АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок укладання договорів та вимог щодо їх оформлення

Читайте также:
  1. I. Порядок наследования восходящих
  2. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  3. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  4. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  5. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  6. II. Порядок проведения конкурса
  7. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  8. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  9. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  10. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  11. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  12. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП

 

Найпростішим та найпопулярнішим кредитом для клієнтів ПриватБанку є отримання кредитної карти «Універсальна». Отримати картку можна протягом 15 хвилин, звернувшись до будь-якого із відділень банку. Для її оформлення достатньо пред'явити паспорт. Інші документи, такі як довідка з місця роботи, не є обов’язковими, але їх наявність може стати важливим фактором під час визначення кредитного ліміту.

Кредитний ліміт – це сума коштів, яку банк надає у кредит. Розмір кредитного ліміту встановлюється кожному клієнту індивідуально.

Пільговий період користування кредитом – до 55 днів. Це означає, щоб не платити проценти, потрібно погасити заборгованість до 25 числа місяця (включно), наступного за тим, у якому Ви скористалися кредитом.

Основним пріоритетом наявності у клієнта «Універсальної» карти є те, що він може нею розраховуватися в будь-якій точці торгівлі, або надання послуг не сплачуючи додатково ніяких комісій. Також, на цій карті можна зберігати власні кошти і отримувати при цьому 10 % річних.

Також, ПриватБанк пропонує своїм клієнтам послугу «Оплата частинами». Для її оформлення не потрібно мати жодних документів, лише карта ПриватБанку. Такий вид кредитування надається клієнтам на покупку товарів, матеріалів. Максимальна сума отримання такої розстрочки – 40 000 грн. Термін видачі рішення про надання розстрочки від 30 секунд до 30 хвилин.

Для оформлення розстрочки на покупку авто необхідно вказати номер свого мобільного телефону. Пакет необхідних документів буде визначений при ухваленні рішення по розстрочці в залежності від того, чи обслуговується клієнт в нашому банку. Основними документами можуть бути – паспорт, ІПН, довідка про доходи, а також кредитна історія клієнта. Рішення по такому виду кредиту надається протягом 30 хвилин. Також клієнти отримують бонуси від банку, в разі придбання автомобіля із салонів з якими укладено договори.

Процедура оформлення іпотечного кредитного договору полягає в отриманні банком від клієнта пакету документів – паспорт, ІПН, довідка про доходи, інформація про поточні кредити в інших банках, наявність депозитів та всі інші документи, які показують платоспроможність позичальника. Під час оформлення іпотечного кредиту обов’язково підлягає страхуванню майно яке купує клієнт, життя і працездатність позичальника, заставне майно. Рішення про надання такого кредиту надається позичальнику протягом одного робочого дня, а оформлення і видача кредиту відбувається протягом 2-4 робочих днів.

До загальних вимог, які стосуються укладання договорів загалом і кредитного договору зокрема, належать:

1) зміст кредитного договору чи іншого правочину не може суперечити чинному законодавству України та іншим нормативно-правовим документам;

2) особа, що укладає кредитний договір, повинна мати цивільну дієздатність;

3) волевиявлення учасника кредитного договору має бути вільним і відповідати його внутрішній волі;

4) кредитний договір має вчинятися у встановленій законодавством формі;

5) кредитний договір має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним;

6) договір, який вчиняється батьками (усиновлювачами), не може суперечити правам та інтересам їхніх дітей.

Факт укладання кредитного договору підкреслює добровільність участі сторін у цій кредитній операції. У разі необхідності внесення змін до кредитного договору банку необхідно направити позичальнику пропозицію щодо зміни умов кредитного договору (або отримати таку пропозицію від позичальника). Позичальник розглядає пропозицію і дає відповідь у зумовлений пропозицією ініціатора строк. Зміни і доповнення умов кредитного договору оформлюються у тому самому порядку, в якому оформлений сам договір, тобто письмово - окремою угодою між сторонами.

Одночасно з кредитним договором оформляється договір забезпечення виконання обов'язків позичальника за кредитним договором (договір застави, іпотеки, гарантії, поруки тощо), які складаються, як правило, із залученням окремого підрозділу банківської установи, який займається оцінюванням, моніторингом забезпечення та укладання договорів застави у межах визначених повноважень. До складання кредитних договорів та договорів забезпечення може бути також залучений юридичний відділ банку.

Договори застави, як правило, можуть бути нотаріально засвідчені у випадках, коли банк виступає заставодержателем. Однак, можуть бути і відхилення, які передбачаються банком у внутрішніх документах (за винятком випадків, коли нотаріальне посвідчення договорів застави є обов'язковим згідно з чинним законодавством України).

Облік укладених договорів застави і поручительства також ведеться в окремих журналах. Журнал поручительства зберігається в підрозділі, який займається кредитним супроводженням. Журнал договорів застави зберігається в підрозділі, що займається заставними операціями. Нумерація договорів наскрізна за кожним з журналів.

Також видача кредиту передбачає добровільне страхування кредиту на випадок його несплати. Ініціатором страхування може бути як банк так і позичальник.

Метою укладання договору страхування є отримання гарантії відшкодування банку збитків, завданих внаслідок невиконання позичальником своїх зобов’язань за кредитним договором.

Договори страхування укладаються у письмовій формі на підставі заяви по формі встановленій страховиком, або іншим чином, зручним для страхувальника, який виявив бажання укласти договір страхування, що є невід’ємною частиною укладеного договору, проте заповнена заява не зобов’язує страхувальника укладати договір.

При укладанні договору страхування страхувальник зобов’язаний надати інформацію про предмет страхування та про всі відомі йому обставини, які мають суттєве значення для оцінки страхового ризику, ймовірності настання страхового випадку і розміру можливих збитків в разі його настання, і надалі протягом трьох робочих днів письмово інформувати його про будь-яку зміну страхового ризику. Також страховик має право відмовитись від укладання договору страхування без пояснення причин.

Факт укладання договору страхування може засвідчуватись страховим свідоцтвом.

В договорі страхування можуть бути вказані індивідуальні умови страхування, якщо вони не суперечать чинному законодавству України.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)