АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклад використання Web App під час роботи в Excel

Читайте также:
  1. I. Прикладная анатомия
  2. II. Право на фабричные рисунки и модели (прикладное искусство), на товарные знаки и фирму
  3. III. Хід роботи
  4. III. Хід роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  6. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  7. Автоматизация ввода: автозавершение, автозаполнение числами, автозаполнение формулами.Excel.
  8. Алгоритм використання ІКТ в роботі з дошкільниками
  9. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  10. Аналіз ефективного використання матеріальних ресурсів
  11. Аналіз ефективності використання викор с/г угідь
  12. Аналіз ефективності використання оборотних коштів на підприємстві

Excel Web App — це додаток на основі браузера, який дає змо­гу переглядати й редагувати книги. Додаток Excel Web App і про­грама Excel подібні також оформленням і зручністю використання. У додатку Excel Web App доступно багато функцій програми Excel, проте не всі функції підтримуються та працюють так само. Крім основних функцій, якими можна скористатися через браузер, у до­датку Excel Web App можна відкрити книгу у програмі Excel і по­вторно зберегти змінену книгу на сервері.

Додаток Excel Web App дає змогу:

- працювати із програмою Excel у мережі — у веб-середовищі можна користуватися вже звичними можливостями та функ­ціями програми Excel;

- працювати будь-де — для доступу до книг потрібен лише браузер;

- працювати разом — колеги зможуть співпрацювати над спіль­ними проектами незалежно від того, яку версію програми Excel використовують.


 

6.2.Про які популярні комп'ютерно-орієнтовані комунікаційні пристрої та про яке сучасне мультимедійне обладнання Ви будете розповідати учням на відповідному уроці у 9-му класі? Опишіть призначення та можливості усіх перелічених пристроїв.

Темп нашого життя постійно прискорюється, змінюється і стиль життя. Сучасна людина хоче встигати робити кілька справ одночас­но, наприклад редагувати текстові документи під час перерви в робо­ті конференції або між нарадами, зберігати музику саме в момент її звучання, переглядати улюблені телевізійні передачі по дорозі на роботу або переглянути та надіслати друзям фотознімки, зроблені вчора на відпочинку. Інакше кажучи, людина намагається одночас­но отримувати, зберігати й обробляти текстову, графічну, аудіальну та візуальну інформацію. Саме тому на сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства на передній план виходять мультимедіа (слово multimedia перекладають як багатосередовість).

У 1988 р. Європейська комісія з проблем впровадження та викорис­тання нових технологій запропонувала таке означення цього терміна:

Мультимедіа — продукт, який містить колекції зображень, тек­стів і даних, що їх супроводжують звук, відео, анімація та інші візуальні ефекти, та до складу якого входить інтерактивний інтер­фейс та інші механізми керування.

Тоді засоби мультимедіа — це комплекс апаратних та програм­них засобів, що дають змогу людині взаємодіяти з комп’ютером, використовуючи різні форми подавання інформації, а саме: звук, відео, графіку, тексти, анімацію тощо.

До мультимедійного обладнання належать багато пристроїв введення та виведення інформації:

· Мікрофон та акустичні системи (рис. 5.14) з підсилювачами, колонками або просто навушни­ки (засоби введення та виведення аудіоінформації).

· Сканери та цифрові фотоапарати, які дають змогу вводити в комп’ютер графічну інформацію.

· Відеокамери, які дають змогу ввести в комп’ютер відеоінформацію.

· Високоякісні відеоадаптери та звукові плати, які дають змогу записувати й відтворювати аудіо­файли різних форматів (рис. 5.15).

· Плати відеозахоплювання (videograbber), які дають змогу знімати зображення з відео­магнітофона або відеокамери та вводити його в комп’ютер, і відеомагнітофони.

· TV-тюнер (рис. 5.16), який дає змогу отримати на комп’ютері відеоінформацію з телевізійного ефіру.

· Плати відеовиведення, призначені зберігати й виводити на екран телевізора створене або оброблене на комп’ютері зображення.

· Великі екрани та мультимедійні дошки, на яких за допомогою мультимедійних проекторів (рис. 5.17) можна відтворити будь-яке зображення.

· CD, DVD та Blu-ray-диски, оскільки ці зовніш­ні запам’ятовувальні пристрої великої ємнос­ті дають змогу зберігати великі обсяги аудіо- та відеоінформації.

З кожним днем кількість мультимедійного облад­нання постійно збільшується, а його якість і можли­вості поліпшуються. Тут названо лише основні апаратні засоби мультимедіа.

У сучасному інформаційному суспільстві потуж­ні комп’ютери є в більшості домівок та організацій. Натомість неможливо повністю використати всю їх потужність без сучасних засобів комунікації, тобто засобів зв’язку між комп’ютерами.

Під комп’ютерною комунікацією розуміють передавання, при­ймання, обробляння та зберігання інформації різними комп’ютерами за допомогою будь-яких каналів зв’язку між ними.

Якщо комп’ютери розміщено на невеликій відстані один від одно­го, наприклад у комп’ютерному класі чи в сусідніх квартирах, для обміну даними їх можна об’єднати в мережу — систему двох або більше комп’ютерів, з’єднаних каналами передавання інформації. Така мережа буде локальною, оскільки об’єднує комп’ютери, розмі­щені на невеликій території.

Проте локальні мережі не забезпечують спільний доступ до інформації користувачам, які перебувають у різних частинах міста, тому локальні мережі об’єднують у регіональні, що об’єднують комп’ютери в межах регіону.

У свою чергу, регіональні мережі є частинами глобальної мережі — комп’ютерної мережі, що охоплює великі території та містить мільйо­ни комп’ютерів. Вона дає можливість користувачам, де б вони фізично не перебували, взаємодіяти з іншими учасниками глобальної мережі.

Глобальну комп’ютерну мережу ще називають телекомуніка­ційною мережею, а процес обміну інформацією цією мережею — телекомунікацією.

Для під’єднання комп’ютера до глобальної мережі в більшості випадків використовують модеми. Назва цього пристрою похо­дить від наявних у ньому пристроїв — мо дулятора та дем одуля­тора. Основним призначенням модема є оптимальне перетво­рення цифрового сигналу на аналоговий для передавання його каналом зв’язку, передавання цього сигналу і відповідно при­ймання та обернене перетворення прийнятого сигналу. Як канал передавання даних можна використовувати звичайну телефонну мережу, виділену лінію або радіоканал.

Для того щоб модеми «розуміли» один одного, зв’язок між ними повинен здійснюватися за певними правила­ми. Набори цих правил називають протоколами.

Існують протоколи модуляції, стискання даних, кори­гування помилок та деякі інші. Фактично перелік прото­колів, що підтримує цей модем, є його основною харак­теристикою. Вид протоколу, що використовує модем, визначає і швидкість передавання даних (цю характерис­тику модема визначають у кількості біт за 1 секунду, біт/с).

Модеми поділяють на внутрішні та зовнішні.

Внутрішній модем (рис. 5.18) виконують у формі плати розширення, розміщеної в корпусі комп’ютера. Його перева­гами є невисока вартість, відсутність власних джерел живлення.

Зовнішній модем (рис. 5.19) виконують у формі окремого пристрою з власним джерелом живлення, під’єднаного до одного з портів комп’ютера. На його корпусі розміщено індикато­ри режимів роботи або рідиннокристалічний екран. Перевагами зовнішніх модемів є їх завадостійкість, наявність інформуючих індикаторів, можливість аварійно припинити його роботу в потрібний момент, вимкнувши власне живлення, можливість викорис­товувати зовнішній модем з будь-яким комп’ютером.

Останнім часом надзвичайно популярні бездрото­ві модеми (рис. 5.20), що їх використовують мере­жі операторів мобільного зв’язку для передавання та приймання інформації. Цей вид модемів застосо­вують там, де доступний мобільний зв’язок і можна під’єднати комп’ютер для передавання та отриман­ня даних. Вони забезпечують високу швидкість робо­ти в Інтернеті (до 24 Мбіт/с) і комфортну роботу в локальній мережі без зайвих дротів, що з’єднують комп’ютери між собою.

Проте для обміну даними між комп’ютерами локальної мережі необов’язково використовува­ти модеми. Цю функцію виконає мережна карта (мережний адаптер) (рис. 5.21) — спеціальний пристрій, призначений забезпечувати двона­прямлений обмін даними між комп’ютерами локальної мережі. Для цього мережні адаптери під’єднують до всіх комп’ютерів локальної мережі.

Мережна карта виконує такі функції:

· готує дані, отримані від комп’ютера, до передавання мережним кабелем (перетворює отримані від комп’ютера цифрові дані на електричні або оптичні сигнали, що їх передають кабелем);

· передає дані іншому комп’ютеру та керує цим потоком даних (перед тим, як передати дані в мережу, вона проводить «електронний діалог» з приймальною мережною картою, під час якого визначає максимальний обсяг блока даних, що його можна пере­давати, інтервал між передаванням блоків даних, швидкість пере­давання та інші характеристики);

· приймає дані з мережного кабелю й переводить у форму, зрозу­мілу центральному процесору комп’ютера.

За конструкцією мережні карти бувають внутрішніми (це окремі плати, що їх уставляють у спеціальний слот), зовнішніми (їх під’єднують через USB -порт комп’ютера та використовують переважно в ноутбуках) і вбудованими в материнську плату.

 


 

Варіант 1

1. Про які джерела і способи передавання повідомлень Ви будете розповідати учням на занятті з відповідної теми? Наведіть приклади вправ, що слід пропонувати учням для закріплення поняття "повідомлення".

2. Сформулюйте і поясніть принципи функціонування сучасних комп’ютерів, які вивчаються у шкільному курсу інформатики.

3. Наведіть фрагмент бесіди, що потрібно проводити з учнями під час пояснення їм особливостей виправлення помилок на магнітних дисках та процедур відновлення операційної системи MS Windows.

4. Як слід пояснювати учням етикет електронного та інтерактивного спілкування?

5. Опишіть зміст завдань, поданих за різними рівнями навчальних досягнень, які слід пропонувати учням під час практичної роботи "Робота із зображеннями та організаційними діаграмами в MS Word".

6. Наведіть фрагмент бесіди, що потрібно провести з учнями під час пояснення їм поняття "алгоритм", властивостей та форм подання алгоритмів.

Варіант 2

1. На основі яких ілюстраційних прикладів варто пояснювати учням основні властивості інформаційних повідомлень? Наведіть відповідний фрагмент евристичної бесіди.

2. Опишіть те, як саме на занятті з інформатики у 9-му класі Ви будете пояснювати учням призначення та особливості функціонування усіх видів внутрішньої пам'яті.

3. Наведіть фрагмент бесіди, яку можна пропонувати учням при вивченні поняття "комп'ютерний вірус".

4. Опишіть особливості технологій та сервісів Веб 2.0, які вивчаються за програмою академічного та профільного рівнів в 11-му класі.

5. Опишіть зміст практичної роботи "Використання стилів і шаблонів документа в MS Word".

6. Як дітям можна пояснити метод покрокової деталізації під час розробки алгоритму?

Варіант 3

1. Як доцільно роз'яснювати під час шкільного уроку у 9-му класі основні інформаційні процеси? Наведіть приклади завдань, що можна пропонувати учням для закріплення знань з інформаційних процесів.

2. Опишіть, що саме Ви будете розповідати учням під час заняття, на якому передбачено вивчення усіх видів зовнішньої пам'яті.

3. Дайте класифікацію програмного забезпечення, пропоновану у діючих підручниках з інформатики для 9-го класу.

4. Опишіть зміст практичної роботи "Спільне використання ресурсів локальної мережі".

5. Напишіть, як Ви будете пояснювати учням особливості використання в документах, створених за допомогою текстового процесора MS Word, табуляції.

6. Наведіть фрагмент бесіди, що потрібно провести з учнями під час пояснення їм понять "модель" та "моделювання".


 

Варіант 4

1. Як на уроці інформатики у 9-му класі слід вводити поняття інформаційної технології? Перелічіть основні напрями і сфери застосування інформаційно-комунікаційних технологій.

2. Опишіть, як Ви будете пояснювати учням будову та класифікацію процесорів для персональних комп’ютерів. Наведіть основні відомості з історичного розвитку мікропроцесорів.

3. Яку класифікацію операційних систем слід пропонувати учням під час вивчення системного програмного забезпечення у 9-му класі? Охарактеризуйте основні складові операційних систем.

4. Як слід пояснювати учням правила безпеки під час користування електронною поштою.

5. Опишіть, як Ви будете пояснювати учням те, як створюються та форматуються у текстових документах списки.

6. Наведіть класифікацію мов програмування, яку слід запропонувати учням під час бесіди на уроці з відповідної теми.

Варіант 5

1. Напишіть, як Ви будете пояснювати учням що таке інформаційна система, яку структуру мають інформаційні системи та за якими ознаками їх можна класифікувати. Наведіть приклади інформаційних систем різних видів.

2. Як саме на занятті з відповідної теми Ви будете описувати особливості використання відомих Вам пристроїв виведення даних. Поясніть принципи їх функціонування.

3. Поясніть, як саме найкраще вивчати тему "Архівування та розархівування даних" та які диференційовані завдання слід запропонувати учням під час проведення відповідної практичної роботи.

4. Наведіть фрагмент бесіди, в якій розповідається про те, як захищатися від загроз, пов’язаних з Інтернет.

5. Опишіть, як Ви будете пояснювати учням параметри форматування сторінок в текстових документах.

6. Напишіть, як найкраще пояснити учням відмінності у роботі інтерпретаторів і компіляторів.

Варіант 6

1. Як пояснити учням що таке інформація і що таке повідомлення? Наведіть класифікацію повідомлень за різними ознаками.

2. Про які популярні комп'ютерно-орієнтовані комунікаційні пристрої та про яке сучасне мультимедійне обладнання Ви будете розповідати учням на відповідному уроці у 9-му класі? Опишіть призначення та можливості усіх перелічених пристроїв.

3. Наведіть фрагмент бесіди, що потрібно провести з учнями під час пояснення їм особливостей роботи з магнітними дисками, встановлення і видалення програм в операційній системі MS Windows.

4. Опишіть усі можливості служб онлайнового документообігу, які слід вивчати з учнями в 11-му класі.

5. Опишіть, як Ви будете пояснювати учням можливості пошуку та автоматичної заміни текстових фрагментів, реалізовані в текстовому процесорі MS Word.

6. Наведіть приклад задачі, яку можна запропонувати учням під час вивчення вкладених циклів та зобразіть блок-схему алгоритму її розв’язання.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)