АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гузир та Тумовс. Корупційна історія

Читайте также:
  1. Зародження і етапи розвитку контролінгу(історія виникнення, передумови створення концепції контролінгу, розвиток контролінгу в США та Німеччині)
  2. Захарченко М.В., Погорілий О.І. Історія соціології. – К., 1993.
  3. І. ДАВНЯ ТА НОВА ІСТОРІЯ УКРАЇНИ
  4. І. Історія виникнення
  5. із предмета «Історія української культури»
  6. Імперія інків та її історія.
  7. Історія алкоголю.
  8. Історія Бердичівського педагогічного коледжу.
  9. Історія виникнення вишивки
  10. Історія виникнення телефонного консультування
  11. Історія виникнення технологій

 

forum.finance.ua, 24.04.2015

 

Як поінформували у Генеральній прокуратурі України, Перший заступник Генерального прокурора України, державний радник юстиції 3 класу В.П.Гузир, який керує у ГПУ питаннями слідства СБУ, МВС і податкової міліції, дійсно за клопотанням зацікавлених у справах одеського конвертцентру «Зернотрейдери», оборот якого сягав 10 млрд. гривень, дав доручення вилучити 29.03.2015 року в МВС України і передати до Державної фіскальної служби відкрите за ч.5 ст.191 кримінальне провадження №12014000000000409 від 17.09.2014 р. по злочинах, які здійснили Р.Тумовс та службові особи ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) у 2013-2014 роках, через дуже малу суму збитків, заподіяних Тумовсом і службовими особами ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank).

За заявою, що зареєстрована в МВС України, виявлено, що нанесена Тумовсом і службовими особами ПАТ «Міський комерційний банк» шкода становить усього близько 180 млн. грн.

І це притому, що афера Тумовса і цих посадовців, призвела до нанесення матеріальних збитків вкладникам ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) (фізичним і юридичним особам і ФОП), Національному банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму більше 4 мільярдів 665 мільйонів гривень.

І тому це кримінальне провадження ведеться лише по факту того, що Р.Тумовс та посадовці ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce

Bank) у 2013-2014 роках, діючи за попередньою змовою між собою, використовуючи ряд підконтрольних комерційних структур та фізичних осіб, діючи умисно, з метою виведення активів з банку, шляхом укладення низки договорів з підприємствами, що мають ознаками «фіктивності» та шляхом перерахування коштів на рахунки фізичних осіб розтратили обігові кошти банку та кошти Державного бюджету України, що виділені Національним банком України в якості стабілізаційного кредиту для ліквідності ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank).

Після призначення Шокіна Генеральним прокурором України усім співробітникам МВС заборонили проводити будь які слідчі і оперативні дії по розслідуванню діяльності одеського конвертцентру «Зернотрейдери» і повертати гроші вкладників, що були вкрадені з ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) Тумовсом і його командою. Пряма вказівка про це поступила до слідчих МВС від процесуального керівника слідства. Це — Кіпчарський Олег Петрович старший прокурор відділу управління нагляду у кримінальному провадженні — начальник управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Генеральної прокуратури України, за часів Януковича — колишній заступник прокурора Шевченківського району м. Києва. А також його безпосереднього керівника. Це Рикун Володимир Миколайович, заступник начальника Головного управління нагляду у кримінальному провадженні — начальник управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції, який працює із Шокіним давно, і вважається його безпосереднім представником в питаннях “вирішення питань”.

А вже 29.03.2015 року справу в МВС вилучив Гулицький Сергій Петрович, начальник третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Генеральної прокуратури України, якого призначили на цю посаду 12.02.2015 р. на 2 дні раніше Гузира В.П., і якому В.П.Гузира особисто дав доручення справу забрати в МВС і передати до ДФС.

Тепер це провадження №12014000000000409 від 17.09.2014 р. лежить у Державній фіскальній службі, де його професійно «розвалюють» колеги в інтересах відомого одеського конвертаційного центру «Зернотрейдери», що знаходився під опікою начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області Ігоря Сінгаєвського, що очолював управління з червня 2014 року, якого наказом Державної фіскальної служби України від 5 березня 2015 року було звільнено з посади. Там вони можна буде виявити дані, що відомі МВС, і почати виводити гроші по інших схемах, а гроші які могли повернутися до ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) та інших черг, підуть Тумовсу і конвертцентру з кола інтересів Сінгаєвського та їхнім колегам у Києві. Бо у Державній фіскальній службі зараз немає керівництва, і тому справи можна закрити за дуже смішні мотивації.

 

На эту же тему большой материал: http://prokuratura.org.ua/?p=35844 (К.В.)

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)