АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Друк кольорових зображень офсетним способом

Читайте также:
  1. B. Способом “рот-в-рот”.
  2. E. Загасити палаючий одяг будь-яким способом, терміново евакуювати в лікувальну установу
  3. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях нижней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  4. Генератори сигналів довільної форми з цифровим способом формування сигналу.
  5. Определить линейным способом ежемесячную сумму амортизационных отчислений, если известно: первоначальную стоимость – 72 тыс. руб., срок полезного использования – 5 лет
  6. Определить линейным способом ежемесячную сумму амортизационных отчислений, если известно: первоначальную стоимость – 72 тыс. руб., срок полезного использования – 5 лет.
  7. Связь между способом приобретения и регулярностью чтения местных газет
  8. Скорость и ускорение при задании движения естественным способом
  9. Служит для них способом передвижения, но, главное, позволяет сохранить
  10. Способом очистки при получении максимально очищенных фитопрепаратов
  11. Стандарти стиснення зображень

Перераховані вище технології дозволяють друкувати виключно тим кольором, який використовується в валиках з фарбою. Щоб отримати кольорове зображення, прийнято вдаватися до деяких інших способів друку. Відзначимо два найбільш популярних: друк на багатокольоровим друкарській машині, а також друк в кілька прогонів матеріалу. Обидві перераховані технології базуються на розкладанні кольору на декілька різних компонентів (наприклад, CMYK). При цьому виготовляється набір друкарських форм, відповідний кожній сторінці зображення. Кожна форма відповідає компоненту кольорів зображення в системі CMYK. Створені форми можуть по черзі встановлюватися в друкарську машину (у випадку з одним набором валів), або ж містяться всі відразу (характерно для машин з декількома наборами валів). В останньому випадку офсетна машина називається «багатокольоровим». При послідовному приміщенні валів кожна друк іменується «прогоном». Багатобарвні машини можуть мати ще й окремі назви, що характеризують кількість використовуваних квітів: двухкрасочную, трехкрасочной тощо. Точність передачі кольору досягається за рахунок застосування систем контролю, що базуються на колориметрії, денситометрії та цветопробе.

 

 

Переваги:

§ Найвища якість відтворення оригінала

В порівнянні з усіма іншими видами друку офсет відрізняється надзвичайною якістю та яскравістю. При друкуванні можуть бути використані не лише основні кольори (CMYK), але й додаткова палітра (pantone), а також лакування. Друкованою основою може бути не лише папір та картон, але й пластик, вініл тощо.

§ Великі тиражі у стислі терміни

При випуску крупного тиражу продукції технологія офсету дає змогу віддрукувати замовлення швидше, ніж інші види друку. Повнокольорові брошури, буклети, стікери, запрошення,календарі, плакати, етикетки, а також просто великі тиражі — все це зона офсетного друку.

§ Великі тиражі за мінімальними цінами

Обладнання для офсетного друку розраховано на певну кількість матеріалів. Відповідно, при збільшенні обсягу друку до певного рівня ціна на одну копію буде зменшуватись. Тому чим вищий тираж, тим вигіднішим стає друк.

 

Висновок

Зараз офсетний друк є найбільш відомим і поширеним видом друку, який по праву можна назвати класичним, якщо мова йде про друк на папері та картоні. Це основний спосіб друку більшості виробленої поліграфічної продукції. Друкування повнокольорових брошур, виготовлення буклетів, створення стікерів, дизайн журналів, тиражування листівок, верстка книг, виробництво плакатів, візитних карток, образотворчої продукції, всіляких рекламних матеріалів, запрошень, календарів, плакатів, етикеток - все це сфера застосування офсетного друку.

Технологія офсетного друку дозволяє виробляти високоякісну поліграфічну продукцію з оптимальним співвідношенням ціна / якість, проте її застосування доцільно при друці великих і середніх тиражів і в невеликих друкарнях вона використовується нечасто.

 

 

Міністерство освіти науки, молоді та спорту України

Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича

Інженерно технічний факультет

Кафедра оптики і спеутороскопії

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)