АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правовий статус та завдання державної пробірної служби

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. IV. Оториноларингологический статус
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. V. Оголошення домашнього завдання.
  6. VI. Домашнє завдання
  7. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  8. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  9. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  10. Авторські та суміжні права та їх правовий захист.
  11. Административная юрисдикция таможенных органов при производстве по делам о нарушении таможенных правил (НТП). Правовой статус субъектов и участников производства по делам о НТП.
  12. Административно-правовой статус граждан. Основные права и обязанности граждан в сфере государственного управления.

Положення про Державну пробірну службузатверджено указом Президента України

Державна пробірна служба є урядовим органом державного управління, що діє у складі Мінфіну та йому підпорядковується.

Основними завданнями Пробірної служби України є реалізація
державної політики у сфері державного пробірного контролю та
внесення пропозицій щодо її формування.Державна пробірна служба: здійснює державний пробірний контроль за якістю
дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння;проводить у межах своїх повноважень перевірки додержання
суб'єктами господарювання, іншими установами та організаціями
ліцензійних умов провадження господарської діяльності зі збирання,
первинної обробки відходів і брухту дорогоцінних металів і
дорогоцінного каміння;щорічна реєстрація відбитка іменника;забезпечує клеймування ювелірних виробів;вимагає усунення виявлених порушень;застосовує штрафні санкції;видає ліцензії на провадження господарської діяльності зі збирання, первинної переробки відходів і брухту дорогоцінних металів і каміння;веде реєстр суб’єктів господ.діяльності, які здійснюють операції з дорогоцінними металами.

36.Правові основи та порядок здійснення перевірок органами державної пробірної служби.

Інструкції про порядок проведення перевірок щодо додержання чинного законодавства при виконанні операцій з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням;

Положення про здійснення державного пробірного контролю за якістю ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, призначених для реалізації суб'єктами господарювання;

Порядку відбирання проб сировини, матеріалів, брухту і відходів дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння і вилучення зразків ювелірних та побутових виробів в організаціях, що перевіряються затверджено Наказ Міністерства фінансів України

Контроль здійснюється шляхом проведення планових та позапланових перевірок. Перевіряються об'єкти відповідно до річних та квартальних планів перевірок, затверджених Міністерством фінансів України за поданням Державної пробірної служби. Позапланові перевірки проводяться з метою перевірки усунення порушень, установлених попередньою перевіркою, або за зверненнями правоохоронних та контролюючих органів. Перевірки проводяться за наявності письмового розпорядження про право проведення перевірки, що оформляється за підписом голови Державної пробірної служби. Підготовка до перевірки

При підготовці до перевірки контролери зобов'язані: ознайомитися з актом попередньої перевірки, з листами, що надсилались до правоохоронних органів і об'єкта, що перевірявся, за результатами попередньої перевірки.; ознайомитися з пропозиціями і вимогами Державної пробірної служби щодо усунення порушень за результатами попередньої перевірки.

Для проведення перевірки об'єкта контролер складає план У плані визначається період діяльності, що перевіряється. План підписує начальник управління або відділу і виконавець - контролер. План затверджується відповідно головою Державної пробірної служби.

3. Проведення перевірки

Для проведення кожної перевірки контролеру видається письмове розпорядження за підписом голови Державної пробірної служби. Видача розпоряджень реєструється у журналі обліку із зазначенням порядкового номера, дати видачі розпорядження, назви об'єкта, що перевіряється,його місцезнаходження, прізвища та ініціалів контролера. Після завершення перевірки копія розпорядження за вимогою може бути залишена на перевіреному об'єкті.

Після прибуття на місце перевірки контролер зобов'язаний (п.3.4 Інструкції):

Пред'явити керівнику об'єкта, що перевіряється, розпорядження з завданням щодо проведення перевірки і службове посвідчення, видане Державною пробірною службою. Ознайомити керівника об'єкта, що перевіряється, з основними завданнями щодо перевірки, указаними в розпорядженні, та планом перевірки.

Зареєструватись на об'єкті в журналі обліку проведення перевірок контрольними органами.

Згідно з планом контролер зобов'язаний перевірити (п. 3.5 Інструкції):

наявність на об'єкті, що перевіряється, ліцензії а також відповідності даних про об'єкт, що перевіряється, усіх адрес ведення діяльності, фактичних видів діяльності до записів у ліцензії.

наявність дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння в місцях зберігання, витрачання та використання.

джерела і порядок надходження дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння

витрачання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння

Оформлення результатів перевірок

Про виявлені перевіркою порушення чинного законодавства України контролер складає акт.

Не допускається включення до акта перевірки не підтверджених документами даних і висновків про діяльність об'єкта.

Якщо під час перевірки порушень не виявлено, то замість акта перевірки складається довідка.

Усі порушення і недоліки з витрачання, обліку та зберігання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, виявлені під час перевірки, мають бути викладені в акті на підставі перевірених даних та підтверджені письмовими поясненнями. При викладенні в акті виявлених порушень контролер зазначає статті, пункти нормативно-правових актів, вимоги яких було порушено.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)