АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прикраси, зачіска, макіяж, парфуми для ділових людей

Читайте также:
  1. VI. Чи проявляється у дитини критичність по відношенню до інших людей?
  2. А. НТР создала гигантские силы разрушения и массового уничтожения людей
  3. Активная передача мыслей — способ достижения хорошего отношения к вам людей
  4. Аюрведическое питание для людей с конституцией ПИТТА (Лето)
  5. Бібліотека єднає людей.
  6. В ділових ситуаціях не слід надавати перевагу одягу яскравих забарвлень, оскільки такий костюм привертає до себе увагу і вимагає особливо вибагливого смаку і певного досвіду.
  7. В обществе недобрых людей
  8. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  9. Глава 5. Как заинтересовать людей.
  10. Глава 5.Как заинтересовать людей.
  11. Глава 6. Как побуждать людей к успеху.
  12. Глава 6.Как побуждать людей к успеху.

Прикраси, зачіска, макіяж, біжутерія повинні гармонійно доповнювати діловий костюм.

Прикраси

Мінімальний набір чоловічих прикрас, затискач або шпилька для краватки і запонки. Останні в даний час вельми актуальні. З манжетами вони повинні ледь виглядати з-під рукава піджака. Запонки повинні поєднуватися з годинником. Сучасний західний етикет рекомендує до вечірнього костюма надіти ручний годинник з благородного металу і не на шкіряному ремінці.

Коштовності, які носить чоловік, завжди є деяким набо­ром знаків, своєрідним посланням, яке неважко розшифрувати. Так, товсті золоті ланцюги і браслети - стійкий символ гангстерського стилю. Тому, вибираючи прикраси, завжди потрібно знати, як це носиться і для чого.

Прикраси слід носити відповідно до свого віку. Безглуздо виглядав би хлопець із золотими і діамантовими прикрасами. Сучасний спроможний чоловік може вибрати позолочену біжутерію відомих фірм або золоті предмети з камінням і емаллю.

Перстень краще виглядає на крупній чоловічій руці з довгими пальцями, ніж на дрібній з пальцями пухкими і короткими. Перстень не надівають на вказівний палець. Істинний джентльмен носить цю прикрасу на середньому або безіменному пальці. Печатку з гербом, художньою монограмою або знаком зодіаку можна носити на мізинці будь-якої руки, але якщо вона на лівій - ви не морщитиметеся при міцному рукостисканні.

Чоловік може носити перстень і обручку, але вони повинні бути на різних руках.

Чоловік, який бажає підкреслити свою витонченість, дизайнери запропонували маленькі коштовності, здатні бути ма­лопомітною частиною класичного костюма. Родоначальником сучасних чоловічих прикрас є італійський дизайнер Джанкарло Монтебелло. Напрям його роботи - створення елегантних речей для вишуканого смаку.

У 1987 році він запропонував чоловікам новий символ елегантності - знамениту квітку для петлиці, виконану із зо­лота і емалі. Далі його фантазія створила ще більш забавні дрібниці: сонечка, мошки, мурашки для золотих шпильок і т.п.

Діловим жінкам не рекомендується одночасно надівати прикраси з різних матеріалів або витриманих в різних стилях, наприклад, срібний ланцюжок і пластмасові прикраси; золоті і срібні прикраси.

Дорогоцінні ювелірні прикраси не варто носити на роботі, в офісі: достатньо декількох предметів біжутерії.

Біжутерія ділової жінки повинна бути тільки високої якості, виробництва престижних фірм, їх не повинно бути ба­гато навіть під час торжеств, свят.

Прикраси не повинні побрязкувати, сковувати рухи, заважати роботі, як, наприклад, кулони на довгому ланцюжку, які часто служать перешкодою при роботі з оргтехнікою.

Кільця і персні не можна носити з тонкими рукавичками - ні поверх ні під. Прикрас повинно бути якомога менше, але в той же час не можна від них відмовлятися зовсім. Носити краще дорогі прикраси. Косметика повинна бути помітною лише з близької відстані.

Зачіска

Зачіска має бути строгою, але разом з тим елегантною.Перш за все жінку прикрашає зачіска, потім туфлі, сумка і біжутерія. Сукня може бути дуже скромною. Але якщо жінка зробила красиву зачіску, взула красиві туфлі, вміло підібрала до свого туалету сумку і біжутерію, вона завжди виглядатиме святково.

Правила хорошого тону ділового світу зобов'язують жінку дотримуватися наступних вимог.

Перш за все, волосся ділової жінки повинне бути завжди добре укладене. Будь-яка зачіска вибирається з урахуванням фігури і типу обличчя. Правильно вибравши зачіску, можна скоректувати вади і підкреслити всю привабливість обличчя.

Замаскувати недоліки обличчя можна як за допомогою зачіски, так і за допомогою макіяжу.

Залежно від зросту жінки стилісти пропонують вибирати і довжину зачіски. Так, наприклад, крупним і високим жінкам радять стригти волосся до мочки вуха, збільшуючи об'єм на скроневій частині. Маленьким і повним жінкам, вважається, йдуть легкі кучері. А маленьким і худеньким йде класична зачіска "каре".

Головна вимога до зачіски ділового чоловіка - акуратність і компактність.

Спадаюче до лопаток довге волосся так само, як і пишна шапка дрібних кучериків, не відповідають іміджу процвітаючого бізнесмена. Про організованість, зібраність людини часто судять за станом волосся. Буйну, таку що розвівається шевелюру може дозволити собі лише представник артистичних інтелектуальних кіл. Це відноситься і до бороди. Проте невелика борода, вуса можуть бути і у крупних фінансистів, представників вищих ділових сфер. Ніяких негласних заборон тут не існує - лише б рослинність на обличчі була ретельно доглянута. Але все-таки фахівці з ділового етикету радять ретельно голити обличчя. Брюнетам - і в ранці, і ввечері, якщо доведеться брати участь у вечірньому прийомі.

Макіяж

Ділова жінка завжди повинна виглядати бадьорою, рішучою і упевненою в собі. Саме правильно зроблений макіяж якомога краще підкреслить красу обличчя, волосся і зачіски, зробить зовнішність неповторною. На жаль, не у кожної сучас­ної жінки є можливість регулярно відвідувати візажиста, тому дуже важливо самостійно оволодіти основними правилами на­несення декоративної косметики і демакіяжу.

Існує декілька видів макіяжу: денний, вечірній, діловий, святковий, карнавальний. Вибір варіанту залежить від часу доби, настрою, мети, віку і індивідуальних особливостей. Дуже важливо, щоб макіяж співпадав з іміджем, підходив до ситуації і був якомога більш природним. Орієнтуватися в даному випадку тільки на моду не слід, як і при виборі зачіски. Модне те, що додає зовнішньому вигляду елегантність, незабутність, красу, підкреслює достоїнства і маскує недоліки.

Взимку косметичні засоби слід вживати активніше, ніж влітку.

Парфуми

Законодавцем моди на парфуми є Франція. Саме там ство­рювалися найзнаменитіші аромати. Наприклад, Ернест Бо "творив всесвітньо відомий шедевр - шанель № 5. Тому діло­вим жінкам рекомендується користуватися французькими парфумами солідних фірм. Володарок таких духів ділові партнери-чоловіки вважають дамами розумними і привабливими. Проте важливо не перестаратися і мати на увазі, що запах "жіночих духів" не повинен відчуватися на відстані більшій за 45 см.

Влітку користуються тільки легкими, ледь відчутними запахами. Для зими підходять стійкі і насичені аромати, які не втрачаються на морозному повітрі.

Духи наносять після душу, коли шкіра вбирає необхідну їй вологу. Довше аромат тримається на волоссі. Для цього духи наносять на чисте і злегка вологе волосся. Натуральні тканини відносно довго зберігають запах духів, особливо шерсть.

Для молодої дівчини підходять легкі, ніжні аромати. Молоді жінки віддають перевагу теплим, м'яким, таким, що обволікають. З віком посилюються важкі солодкі запахи.

Чо­ловічі парфуми є морем стійких, різких ароматів. Купуючи духи або одеколон, необхідно перевірити, як він поєднується із запахом вашої шкіри. Для цього рекомен­дується нанести духи на руку, розтерти, а лише потім оцінювати їх.

Запах - такий же невід'ємний елемент чоловічого костюма, як піджак, краватка або туфлі. Без нього образ ділової людини неповний, позбавлений індивідуальності. Тому необхідно піклуватися про те, щоб запах гармонійно доповнював, а не руйнував ваш імідж.

Відправляючись вранці на роботу, можна обмежитися ледь вловимим ароматом лосьйону після гоління. Туалетна вода доречна у будь-який час. Деякі виробники випускають і чоловічі духи слабкої концентрації; вони володіють вельми на­сиченими, стійкими запахами. Проте "перенасичення" парфумами, особливо в громадських місцях, є ознакою поганого сма­ку і проявом неповаги до оточуючих. Запах чоловічого одеко­лону повинен відчуватися в межах 15 см.

Гамма парфумів, якими користується діловий чоловік, повинна включати дезодорант і засоби для гоління - тоді вибра­ний запах стане по-справжньому "вашим". Але він повинен відповідати вашому характеру, темпераменту і способу життя.

Широко вживаються різні дезодоранти, одеколони, духи.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)