АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Які заходи здійснив Вільгельм І Завойовник та його найближчі нащадки для зміцнення режиму особистої влади? Чи були ці заходи успішними?Чому?

Читайте также:
  1. A. Невідкладні заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  2. B. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  3. B. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  4. VI.Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  5. Адаптация растений к световому режиму.
  6. Вибір режиму підсилювального каскаду на транзисторі
  7. Вибір режиму роботи підприємства
  8. Включає такі заходи як: скорочення соціальних програм, ліквідація державного дефіциту бюджету, проведення обмежуючої кредитно-грошової політики
  9. Вопрос Підстави та заходи до забезпечення позову, порядок скасування.
  10. Вопрос Поняття та види правового режиму майна суб’єктів господарювання
  11. Встановлення фашистського окупаційного режиму
  12. Гигиенические требования к световому режиму школьных учреждений

Варіант 25

1. Серед видів кримінальних покарань у Стародавньому Єгипті практикувалося калічення. Воно полягало у тому, що: в)злоченцеві відрубували той орган, який провинився.

2. Наприкінці 4 ст. до н.е Індію завоював в) Александр Македонський

3. В якому році була утворена окрема англіканська церква А)1534

На які періоди поділяється історія Давнього Риму?

1) царський (753-510 pp. до н. е.);2) республіканський (510-30 pp. до н. е.);3) імперський (ЗО р. до н. є. — 476 p.).

Назвіть керівників найпотужніших повстань англійського селянства 1380р та 1450 р. Якими були наслідки цих повстань?

Уота Тайлера та Джек Кед. Тайлер від імені свого війська висунув королю такі вимоги: остаточне звільнення усіх селян, скасуванню панщини із заміною и невеликим грошовим внеском, надання селянам права вільної торгівлі продуктами своєї праці. І хоча Тайлера було підступно вбито, феодали переконалися в необхідності міцної королівської влади як гаранта їх становища в суспільстві. Аналогічний урок знать отримала у 1450 р. під час повстання Джека Кеда. Знать, церква, багаті міщани шукали порятунку у міцній королівській владі.

Назвіть головний принцип, закладений в основу Конституції США 1787р

Конституція була побудована за принципами народовладдя і розподілу влади на зако­нодавчу, виконавчу та судову. Конгрес (ви­щий законодавчий орган) розділився на сенат і палату представників. Було введено посаду президента (глави виконавчої влади), якого обирали на чотири роки. Президент командував армією і флотом, призначав міністрів, мав великі повноваження. Також був затверджений Верховний суд.

Розкажіть про управлінський апарат Франкського королівства(центр. І місцевий)

У центрі — королівський двір. Усіма справами королівського двору завідує майордом, пфальцграф є придворним суддею. Канцелярія з писцями перебуває під керівництвом Ради доповідаючих з мирян. Призначений королем чиновник, граф, котрий згодом стає ленним паном, несе службу в містах і округах, королівських адмінрайонах, які поширюються з центру держави франків («Устрій графств»). Графам підпорядковується військове ополчення, адміністрація і судочинство. На більших територіях поблизу кордонів і в землях алеманів, тюрінгів та баварів король призначає герцога.

Які заходи здійснив Вільгельм І Завойовник та його найближчі нащадки для зміцнення режиму особистої влади? Чи були ці заходи успішними?Чому?

Вільгельм І Завойовник (1066-1087) оголосив себе верховним власником землі у королівстві, встановивши, що піддані можуть отримувати землю лише у користування. Вільгельм І Завойовник зумів створити відносно сильний апарат центрального управління. На чолі колишніх англосаксонських графств були поставлені королівські чиновники - шерифи, що відали адміністрацією, судом та збором королівських податків. Міста, як уже зазначалося, опинилися у королівському домені, і ця обставина була ефективно використана. Наступники Вільгельма І Завойовника і особливо його молодший син Генріх І (1100-1135) продовжували зміцнювати королівську владу: більшу роль в управлінні почала відігравати королівська рада, яка суміщува-ла одразу судові, адміністративні та фінансові функції. До її складу входили вищі посадові особи - королівські судді, юстиціарій, канц-лер, скарбник, а також найбільш вірні королю великі феодали. Невдалою виявилася спроба Генріха II поставити під контроль держави церковні суди. На цьому ґрунті він зіткнувся з главою англійської церкви архієпископом Кентерберійським Томасом Бекетом.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)