АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як будувати математичну модель задачі?

Читайте также:
  1. C) екі факторлы модель
  2. GAP модель: (модель разрывов)
  3. Автокорреляция в остатках. Модель Дарбина – Уотсона
  4. Автономні інвестиції. Чинники автономних інвестицій: технічний прогрес, рівень забезпеченості основним капіталом, податки на підприємців, ділові очікування. Модель акселератора.
  5. Аддитивная модель временного ряда
  6. Академіна модель освіти
  7. Американская модель
  8. Американская модель управления.
  9. Анализ деловой активности предприятия. Факторная модель Дюпон.
  10. Базовая модель экономического равновесия и механизм его восстановления
  11. Безработное населенние. Уровень безработицы. Основные формы безработицы. Закон Ойкена. Хистерезис как модель объяснения перманентной и длительной безработицы.
  12. Бел модель перехода к рынку и ее основные черты. Гос-ые программы соц-эконом развития.

Під час розв’язування математичних задач можна дотримуватися такої схеми побудови математичної моделі задачі.

1. Грунтовно проаналізувати умову задачі.

2. Висловити припущення, на яких буде базуватися математична модель задачі.

3. Визначити вхідні дані і шукані результати.

4. Виділити об'єкти, розглядувані в умові задачі.

5. Виділити суттєві для розв'язування задачі характеристики об'єктів.

6. Описати властивості об'єктів за допомогою математичних співвідношень, пов'язуючи шукані результати з вхідними даними: ввести змінні величини(одну або кілька) та скласти рівняння чи нерівності або систему рівнянь чи нерівностей, які пов'язують ці змінні відповідно до властивостей об'єктів.

7. Створити в разі потреби і можливості графічні образи побудованих залежностей між введеними змінними ̶ параметрами, що описують досліджуванні характеристики об'єктів.

Під час побудови математичної моделі далеко не завжди можна знайти формули, які виражають шукані величини через задані. В таких випадках використовують різні математичні методи, що дозволяють опосередковано одержати відповідь з тією чи іншою точністю.

Математичні моделі застосовуються не лише для розв'язування математичних задач. Так, наприклад, у шкільному курсі фізики розглядається багато різних формул та рівнянь, які, по суті, є математичними моделями явищ чи процесів, що вивчаються.


 

4.1. Як на уроці інформатики у 9-му класі слід вводити поняття інформаційної технології? Перелічіть основні напрями і сфери застосування інформаційно-комунікаційних технологій.

Хоча інформаційні системи з’явилися задовго до створення сучасної комп’ютерної техніки, саме її розвиток дав змогу підвищити ефективність роботи завдяки застосуванню нових технологій обробляння інформації. Щоб підготувати на комп’ютері текстове повідомлення, потрібно опанувати технологію обробляння текстової інформації. Відредагувати в графічному редакторі зображення людина не зможе, не володіючи добре технологією обробляння графічної інформації. Щоб провести розрахунки в електронних таблицях, потрібно використати технологію обробляння числової інформації. Пошук потрібної інформації у Всесвітній мережі вимагає використання сучасних комунікаційних технологій. Інформація є одним з найважливіших ресурсів сучасного суспільства поряд з такими традиційними матеріальними ресурсами, як нафта, природній газ та корисні копалини, тому процес її обробляння за аналогією з процесами переробляння матеріальних ресурсів теж можна вважати технологією (слово технологія походить від грецького, що перекладається як мистецтво, майстерність, уміння).

Отже, сучасне інформаційне суспільство неможливо уявити без інформаційних та комунікаційних технологій — технологій, що забезпечують і підтримують інформаційні процеси.

Метою технологій переробляння матеріальних ресурсів є випуск нової продукції, яка задовольняє потреби людини або системи. Метою інформаційних технологій є створення інформації для подальшого її аналізу людиною з метою прийняття на її основі певного рішення, тобто інформаційні технології сприяють створюванню нових знань, продуктів, виробництв.

Наведемо кілька прикладів застосування інформаційних технологій. У промисловому виробництві — для автоматизації виробничого процесу. Зокрема, на верстатах з числовим програмним керуванням обробку деталей здійснюють використанням комп’ютера;за допомогою комп’ютерних програм розв’язують задачі планування виробничого процесу.

У науці — для отримання нової інформації. Насамперед ідеться про технології аналізу даних і використання імітаційних моделей: в метеорології — для моделювання атмосферних процесів, у хімії — для моделювання реакцій, у соціології — для аналізу результатів соціологічних опитувань.

В освіті — для пошуку, поширення й полегшення сприйняття інформації. Ви можете здобувати знання, знаходячи інформацію в Інтернеті. Учителю інформаційні технології допоможуть пояснити нову тему, адже слухати розповідь викладача набагато цікавіше, якщо вона супроводжується презентацією. Крім того, учитель може поширювати навчальні матеріали, публікуючи презентації та умови завдань на веб сайті.

У кінематографії, видавничій справі, шоу –бізнесі — для створення кінофільмів, книжок, рекламних роликів, кліпів тощо, тобто інформаційного продукту. Це передусім технології обробки графічної та мультимедійної інформації.

У рекламному бізнесі — для створення інформаційного продукту та поширення інформації. Одним з основних засобів поширення інформації, а отже, й реклами, є Інтернет, що в цій сфер і поступається лише телебаченню.

У галузі комунікацій — для створення комунікаційних систем. Найпоширенішою сферою застосування інформаційних технологій є комп’ютерні мережі та мережі мобільного зв’язку. Завдяки технологіям з окремих технічних інформаційних систем можна створити комп’ютерну або стільникову мережу, тобто нову інформаційно-комунікаційну систему.

4.2. Опишіть, як Ви будете пояснювати учням будову та класифікацію процесорів для персональних комп’ютерів. Наведіть основні відомості з історичного розвитку мікропроцесорів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)