АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Влаштування на роботу

Читайте также:
  1. Влаштування фундаментів на заторфованих і мулистих грунтах.
  2. Влаштування фундаментів на просідаючих грунтах.
  3. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  4. Завдання на дипломну роботу спеціаліста
  5. Завдання на Дипломну роботу студентові
  6. Завдання на контрольну роботу з
  7. Завдання на контрольну роботу з
  8. Завдання на курсову роботу
  9. Завдання на самостійну роботу з навчальної дисципліни.
  10. Молодий спеціаліст - юрист Сердюк Аліна Юріївна, прийшла на співбесіду про влаштування на роботу до міліції.
  11. Оформлення звіту про самостійну роботу

Лекція 2.

1. Влаштування на роботу.

2. Підготовка до співбесіди при влаштуванні на роботу.

3. Поняття іміджу працівника індустрії гостинності.

4. Етикет одягу ділових жінок.

5. Етикет одягу ділових чоловіків.

6. Одяг для прийомів.

7. Аксесуари для ділових людей

8. Прикраси, зачіска, макіяж, парфуми для ділових людей.

9. Постава і хода ділової людини.

Основна література: 6-9, 11, 13, 15-17, 19, 20, 23

Додаткова література: 10, 11, 13, 17, 22, 23, 28, 35-37, 39, 41

Самостійна робота: реферати 11-15

Влаштування на роботу

Щоб влаштуватися на роботу треба підготувати резюме та пройти співбесіду.

Резюме з латинської мови трактується як "життєрозпис". Скорочено поняття позначається великими або малими латинськими літерами CV(сі – ві). У нас така абревіатура теж прижилась, але частіше використовується поняття резюме.

В першу чергу, необхідно правильно скласти резюме - це документ, що презентує тебе роботодавцеві. Від його змісту, форми подачі та презентації залежить дуже багато. Головне – це чіткість, змістовність, стислість плюс грамотність і акуратність.
Структура та зміст

Прізвище, ім'я, по батькові - виділити жирним або крупним шрифтом. По батькові писати не рекомендується, якщо ти подаєш резюме в іноземну компанію.

Контактна інформація. В резюме обов'язково потрібно вказати контактний телефон та e-mail, адресу - за бажанням. Останнім часом все більше роботодавців звертають увагу на те, як представлені в соцмережах претенденти на роботу, тому якщо у тебе є сторінки в Facebook, В контакте, livejournal і т.п., також можеш вказати їх адреси.

Фото. Це необов'язковий пункт резюме. Тому якщо немає суворої приписки "без фото резюме розглядатися не будуть" - краще не долучати. Адже фотографії часто створюють помилкове враження про людину, що заважає об'єктивно оцінити її професійні якості. Але якщо ти вирішив все ж прикріпити фото, то пам'ятай - воно має бути діловим, а не з серії "як я ходив у баню" або "чудовий відпочинок на морі".

Ціль. Цей пункт часто невиправдано ігнорують. Але, як зазначають менеджери з персоналу, дуже даремно. Тут потрібно зазначити посаду, на яку ти претендуєш. Тут також можна вказати бажаний рівень заробітної плати.

Важливо пам'ятати: ціль повинна бути чіткою і зрозумілою.

Наприклад. Правильне формулювання мети:

- Отримання роботи менеджера в великій туристичній компанії.

Досвід роботи. У переліку всіх попередніх місць зайнятості краще дотримуватися принципу зворотньої хронології, тобто, починаючи з останнього. Вказати посаду, повну правильну назву компанії і коротко перерахувати свої посадові обов'язки, навички, вміння та досягнення.

Освіта. Потрібно вказати дані про місце отримання вищої або середньої спеціальної освіти: дата зарахування і закінчення; назву навчального закладу, факультет, спеціальність.
Відомості про додаткову освіту треба подавати тільки в тому випадку, якщо вона безпосередньо має відношення до посади, на яку претендуєш.

Професійні знання та навички. Зміст цього пункту, в першу чергу, залежить від цілей: перерахуй свої навички і знання, які підходять до спеціальності, на яку ти претендуєш. А також варто обов'язково конкретизувати рівень володіння комп'ютером, оргтехнікою тощо.

Знання мов. Чітко вказати рівень володіння тією чи іншою мовою: початковий / просунутий / вільне володіння. Якщо є сертифікати TOEFL, GMAT, IELTS, TSЕ або інших офіційних тестів - це буде тільки в плюс.

Хобі та інтереси. Коротко перерахуй свої хобі. Зазвичай на роботодавців хороше враження справляють інтелектуальні чи спортивні захоплення.

Особиста інформація. Тут зазвичай вказують вік, сімейний стан, наявність дітей, водійських прав та автомобіля, наявність шкідливих звичок і т.п.
Правила оформлення

- Резюме - це діловий документ, тому не варто гратися зі шрифтами і кольорами, вставляти картинки, незрозумілі символи чи складні таблиці.

- Для написання резюме потрібно використовувати загальноприйняті форми шрифтів (Times New Roman, Arial).

- Оптимальний розмір - 1-2 сторінки.

- Уникай граматичних помилок! Краще двадцять разів перевірити перед тим, як відправити.

- При відправленні резюме електронною поштою потрібно обов'язково написати короткий супровідний лист, завдання якого - викликати інтерес у роботодавця до твого резюме.

- Перед відправленням файл з резюме треба перевірити на наявність вірусів.

Супровідний лист

До резюме, яке надсилається серйозній компанії, часто додається короткий супровідний лист.

У супровідному листі слід зрозумілою мовою викласти причини, чому вам потрібна саме ця робота. Слід докласти зусиль до вивчення історії компанії та специфіки роботи у ній. Ваші знання про це варто продемонструвати у рядках листа. Така інформація підкреслить серйозність ваших намірів в очах роботодавців.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)