АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організаційна стратегія. Стратегія НДДКР. (Науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи)

Читайте также:
  1. Організаційна культура
  2. Організаційна стратегія.
  3. Організаційна структура та управління підприємством
  4. Організаційна структура управління зед підприємства та її особливості в залежності від методів виходу на зовнішній ринок.
  5. Організаційна структура управління підприємством
  6. Організаційна структура управління підприємством
  7. Організаційна структура установ банку
  8. Підприємство - організаційна форма підприємництва. Його функції та організаційна структура.
  9. Тема 11. Організаційна структура соціологічної роботи в Україні і проведення соціологічних досліджень.

Матриця за Котлером

 

 

Стратегія НДДКР. ( Науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи )

Компанія активно впроваджує інновації - першою стала використовувати нові технології в овочівництві в області. Товариство не вкладає значні фінансові ресурси в дослідження та розробку нових категорій продукції. Розвиток компанії за останні декілька років зоснований на розвитку існуючих категорій, таких як кетчуп, майонези та соуси.

Виробнича стратегія.

З 2006 року ЗАТ повністю перейшло на систему ”just-in-time”, що передбачає випуск виробничих партій невеликого розміру, скорочення часу підготовки до виробництва, обмеження об'єму незавершеного виробництва. Велику увагу керівництво ЗАТ приділяє створенню власного логістичного центру – складського терміналу, інтегрованого з виробництвом. Це дозволяє здешевити зберігання і транспортування однієї паллети на $6-8. Але з урахуванням об'ємів виробництва економія складе більше, ніж $1 млн в рік.

Важливим елементом «just-in-time» є автоматизація виробництва і система заохочення працівників. Сьогодні ЗАТ «Чумак» випускає 120 найменувань продукції. Тому на новому терміналі використовується спеціалізоване програмне забезпечення сімейства WMS (англ. Warehouse Management System — система управління складом). Така програма дозволяє вести облік в режимі on-line — при прийманні товару складський робочий лише сканує штрих-код на коробці, продукт автоматично оприбутковується.

В рамках логістичної концепції «just-in-time» були налагоджені тісні зв'язки з постачальниками сировини (помідорів, огірків, насіння соняшнику). В основному це невеликі господарства, які оповіщаються про необхідність постачання невеликих партій на конкретну дату в міру виникнення необхідності на виробництві.

Стратегія фінансування.

Фінансуванні операційної діяльності товариства здійснюється за рахунок власних обігових коштів. Інвестиційна діяльність підприємства здійснюється за рахунок кредитних коштів банків, в деяких випадках за рахунок додаткових коштів, залучених під час розміщення цінних паперів товариства

Організаційна стратегія.

Вважається, що кожен співробітник ЗАТ - складова частина своєї компанії, прагнучої до досягнення високих показників на основі дотримання гідних етичних норм. Кожен співробітник знає і усвідомлює, що його особистий трудовий внесок - це ланка в ланцюжку взаємодії всіх співробітників: Стиль керівництва в компанії - демократичний. Способи ухвалення рішень здійснюються з урахуванням думок співробітників. Вітаються і заохочуються ідеї, пропозиції, вираз думок і відчуттів кожного члена команди.

Ухвалення співробітників в компанію в ідбувається на конкурсній основі і після проходження співбесід з елементами тестування. Рішення про найм за узгодженням з керівником структурного підрозділу приймає директор ЗАТ.

Значущим в компанії документом є «Положення про мотивацію», який знайомить співробітника із загальними правилами преміювання і заохочення, а також з критеріями оцінки роботи співробітника, його внеску у успішну діяльність компанії по кожному структурному підрозділу окремо.

наявність наступних ознак утворення корпоративної культури підприємства:

1) Проводяться тренінги для підвищення кваліфікації раз в 2 місяця.

2) Наявність кухні для персоналу. Тобто працівники ЗАТ „Чумак” можуть спокійно приготувати собі обід та піти далі працювати.

3) Кімната для переговорів, де проводяться ділові переговори, нарада директорів, різні конференції.

4) Також працівників забезпечують телефонними номерами, з яких фірма оплачує 20-40 %.

5) Проводяться корпоративні вечірки 3 рази на рік: Новий рік; 8 березня.

.

ЗАТ „Чумак” тісно співробітничає з виставками різних країн. Представники ЗАТ „Чумак” беруть участь в семінарах і конференціях, що проводяться по різних напрямах діяльності. А на звітних конференціях постійно присутні керівники. Багато іноземних делегацій, що прибувають до ЗАТ „Чумак”, приймаються керівництвом. Організовуються не тільки ділові зустрічі, але і сумісні спортивні заходи, змагання по настільному тенісу.

Закордонні корпоративні поїздки - відмінний спосіб нематеріальної мотивації персоналу. У ЗАТ «Чумак» використовуються закордонні поїздки персоналу.

Отже, можна узагальнити, що ЗАТ „Чумак” приділяє достатньо уваги формуванняю міжнародної корпоративної культури.

Для вдосконалення корпоративної культури в колективі ЗАТ «Чумак» варто проводити тренінги на розвиток корпоративної культури.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)