АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що означає відкрити рахунки?

Читайте также:
  1. А) неможливість широко відкрити рота (тризм жувальних м’язів)
  2. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  3. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  4. Відкрити субрахунки та аналітичні рахунки до рахунків: 31, 10, 20, 66.
  5. Відкрити текстовий редактор MS Office.
  6. Поняття «нестабільність» означає, що розвиток економіки супроводжується відхиленнями від нормального процесу розвитку
  7. Проміжні розрахунки та відновлений відкритий текст
  8. Що означає мовленнєве спілкування або вербальна комунікація
  9. Які можливі ускладнення при відкритих діафізарних переломах кісток передпліччя?

Коли бухгалтер на підприємстві виносить з початкового балансу залишки по кожній статті активу і пасиву в спеціальну таблицю (регістр), - це означає, що він відкриває рахунки бухгалтерського обліку.

Відкрити рахунок - це означає дати йому назву, проставити код (згідно Плану рахунків бухгалтерського обліку) та робити на ньому записи; перший запис - перенос з балансу сальдо на відповідний рахунок. Відкриття рахунку - це бухгалтерські дії по вибору з балансу показників, що характеризують об'єкт спостереження на початок звітного періоду, і переносу їх як початкове сальдо на бухгалтерські рахунки. Відкриваються рахунки за окремими видами активів та пасивів суб'єктів господарювання: грошових коштах в касі; грошових коштах, які знаходяться в банку; основних засобах; товарах; матеріалах; статутному капіталі; прибутку; дебіторській та кредиторській заборгованості та ін.

Це робиться на день початку обліку

Слід пам'ятати: існують рахунки доходів і витрат, а також інші рахунки, що характеризують господарські і фінансові процеси - накопичені обороти яких відносяться тільки до звітного періоду і в кінці його закриваються (зібрані на одній стороні рахунку обороти відображаються на протилежній стороні і переносяться на відповідні рахунки) - вважають рахунками без явно вираженого сальдо. Кінцеве сальдо у такого рахунку відсутнє. Рахунки без явно вираженого сальдо називаються також транзитними, безсальдовими, змінними або тимчасовими.

Відкрити транзитний рахунок значить відобразити на ньому дані хоча б про один господарський факт.

Мінімальну кількість рахунків, яку потрібно відкрити, бухгалтер визначає кількістю балансових статей по активу і пасиву. Але слід пам'ятати, що для відображення всіх господарських операцій недостатньо рахунків, передбачених в балансі, а деякі статті балансу містять в собі дані декількох рахунків, адже балансовий рахунок та стаття балансу - поняття не ідентичні. Так, деяким рахункам в балансі відповідають дві статті, а інші рахунки об'єднуються однією статтею.

Перелік бухгалтерських рахунків, що відкриваються господарюючими суб'єктами протягом звітного періоду, називається Головною книгою.

Сукупність бухгалтерських рахунків складають основу бухгалтерської інформаційної системи підприємства.

Записуючи залишки на бухгалтерських рахунках, необхідно враховувати будову рахунку, тобто залишки від минулого періоду в активних рахунках записувати по дебету, а в пасивних - по кредиту. Звідси, сума всіх дебетових залишків активних рахунків показує наявність майна підприємства і дорівнює підсумку активу балансу. Сума всіх кредитових залишків пасивних рахунків характеризує загальний розмір джерел засобів і дорівнює підсумку пасиву балансу. Отже, загальна сума всіх дебетових залишків активних рахунків дорівнює сумі всіх кредитових залишків пасивних рахунків.

Після того, як рахунки відкриті, на них починають записувати господарські операції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)