АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інженерія програмного забезпечення

Читайте также:
  1. C. Забезпечення прохідності дихальних шляхів при підозрі на травну голови і хребта
  2. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  3. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. А.3.3.5. Анестезіологічне забезпечення кесарева розтину.
  5. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  6. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  7. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  8. Види забезпечення зобов’язань
  9. ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  10. Вопрос Підстави та заходи до забезпечення позову, порядок скасування.
  11. Галузі знань 1301 «Соціальне забезпечення»
  12. Глава 1.3. Фінансова основа та матеріально-технічне забезпечення студентського самоврядування.

Інженерія програмного забезпечення – це галузь знань, яка пов’язана з проектуванням, розробкою та супроводженням програмного забезпечення будь-якого призначення інженерними методами. Навчання спрямоване на вивчення спеціальних дисциплін (наприклад, основи програмування, проектування, менеджмент), а також загальних дисциплін (наприклад, математики, фізики, психології).

Зміст дисциплін відноситься до наступного:

1. Апаратне забезпечення:

- архітектура комп’ютера;

- комп’ютерні методи;

- складові комп’ютерної системи.

2. Програмне забезпечення:

- мови програмування;

- інструменти програмного забезпечення;

- комп’ютерні застосування;

- структурування даних і інформації.

3. Комунікації і взаємодія:

- людино - комп’ютерна взаємодія;

- комп’ютерні мережі;

- операційні системи.

4. Практики:

- проблема ідентифікації і аналізу;

- проектування, розробка, тестування, оцінка;

- професіоналізм і етика;

- комерція і дослідження ринків.

5. Теорія алгоритмів проектування і аналіз:

- формальні методи і техніки опису;

- моделювання;

- аналіз, передбачення і узагальнення;

- людська поведінка і виконання.

Поєднане вивчення цих дисциплін спрямовано на здобуття знань та навичок, які є базою професійної діяльності в розробці та супроводження програмного забезпечення.

 

Кар’єра в інженерії програмного забезпечення

Фахівець з інженерії програмного забезпечення може працювати в різних середовищах, а саме в академічних, дослідницьких, промислових, владних і бізнес організаціях – аналізувати проблеми для рішення, формування і тестування завдання, застосовувати сучасне обладнання, працювати в команді та створювати програмні продукти.

Згідно IEEE – Computer Society: інженерія програмного забезпечення (software engineering) – розробка та впровадження систем програмного забезпечення в рамках заданого бюджету і без дефектів.

 

План

Інженерія програмного забезпечення - це систематична розробка і застосування технік, які ведуть до створення надійного програмного забезпечення. Інженерам необхідне широке розуміння принципів, на основі яких будуються і діють не тільки програмне забезпечення, але апаратне і комунікації.

Інженери з програмного забезпечення мають навички з аналізу вимог користувачів і проектування, конструювання, тестування і супроводження програмного забезпечення. Розробляють різні види програмного забезпечення, такі як програмне забезпечення для операційних систем та розподілених мереж, компілятори, які перетворюють програми для виконання на комп'ютері.

Програмне забезпечення розробляється командою. В процесі розробки програмного продукту співпрацюють представники різних галузей: інженерних, маркетингових, виробничих і дизайнерських, але розробники програмного забезпечення є основною частиною.

 

План бакалаврату

План пропонує дисципліни і схему навчання, що спрямована на підготовку бакалавра з інженерії програмного забезпечення.

 

2.1.1 Цілі

Цілями плану бакалаврату програмної інженерії є:

1. Випуск спеціалістів, які добре освічені з фундаментальних основ інженерії програмного забезпечення і в змозі продовжувати свій професійний розвиток протягом всієї подальшої кар'єри. Програма поєднує в собі теорію з урахуванням її застосування на практиці інженерії програмного забезпечення.

2. Створення людського потенціалу в галузі розробки програмного забезпечення в державному та приватному секторах для студентів, які хочуть стати фахівцями у галузі розробки програмного забезпечення з використанням різних мов, платформ та програм, використовуючи методичний підхід.

3. Випуск спеціалістів з гарними комунікативними навичками, здатних відповідально працювати в різних середовищах і командах.

 

Дозволи

Провадження освітньої діяльності у Національному авіаційному університеті здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки серія АВ № 586124, дата видачі 26.07.2011 р.

Правила прийому розроблені Приймальною комісією Національного авіаційного університету (надалі – Приймальна комісія (ПК)) відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України № 1179 від 12 жовтня 2011 року та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 20 жовтня 2011 року за № 1221/19959, 1221/19960.

Національний авіаційний університет (НАУ) оголошує прийом на підготовку фахівців з вищою освітою за освітньо – кваліфікаційними рівнями, напрямами підготовки (спеціальностями) відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу. До НАУ приймаються громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які проживають на території України на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень (ОКР) та виявили бажання здобути вищу освіту. Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, а також яким надано статус біженця в Україні, приймаються до вищих навчальних закладів у порядку, передбаченому для громадян України. Прийом до НАУ на всі освітньо-кваліфікаційні рівні здійснюється за конкурсом незалежно від джерел фінансування. Для вступників, які потребують поселення у гуртожиток під час вступу та прийнятим на навчання на перший курс, надання місць у гуртожитку гарантовано.

 

2.1.2 Вступні вимоги

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, приймаються особи з повною загальною середньою освітою. На навчання для здобуття ОКР спеціаліста приймаються особи, які здобули ОКР бакалавра. На навчання для здобуття ОКР магістра приймаються особи, які здобули ОКР бакалавра або спеціаліста. Прийом на підготовку фахівців ОКР магістра на основі здобутого ОКР спеціаліста здійснюється за кошти фізичних (юридичних) осіб. НАУ приймає на другий (третій) курс (з нормативним терміном навчання на вакантні місця) осіб, які здобули ОКР молодшого спеціаліста, на визначену кількість місць для здобуття ОКР бакалавра за умови вступу на споріднений напрям підготовки. НАУ здійснює прийом студентів на старші курси у порядку переведення та поновлення в межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідно до Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти України № 245 від 15 липня 1996 року. Перевищення ліцензованого обсягу допускається лише у разі поновлення осіб, які повертаються після академічної відпустки. Інформація для абітурієнтів знаходиться на сайті Національного Авіаційного Університету. http://nau.edu.ua

 

2.1.3 Необхідні документи

1. Заява (бланк видається в університеті);

2. Оригінал атестата та додатку до атестата або їх завірені копії;

3. Оригінал сертифіката (сертифікатів) УЦОЯО, або їх завірені копії;

4. Оригінал медичної довідки за формою 086-У або її завірена копія;

5. 6 фотокарток розміром 3x4 см;

6. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

7. Копія паспорта: 1, 2, 11 стор.;

8. Копія військового квитка (посвідчення про приписку до призовної дільниці) для юнаків.

Оригінали всіх документів абітурієнт пред’являє особисто.

Для абітурієнтів, що вступають на заочну форму навчання, додатково додається копія трудової книжки, завірена підприємством.

Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання до НАУ у 2014 році.

 

Етапи вступної компанії Денна форма навчання Заочна форма навчання
вступники на основі повної загальної середньої освіти
Початок прийому заяв та документів 2 липня 2014 року  
Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають проходити творчий конкурс 17 липня 2014 року -
Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають складати вступні екзамени 20 липня 2014 року
Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних екзаменів і не проходять творчі конкурси 31 липня 2014 року
Строки проведення творчих конкурсів 10– 31 липня 2014 р. -
Строки проведення вступних екзаменів 21 – 31 липня 2014 р.
Термін оприлюднення рейтингового списку вступників І. 1 серпня 2014 року 8-00 ІІ. 5 серпня 2014 року 8-00 ІІІ. 8 серпня 2014 року 8-00
Терміни зарахування вступників за державним замовленням -
11 серпня 2014 р.; 13 серпня 2014 р.;
за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки (спеціальності) -
24 серпня 2014 р. 15 серпня 2014 р.
       

 

Тривалість

Програма на ступінь бакалавра триває протягом 4 (чотирьох) років. Навчальний рік складається з двох семестрів. Тривалість кожного семестру залежить від кількості дисциплін та наявності практик.

 

Семестр Тривалість (тижнів)
1,3,5,7  
   
   
   
   

Повний робочий тиждень студента повинен містити не менше, ніж 30 годин аудиторних занять.

 

Формат навчання

Існують наступні формати навчання:

- денна;

- заочна.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)