АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вестибюль, сходи у стилі барокко

Читайте также:
  1. Вид речевой деятельности, в процессе которого происходит восприятие и осмысление письменного текста, – это
  2. Визначення стилів керування за Р. Блейком та Дж. Моутон. Характеристика виокремлених ними основних стилів керування.
  3. Восстановление равновесия AD и AS происходит согласно
  4. Загальна характеристика лексичної стилістики
  5. Загальні стилістичні норми усного мовлення
  6. Как вообще происходит процесс гандикаппинга? 1 страница
  7. Как вообще происходит процесс гандикаппинга? 2 страница
  8. Как вообще происходит процесс гандикаппинга? 3 страница
  9. Как вообще происходит процесс гандикаппинга? 4 страница
  10. Как вообще происходит процесс гандикаппинга? 5 страница
  11. Как вообще происходит процесс гандикаппинга? 6 страница

Зупинка 3

м. Київ,вул. Терещенківська, 15

Музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків (західне та східне мистецтво)

В одному з центральних кварталів Києва, на вул. Терещенківській, розташований Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, тривалий час знаний як Київський музей західного та східного мистецтва. Він є найбільшою скарбницею світового мистецтва в Україні, а унікальні зібрання та окремі пам'ятки забезпечили музею визнання далеко за межами країни.

Заповітом, складеним у березні 1917р., Б.І.Ханенко передав власну колекцію предметів старовини й мистецтва, утворену протягом більш ніж сорокарічної збиральницької діяльності, а також рідкісну бібліотеку й особняк у власність місту Києву.

Центром музейного зібрання є колекція витворів мистецтва країн Західної Європи. У експозиції представлені всі періоди – середньовічне мистецтво, Ренесанс, бароко, рококо, класицизм. Перлинами колекції є єдині в Україні твори Дієго Веласкеса («Портрет інфанти Маргарити»), Джентіле Белліні («Портрет патриція»), «Мадонна з немовлям» Джованні Белліні – брата попереднього, та картина під такою ж назвою, що належить іншому італійцю – П’єро Перуджино. Є у музеї і легендарні графічні серії Гойі – «Лиха війни» та «Капрічос».

Зараз у зібранні музею є близько 17 000 витворів живопису й скульптури. На жаль, площа Київського музею мистецтв ім. Богдана й Варвари Ханенко не дозволяє одночасно виставляти більш 2 000 експонатів, тому більша частина музейних цінностей зберігається вдалині від очей публіки.

Серед перлин музею мистецтв ім. Богдана й Варвари Ханенко - портрет Інфанти Маргарити пензля Диего Веласкеса, який виставлений в Іспанському залі. Відомо, що Богдан Ханенко придбав портрет на розпродажі колекції консула Вебера в Гамбурзі. Ханенко нікому не повідомив про покупку шедевра. Вистава картини відбулася на банкеті, який Ханенко зібрав після повернення до Києва. Присутні на банкеті були приголомшені, коли колекціонер зірвав покривало з картини, і перед очами публіки стало полотно Веласкеса. Придбання картини такого масштабу стало великою подією в культурному житті Києва, і донині не втратило свого значення.

 

портрет Інфанти Маргарити

Вестибюль, сходи у стилі барокко.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)