АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОБУДОВА ГРАДУЮВАЛЬНОГО ГРАФІКУ

Читайте также:
  1. Визначення геш-функції. Побудова геш-функції, виходячи з блочного шифра.
  2. Визначення практичної придатності побудованої ої регресійної моделі.
  3. Дослідження функції, побудова графіка
  4. ДОСЛІДЖЕННЯ ФУНКЦІЙ І ПОБУДОВА ЇХ ГРАФІКІВ (тема 8)
  5. Загальна побудова та принцип дії двз
  6. Класифікація двигунів внутрішнього згорання. Побудова і принцип дії двигунів внутрішнього згорання.
  7. Окремий порядок щодо будівель, побудованих до 5 серпня 1992 року
  8. Побудова зведених таблиць та зведених діаграм, робота з ними.
  9. Побудова концептуальної моделі згідно з принципами картографії.
  10. Побудова організаційної структури готелю. Система менеджменту готелю. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності. Структура готельної індустрії
  11. Побудова сітьового графіка виконання робіт при вирощуванні вівса

Для кількісного визначення гліцерину в мелясних бражках будується графік залежності між концентрацією окисленого гліцерину, взятого на колориметричну реакцію, та отриманою оптичною густиною розчину.

Основний розчин гліцерину готується концентрацією 250 мкг/мл (125 мкг/мл). Можна зважити 0,5000 г гліцерину, розчинити у 100 мл води, з них взяти 5 мл у мірну колбу на 200 мл, довести до мітки.

Для побудови графіку бюретку на 25 мл наповнюють основним розчином гліцерину і послідовно відміряють в ебуліостат 0,5; 1,0; 2,0; 3,0; 4,0; 5,0 та 6,0 мл, доводять кожний об’єм дистильованою водою до 10 мл, змиваючи при цьому стінки ебуліостату і приливають 5 мл 0,3 % - го розчину KIO4.

Загальний об’єм суміші складає 15 мл. Закривають ебуліостат пробкою зі вставленою в неї зігнутою скляною трубкою, що має на іншому кінці пробку до кулькового холодильника, та одночасно занурюють ебуліостат в колбу з киплячою дистильованою водою, приєднують до кулькового холодильника. Рівень води в колбі має бути вище рівня розчину в ебуліостаті і нижче вхідного отвору для входу водяної пари.

Носик холодильника попередньо повинен бути занурений в мірну колбу на 50 мл, в яку попередньо набирають приблизно 5 мл дистильованої води для вловлювання перших порцій газоподібного формальдегіду. Носик залишають зануреним, доки об’єм дистиляту не складе близько 15 мл. Потім носик виймають з розчину, щоб рідину не засмоктувало в холодильник, і омивають його невеликими об’ємами дистильованої води з промивалки.

По закінченню перегонки доводять об’єм дистильованою водою за температури 20 ° С, перемішують та використовують 1 мл для колориметричної реакції. Концентрація гліцерину в отриманому дистиляті складає, відповідно, 2,5; 5,0; 10; 15; 20; 25; 30 мкг/мл.

Реакція формальдегіду з хромотроповим реактивом

 

Для визначення вмісту гліцерину в мелясних бражках за допомогою ФЕК, розчини, які аналізуються, повинні бути оброблені гідроксидом барію. Необхідну наважку Ba(OH)2 розраховують, виходячи з кількості осаджуваного цукру та об’єму мелясного розчину, взятого на аналіз. Для осадження 0,1 г цукру необхідно 0,2 г Ba(OH)2 та для видалення забарвлюючих речовин з 1 мл мелясного розчину необхідно додати ще 0,1 г Ba(OH)2 .

Виходячи з вищевказаного, кількість Ba(OH)2, необхідного для підготовки мелясного розчину до аналізу, розраховують так:

 

Б = 2 (0,04 А + 0,15) (Б = 2*А/К + 0,2В)

де Б – наважка Ba(OH)2, необхідного для обробки розчину, що аналізується, г; А – вміст цукру в досліджуваному розчині, г/ 100 мл; В – кількість мелясного розчину, взятого на аналіз, мл; К – коефіцієнт розведення мелясного розчину, взятого на обробку Ba(OH)2.

Наважку Вa(OH)2 допускається брати з точністю до 0,1 г, округляючи отриману цифру.

При визначенні гліцерину за допомогою ФЕК на аналіз рекомендується брати 2 мл мелясного розчину, отже, коефіцієнт розведення складає 50 і тому формула спрощується до

Б = 0,04 А + 0,2

Приклад.

В І бродильному чані міститься 10,0 г/ 100 мл цукру. На аналіз беремо 2 мл розчину. Кількість Ba(OH)2, необхідного для підготовки мелясного розчину складає:

Б = 0,04 *10 + 0,2 = 0,6 г/ 100 мл

До методики по незбродженим цукрам:

При визначенні в динаміці по бродильній батареї і в дріжджогенераторах через високий вміст цукрів на початку батареї слід використовувати наступну зміну в методиці:

1) в дріжджогенераторах (1,2,3 – му, бродильному апараті брати на освітлення як звичайно 2 мл відфільтрованої бражки. Потім 10 мл освітленого розчину розбавити в мірній колбі до 100 мл, а на колориметричну реакцію брати 1 мл останнього розчину

2) Зростає кількість Ва

3) Н.ц.= х*100*100/2*10*1*10000=х/20 г/100 мл

 

Оскільки надлишок Ba(OH)2 у визначених межах допустимий, а вміст цукру при встановлених технологічних процесах змінюється незначно, то, починаючи з 6-го чану (як для одно-, так і двопотокової схеми) допускається донакова наважка Ba(OH)2 - 0,3 г.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)