі інтегрованої бази даних, яка передбачає одну уніфіковану форму подання, зберігання, пошуку, відображення, відновлення та захисту даних;

-безпаперовий процес опрацювання документа, коли на папері фіксується лише його остаточний варіант, а проміжні версії та необхідні дані, записані на машинні носії, доводяться до користувача через екран дисплея комп’ютера;

-інтерактивний (діалоговий) режим розв’язування задач, що дає змогу користувачам активно впливати на цей процес;

-уможливлення колективної (групової) співпраці для підготовки документів і виконання завдань на базі кількох персональних комп’ютерів, об’єднаних засобами комунікацій;

-можливість адаптивної перебудови форм і способів подання інформації у процесі розв’язування задачі.

 

(38) Етапи розвитку інформаційних технологій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)