АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки з виконання завдання за темою

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  3. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  4. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  5. IV. Домашнє завдання
  6. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  7. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  8. V. Оголошення домашнього завдання.
  9. V. Оголошення домашнього завдання.
  10. VI. Домашнє завдання
  11. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  12. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»

Лабораторна робота №5

Тема: «Консолідація даних»

 

Мета: засвоїти основні принципи створення консолідованих звітів за категорією та за розташуванням у середовищі табличного процесору Microsoft Excel.

 

Завдання

1. Побудувати таблицю в середовищі табличного процесору Microsoft Excel одночасно на чотирьох листах з використанням аналогічних способів форматування і заповнити її даними.

 

 

2. У клітинках на місці символу * створити необхідні формули для розрахунку значень.

3. Перейменувати п’ятий лист на Звіт 1 і створити на ньому консолідацію за розташуванням на основі даних з чотирьох таблиць.

4. Внести зміни в назви турів у таблицях з різних листів (додати, видалити, поміняти місцями).

5. Перейменувати шостий лист на Звіт 2 і створити на ньому консолідацію за категоріями на основі даних зі змінених чотирьох таблиць.

6. Підготувати документ до друку: центрувати таблицю, створити колонтитули, що містять дату створення документу та прізвище студента, встановити необхідні поля та орієнтацію листа.

7. Документ зберегти в папці з прізвищем студента і роздрукувати.

 

Методичні вказівки з виконання завдання за темою

1. Щоб побудувати таблицю на чотирьох листах одночасно необхідно попередньо згрупувати ці листи за допомогою клавіш Ctrl або Shift, в залежності від того, чи є листи суміжними або несуміжними.

2. Для розрахунку підсумкових значень у клітинці G5 слід використати інструмент . В результаті отримаємо формулу =СУММ(B5:F5) і скопіюємо її у діапазон G6:G14.. Аналогічно визначається підсумки за менеджерами.

3. Для заповнення таблиць даними необхідно розгрупувати листи, натиснувши на будь-якому листі, що не входить в групу, після цього перейти на кожен з листів внести дані продажів путівок за всі чотири квартали.

4. Перейменування листів можна виконати за допомогою команди контекстного меню Переименовать.

5. Для створення консолідації за розташуванням необхідно скопіювати таблицю з будь-якого листа на лист Звіт 1, виділити діапазон B5:F14 і очистити його за допомогою клавіши Delete.

6. Після цього слід виконати команду Данные – Консолидация.

7. У вікні, що з’явиться вбрати функцію Сумма, перевести курсор у поле Ссылка, перейти на Лист1, виділити діапазон B5:F14 і натиснути на кнопку Добавить, при цьому посилання перейде у список діапазонів. Аналогічно поступити з усіма таблицями з інших листів (див. рис.17).

 

 

Рисунок 17 – Діалогове вікно «Консолидация»

 

8. Після натиснення на кнопці ОК отримаємо консолідовану таблицю, що містить об’єднані данні з чотирьох таблиць.

9. Для створення консолідації за категоріями спочатку внести зміни до складу категорій або порядку їх написання, після цього необхідно скопіювати шапку таблиці з будь-якого листа на лист Звіт 2, поставити курсор у клітинку А5 і виконати команду Данные – Консолидация.

10. У вікні, що з’явиться вбрати функцію Сумма, перевести курсор у поле Ссылка, перейти на Лист1, виділити діапазон А5:F14 і натиснути на кнопку Добавить, при цьому посилання перейде у список діапазонів. Аналогічно поступити з усіма таблицями з інших листів.

11. Включити прапорець значение левого столбца і натиснути кнопку ОК.

12. Після цього отримаємо консолідовану таблицю, що містить об’єднані данні з чотирьох таблиць з урахуванням змін, що були зроблені раніше.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)