АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовка до співбесіди при влаштуванні на роботу

Читайте также:
  1. Влаштування на роботу
  2. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  3. Етап ІІ - визначення головних промовців на дебатах, підготовка виступу
  4. Завдання на дипломну роботу спеціаліста
  5. Завдання на Дипломну роботу студентові
  6. Завдання на контрольну роботу з
  7. Завдання на контрольну роботу з
  8. Завдання на курсову роботу
  9. Завдання на самостійну роботу з навчальної дисципліни.
  10. Завчасна підготовка у період нормальної роботи товариства.
  11. Засновницькі документи та їх підготовка
  12. Засоби і методи обробк операційного поля. Підготовка рук до операції

В англійській мові співбесіда з працевлаштування називається "face - control"(фейс-контрол). Фейс-контроль - це очна співбесіда.

Марк Твен якось сказав: " Для того, щоб добре виступити експромтом, потрібно два тижні готуватись". Сказане американським письменником є актуальним і для співбесіди щодо працевлаштування. До неї теж не завадило б тижнів зо два готуватись, щоб гарна співбесіда мала ті наслідки, на які ви сподіваєтеся.

Йдучи на співбесіду, слід мати: нотатник, ручку, резюме та копії паспорта, ідентифікаційного коду, дипломів, сертифікатів, рекомендаційний лист з минулого місця роботи. Будьте готові до того, що кадровики вимагатимуть від вас конкретну інформацію про колишнє чи колишні місця роботи.

Найпоширенішими запитаннями, які під час бесіди ставлять кадровики є:

-чому ви пішли з попередньої роботи?;

-ваші слабкі і сильні сторони?;

-чому ви вважаєте себе найкращим претендентом на заповнення нашої вакансії?;

-які ваші кар'єрні перспективи на найближчі роки?; Зрозуміло, що вказаний перелік не є вичерпним.

Роботодавцеві слід показати, що ви дуже зацікавлені його вакансією та й фірмою у цілому. Якщо кадровик буде коливатись у виборі між двома кандидатами, умовно кажучи, однієї вагової категорії, то зображена претендентом зацікавленість може мати для нього сприятливе значення. Роботодавці цінять тих шукачів, які можуть аргументовано пояснити свій вибір. Невпевненість на співбесіді - неминуче викличе відмову у працевлаштуванні.

Постарайтеся знайти всю доступну інформацію про діяльність компанії, її корпоративну політику і вимоги до персоналу. Приготуйте також питання до інтерв′юєрів. Ці питання можуть стосуватися діяльності компанії в цілому (але тільки в тому випадку, якщо компанія невелика і інформацію про неї дійсно складно знайти), організації роботи і основних цілей і досягнень того підрозділу компанії, в якому пропонується робота. Можна поцікавитися, у зв′язку з чим відкрита позиція (з розширенням компанії або з відходом колишнього співробітника) і уточнити основні посадові обов′язки. Оскільки на вакансію є й інші претенденти, то вам необхідно ставити запитання так, щоб вас запам'ятали. Своїми запитаннями слід справити гарне враження.

Підготуйте невелику розповідь про себе (інтерв′юєри просять розповісти про себе досить часто, тому слова «Спочатку нам хотілося б почути, що ви можете сказати про себе…» не повинні поставити вас в безвихідь). Ваша відповідь повинна бути достатньо конкретною і короткою. Прагніть повідомляти тільки конструктивну інформацію. Розповідь починайте з фрази «З вашого дозволу я розповім про…». Як правило, ставлячи подібне питання, інтерв′юєр хоче почути інформацію про вас як про фахівця. Тому розповідати варто про освіту і досвід попередньої роботи. Якщо досвіду роботи у вас немає, то можна розповісти про те, чим вас привертає вибрана сфера діяльності. Пам’ятаєте, ваша розповідь повинна підкреслювати ті ваші якості які важливі при роботі на даній позиції.

Продумайте можливі питання, які може задати вам інтерв′юєр, і відповіді на них. Швидше за все вони стосуватимуться вашої розповіді про себе і даних, вказаних у вашому резюме. Інтерв′юєр також може запитати вас про передбачуваний заробіток, тому наперед продумайте відповідь на це питання. Навіть якщо працедавець не зможе заплатити вам ту суму, яку ви назвете, це не стане причиною відмови в роботі: він просто запропонує вам нижчий рівень оплати. А якщо ви згодні працювати, отримуючи «маленьку» зарплату, то ніщо не примусить працедавця платити вам більше (якщо не йдеться про крупні компанії, де рівень оплати, як правило, стандартизований).

Ретельно продумайте свій костюм. В будь-яку компанію прийнято приходити в діловому костюмі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)