АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методи селекційної роботи лабораторії в інституті АПВ НААН

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ДЛЯ СТУДЕНТОВ
  3. II. Методична робота.
  4. III. Mix-методики.
  5. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  6. III. ИНФОРМАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКАЯ ЧАСТЬ
  7. III. Хід роботи
  8. III. Хід роботи
  9. III. Ценности практической методики. Методы исследования.
  10. IV. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО РАЗРАБОТКЕ И ИСПОЛЬЗОВАНИЮ ТЕСТОВЫХ ЗАДАНИЙ
  11. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  12. IV. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКИЕ И ИНОФРМАЦИОННОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ

Я проходила навчальну практику з селекції та насінництва в Прикарпатській державній сільськогосподарській дослідній станції інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН.

Прикарпатська державна сільськогосподарська дослідна станція інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України створений 1999 року на базі інституту хрестоцвітих культур і проводить наукові дослідження по розробці інтенсивних технологій вирощування нових сортів культур, забезпечення посівним насінням господарства України та інших країн.

В інституті створено перші вітчизняні безерукові, низькоглюкозинолатні сорти озимого ріпаку.

На сьогодні для вирощування впроваджено 5 сортів озимого і 4-ярого ріпаку селекції інституту. Зимові – це сорти інтенсивного типу, зимостійкі та стійкі до вилягання й ураження хворобами, придатні для одержання з насіння олії і високобілкових кормових добавок з макухи та шроту. Значну увагу надають також виведенню сортів і насінництву інших хрестоцвітих культур. Інститут є власником 16 сортів, занесених до Державного Реєстру сортів рослин України на 2006 рік.

Щороку інститут реалізує 200-300 т елітного насіння, в т.ч. озимого ріпаку – 100-200 т, ярого – 50-100 т. Це задовольняє потреби господарств у першої репродукційному насінні для висівання на площі 1,2-1,5 млн. га, що відповідає проекту розвитку ріпаківництва в Україні на 2005-2010 роки.

В інституті розроблено і в його базових господарствах впроваджується ресурсозберігаюча технологія вирощування сортів ріпаку власної селекції, що на 25-30 % зменшує витрати і пестицид не навантаження при врожайності насіння 3,0-3,5 т/га.

Інститут працює над програмою розширення площ ріпаку в Україні до 1,5 млн. га, зміцнюючи зв’язки з сільгоспвиробниками, переробними підприємствами і заготівельними організаціями.

Основні напрями наукових досліджень: селекція хрестоцвітих олійних культур, сої, кормових бобів, злакових трав, насінництво, і виробництво посівного матеріалу зернових. Завдяки зростанню рівня переробки насіння на олію буде отримано також значну кількість шроту. Це послужить основою для інвестиційного проекту щодо будівництва підприємств, зайнятих виготовленням концкормів для тваринництва в Західному регіоні України, де особливо відчувається дефіцит високо протеїнових компонентів, необхідних для виробництва комбікормів.

У відділі біохімічних досліджень Івано-Франківського інституту АПВ, по агрохімії проводять ряд досліджень на визначення якісних показників насіння хрестовітих культур, а саме:

1. Вміст «сирого» жиру в рослинах;

2. Визначення жиро кислотного складу олії;

3. Визначення кислотного числа;

4. Визначення загального вмісту глюкозинолатів;

5. Визначення вологості насіння та рослинного матеріалу;

6. Визначення вмісту сухої речовини.

Дані дослідження проводяться згідно таких методик:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)