АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Уроки інформатики мають свої особистості

Читайте также:
  1. Алкогольні ураження печінки мають три стадії.
  2. Види відпусток на які мають право особи рядового і начальницького складу ДСНС.
  3. Вынес ли ты для себя какие-то уроки за время написания, которые будешь использовать в дальнейшем?
  4. Гражданская война 1918-1921 гг.: причины, этапы, основные противоборствующие социально-политические силы, последствия и уроки.
  5. Державна реєстрація суб’єктівгосп.діяльності (юридичні особи,фізичні особи,які мають намір статипідприємцем)
  6. Джерела і передумови інформатики
  7. Для зручності вивчення всі фактори імунної системи поділяють на клітинні (приймають участь клітини) і гуморальні (працюють біологічно активні речовини).
  8. До друку прийматимуться раніше не опубліковані статті. Авторські тексти мають пропонувати новизну, актуальність теми та оригінальність думки.
  9. Допомоги особам, які не мають права на пенсію
  10. За характером подразнень що сприймаються
  11. Завдання 1–42 мають по чотири варіанти відповіді, серед яких лише один правильний.
  12. Завдання 53-58 мають по сім варіантів відповіді, серед яких лише три правильні.

1. З поширенням ідеології комп'ютерно-орієнтованого навчання, що передбачає використання педагогічних програмних засобів, стає актуальним питання про зміну ролі і обов'язків учителя за умов роботи в комп'ютерному класі. Практика свідчить, що провідна роль учителя зберігається і навіть посилюється і за умов комп'ютерно-орієнтованого навчання, а комп'ютер у всіх випадках залишається надійним і ефективним засобом діяльності вчителя і учня. Використання комп'ютера разом з методично доцільними педагогічними програмними засобами дозволяє вдосконалити стиль та прийоми роботи вчителя за рахунок перекладання на комп'ютер рутинних операцій і забезпечення вчителеві творчого підходу до розв'язування завдань навчання і виховання. Такі важливі компоненти навчально-виховного процесу, як з'ясування можливих навчальних проблем і питань, які виникають у ході навчання, ведення дискусій, заохочення міркувань, підтримка дисципліни, вибір необхідного рівня деталізації при поясненні матеріалу для різних учнів та інші моменти міжособистісного спілкування учнів і вчителя та учнів між собою найефективніше організовувати і проводити може лише вчитель, можливо і використовуючи комп'ютер для підтримки тих чи інших дій. Оскільки при використанні комп'ютерно-орієнтованих систем навчання навчально-пізнавальна діяльність значно інтенсифікується, учні встигають розв'язати значно більше різних задач, то, природно, при цьому виникає значно більше проблемних ситуацій і запитань, у з'ясуванні яких повинен брати участь учитель. Тому при використанні комп'ютерів в навчально-виховному процесі роль учителя не лише не зменшується, а значно зростає. Крім того, комп'ютер ніколи не замінить особистісного спілкування вчителя з учнем і батьками.

2. Систематична робота учнів з комп’ютером на кожному уроці інформатики.

3. Використання ПК разом з доцільними ПЗ дозволяє вдосконалити стиль та прийоми роботи вчителя за рахунок перекладання на ПК рутинних операцій і забезпечення вчителеві творчого підходу до розв’язування завдань навчання і виховання. При використання ПК навчально-пізнавальна діяльність значно інтенсифікується, учні встигають розв’язувати значно більше різних задач, то при цьому виникає значно більше проблемних ситуацій і запитань, у з’ясуванні яких повинен брати участь вчитель.

4. Розвиток комп’ютерної техніки, засобів телекомунікацій та відповідного ПЗ дає можливість вчителеві використовувати нові форми навчання: телекомунікаційні проекти, практикуми, бінарні уроки.

5. між предметний характер змісту навчання інформатики дозволяє розглянути цю навчальну дисципліну як інтеграцію та узагальнення вивчених учнями основ наук.

6. уроки інформатики мають, як правило, підвищений емоційний стан учня, заняттям характерна більша свобода спілкування учнів на уроці.

7. частіше впроваджується на уроках інформатики система взаємодопомоги учнів за рахунок визначення вчителем найбільш успішно працюючих учнів.

8. систематичне використання комп’ютера для розв’язання навчальних задач створює передумови для копіювання дій педагога, вчитель одержує можливість одночасної роботи із всіма учнями при збереженні принципу індивідуальності за допомогою локальної мережі.

9. різна базова підготовка учнів приводить до того, що першочерговою стає реалізація принципу диференціації та індивідуалізації навчання.

10. сучасний розвиток інформаційних та комунікаційних технологій потребує від вчителя високої професійної компетентності.

11. динамічність змісту навчання, ПЗ потребує від вчителя постійного підвищення професійного рівня, самоосвіти та самовдосконалення.

12. Персональний комп'ютер використовується як об'єкт вивчення: формуються базові знання та вміння роботи з ПК (пристрої, операційна система, методи пошуку інформації). У той же час комп'ютер є засобом навчання і інструментом для вирішення завдань. З огляду на відмінності матеріального і культурного рівня сімей школярі мають різну можливість у використанні комп'ютера для виконання домашніх завдань, для задоволення своїх інтересів, і це треба враховувати при організації навчального процесу.

13. Робота за комп'ютером не може перевищувати 10-30 хвилин (залежно від віку учнів).

14. Як правило, кількість комп'ютерної техніки недостатньо, внаслідок чого необхідна організація спільної роботи малих груп (2-4 учнів на один комп'ютер)

15. В відміну від інших предметів, процес вивчення інформатики характеризується вираженням взаємозв'язку різних підсистем: вчитель-учень; учень - ПК-навчальна книга, вчитель-учень-ПК.

16. На уроках інформатики є можливість створення такої організації навчання і контролю знань, при якій найбільш успішно працюючі учні починають виконувати роль помічників учителя.

17. В цілому на уроки інформатики школярі будь-яких класів йдуть із задоволенням, і пов'язано це з тим, що комп'ютер сам по собі є стимулом до вивчення предмета. Але проникнення комп'ютерів в багато сфер людської діяльності згодом притупляють цей інтерес.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)