АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міжнародна Інтернет конференція

Читайте также:
  1. Активність в конференціях, семінарах, МО
  2. Глава 2.1. Конференція студентів Університету.
  3. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  4. Глава 4.3. Конференція студентів гуртожитку.
  5. ДРУГА ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ
  6. Етикет в Інтернеті
  7. Заняття 7. Глобальна мережа Інтернет: особливості правового регулювання інформаційної діяльності. (Семінар-розгорнута бесіда)
  8. Знайдіть в мережі Інтернет програми-каталогізатори для персонального ПК та ознайомтесь з їхніми функціями та можливостями. Зробіть огляд.
  9. Інтеграція глобальних дистриб'юторських систем в Інтернеті
  10. Інтернет як мегафактор соціалізації
  11. Інтернет-джерела
  12. Інтернет-ресурси

Кількість студентів, що брали участь у конференції, окремо молодих учених.

У підсумку в конференції прийняло участь 44 студенти та 26 молодих учених.

6. Перелік навчальних закладів і інших установ та організацій, які брали участь у конференції:

· University of Vienna (Vienna, Austria)

· Universität Kassel (Kassel, Germany)

· National Research University Higher School of Economics (Moscow, Russia)

· John Paul II Catholic University of Lublin (KUL) (Warszawa, Olza, Lublin, Poland)

· Southern Federal University (Rostov-on-Don, Russian Federation)

· Харківська державна академія фізичної культури (Харків, Україна)

· Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна (Харків, Україна)

· Ужгородський національний університет (Ужгород, Україна)

· Прикарпатський інститут ім. М. Грушевського МАУП (Львів, Україна)

· Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки (Луцьк, Україна)

· Державний вищий навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди (Переяслав-Хмельницький, Україна)

· Одесский национальный университет имени И.И.Мечникова (Одеса, Україна)

· Національний педагогічний університет імені М.П Драгоманова (Переяслав-Хмельницький, Україна)

· Національний університет "Острозька академія" (Острог, Україна)

· АТ "ОТП Банк" (Павлоград, Україна)

· Рівненський державний гуманітарний університет (Рівне, Україна)

7. Програма конференції (додається).

8. Підсумкові документи конференції:

· Міжнародна Інтернет конференція «Сучасні дослідження когнітивної психології»: Матеріали конференції. – Острог: Видавництво Національного університету “Острозька академія”, 2014. – Випуск 2 – 212 с.

· Наукові записки. Серія “Психологія і педагогіка”. Тематичний випуск “Актуальні проблеми когнітивної психології”. – Острог: Видавництво Національного університету “Острозька академія”, 2012. – Вип. 20.

 


Проректор навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія»

 

 

Каламаж Р.В.


 


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Інститут психології ім. Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України

Національний університет «Острозька академія»

Науково-дослідна лабораторія когнітивної психології

 

РЕЗОЛЮЦІЯ

 

Міжнародна Інтернет конференція

«СУЧАСНІ ДОСЛІДЖЕННЯ КОГНІТИВНОЇ ПСИХОЛОГІЇ»

 

15.05.2014 – 15.06.2014

Острог - 2014

У роботі Міжнародної Інтернет конференції «Сучасні дослідження когнітивної психології» взяли участь 102 представника з 16 навчальних, педагогічних та інших закладів України. Під час конференції працювало 10 докторів наук, а саме:

Максименко Сергій Дмитрович, доктор психологічних наук, професор, директор Інституту психології ім.. Г.С. Костюка, дійсний член АПН України.

Пасічник Ігор Демидович, академік Академії наук Вищої школи України, доктор психологічних наук, професор, ректор Національного університету «Острозька академія».

Фредрік Ульф Джонсон, доктор філософії, доцент кафедри психології Стокгольмського університету (Stockholm University).

Каламаж Руслана Володимирівна, доктор психологічних наук, проректор з навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія».

Засєкіна Лариса Володимирівна, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри загальної та соціальної психології Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

Міжнародна Інтернет конференції «Сучасні дослідження когнітивної психології» (IICRACP- 2014) була присвячена обговоренню актуальних питань сучасної когнітивної психології, а саме: соціального пізнання та перцепції, пам‘яті та метапам’яті, психофізіології та нейропсихології, когнітивно-стильових особливостей та ментальних репрезентацій, морального та релігійного когнітивізму, навчання та розвитку когнітивної сфери особистості, творчості та креативності в контексті когнітивної психології, когнітивних систем та інтелекту, особистості у віртуальному просторі та ін. Усі матеріали конференції розміщенні на сайті конференції (http://pim.oa.edu.ua/preview/internetkonferencii/iicracp2014).

Особливістю проведення данної конференціє є те, що усі напрацювання та результати досліджень були розміщенні на веб-сторінці конференції, де учасники конференції мали можливість обговорювати в режимі он-лайн проблеми та аспекти наукових досліджень, а також робити підсумки відносно здійсненої ними роботи. Окрім того, відвідувачем та учасником конференції міг стати будь-хто з бажаючих взяти участь в обговоренні, звісно після обов’язкової процедури реєстрації на сторінці конференції, що полегшувало ідентифікацію особи та продовження обміну інформацією.

На головній сторінці конференції IICRACP- 2014 учасників зустрічає вітальне слово Голови конферненції Пасічника Ігора Демидовича, резюме на тему «До питання практики психологічних досліджень в когнітивній психології» дійсного члена НАПН України, доктора психологічних наук, професора, директора Інституту психології НАПН України ім. Г.С.Костюка

Сергія Дмитровича Максименкo та вітальне слово доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, випускниці Оксфордського центру когнітивно-поведінкової терапії Лариси Володимирівни Засєкіної.

Надалі, були спеціально створені та відведенні віртуальні кімнати для секційних обговорень за наступними тематиками: «Соціальне пізнання», «Пам‘ять та метапам’ять», «Навчання та розвиток когнітивної сфери особистості», «Когнітивні системи та інтелект».

Учасники конференції більшою мірою звернули увагу на міждисциплінарні аспекти постановки та проведення сучасних експериментальних досліджень в контексті когнітивної психології.

Під час роботи конференції активно здійснювалися обговорення проблеми взаємовідношення когнітивних функцій особистості та соціальних процесів та явищ. В рамках даної тематики представлялись до обговорення когнітивні компоненти релігійності, когнітивні та метакогнітивні компоненти соціальної взаємодії, когнітивні аспекти адаптації та дезадаптації студентів та працівників компаній. Також у цьому ракурсі обговорювались специфіка розуміння національної ідентичності із позиції когнітивної психології, взаємовідношення соціального пізнання та перцепції із емоційною сферою особистості. У свою чергу зверталась увага на специфіку пізнання людини у сфері віртуального простору, а саме, на визначенні когнітивних здібностей та когнітивних передумов рольової поведінки гравця комп’ютерних ігор різного жанру.

У процесі обговорення значна увага приділялася розвитку когнітивної сфери особистості. З цієї позиції встановлювалась своєрідність розвитку когнітивних функцій із точки зору гендерного підходу та морального когнітивізму, зверталась увага на встановлення взаємозв’язку мнемічних, креативних здібностей, когнітивних ресурсів та психологічної готовності із навчальною успішністю та академічною мобільністю учнів і студентів. Також значну частку у обговореннях складали аспекти комп’ютеризації освіти у відношенні до когнітивного підходу.

 

Обговорювались індивідуально-психологічні особливості когнітивно-стильових характеристик навчальної та інтелектуальної діяльності студентів. У дискусіях вивчались детермінуючі ознаки ментального досвіду та креативності у інтелектуальній діяльності студентів, розглядалось співвідношення стильових і продуктивних характеристик інтелектуальної діяльності, приділялася увага емоційному та соціальному інтелекту особистості. Значну частку обговорення складала проблема продуктивності когнітивних функцій студентів та їх місця в пізнавальній діяльності особистості як фактора, що зумовлює специфіку впливу на академічну успішність.

Учасники конференції особливу увагу звернули на стрімкий розвиток досліджень у сфері вивчення метакогнітивних здібностей особистості. Акцентувалась увага на ролі метапам’яттєвих здібностей у формуванні негативних проявів пам’яті особистості, таких як інтерференція, ілюзія знання, неправдиві спогади. Розглядалися проблеми ефективності метапам’яті та засоби розвитку метапам’яттєвих здібностей, як чинників продуктивності пам’яті й підвищення академічної успішності. Розширювались погляди на метапам’ять із позиції міждисциплінарних зв’язків.

Під час роботи конференції активно здійснювалися обговорення поміж студентами, викладачами та молодими науковцями.

Заслухавши та обговоривши доповіді з актуальних проблем щодо тематики конференції «Сучасні дослідження когнітивної психології», сформульовані висновки та прийнята резолюція:

1. Сучасний стан розвитку когнітивної психології в Україні значно зріс в порівнянні з минулими роками, зокрема, зріс рівень виконання експериментальної частини досліджень.

2. Поєднуючи актуальні тематики досліджень провідних закордонних та вітчизняних навчальних та науково-дослідних закладів можна дійти висновку, що розвиток сфери інтересів вітчизняних досліджень знаходиться майже на тому ж рівні, що й закордонних.

3. Було визначено найбільш нагальні питання з проблем розвитку когнітивної психології в Україні.

4. Показані особливості проведення лабораторного експерименту в сфері дослідження пам’яті та метапам’яті особистості.

5. Окреслено сферу досліджень когнітивно-стильових особливостей особистості, а також визначені окремі, нові їх підвиди, які мають свої особливі характеристики.

6. Дістали подальшого розвитку уявлення про розвиток когнітивних функцій особистості із позицій різних підходів та міждисциплінарних зв’язків.

7. Показано, що розвиток високих технологій та розширення віртуалого простору,створює новий підхід до розвитку, функціонування та взаємодії особистості, і це в свою чергу піднімає нагальну проблему та відкриває нові перспективи досліджень особистості як структурної одиниці кіберпростору, та особливостей її взаємодії через\та всередині електронних сфер взаємодії.

 

 


Проректор навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія»

 

 

Каламаж Р.В.

 


 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)