АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок мита та митного збору

Читайте также:
  1. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  2. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  3. Гідравлічний розрахунок багатосхідчатого перепаду колодязного типу
  4. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ОТВОРІВ МАЛИХ МОСТІВ
  5. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ
  6. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ.
  7. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, ПРАКТИЧНИХ (СЕМІНАРСЬКИХ) ЗАНЯТЬ
  8. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ з соціології
  9. Копія квитанція, видана банком, або копія платіжного доручення з відміткою банку про сплату реєстраційного збору.
  10. Методи збору соціологічної інформації (анкетування, інтерв’ю, опитування, спостереження, експреримент) та їх характеристика.
  11. МЕХАНІЧНИЙ РОЗРАХУНОК
  12. Не є платниками збору за провадження торговельної

Мито справляється при здійсненні митного оформлення товарів, транспортних засобів та запасних частин до них, що переміщуються через митний кордон України, з метою вільного використання.

Платники: декларанти товарів, що переміщуються через митний кордон.

Об’єкт (база): митна вартість товарів або їх кількісна оцінка.

Ставки:

- тверді – у грошовому розмірі на одиницю товару (специфічне);

- у відсотках до митної вартості товарів (адвалорне мито).

Податковий період: момент перетину кордону і є підставою для пропуску товару у країну чи за кордон.

Податкові пільги: транспортні засоби, що здійснюють регулярні міжнародні перевезення вантажів, багажу та пасажирів; предмети матеріально-технічного постачання, що вивозяться за межі митної території України для забезпечення виробничої діяльності українських суден; валюта України, іноземна валюта, цінні папери та банківські метали.

Податкова звітність: митна декларація.

Митний збір – це платіж, який сплачують суб’єкти господарювання та громадяни за роботу, яка виконана по відношенню до них митними органами. Розмір митного збору встановлюється Кабінетом Міністрів України і сплачується до Державного бюджету України.

Порядок нарахування платежів при перетині митного кордону:

- Визначення митної вартості;

- Розрахунок суми мита (базою для нарахування є митна вартість);

- Розрахунок суми митного збору (базою для нарахування є митна вартість);

- Розрахунок акцизного податку (у разі обчислення податку із застосуванням адвалорних ставок базою оподаткування є вартість товарів, що ввозяться на митну територію України, за встановленими імпортером максимальними роздрібними цінами на товари, які він імпортує, без ПДВ та з урахуванням акцизного податку.);

- Розрахунок ПДВ (базою для нарахування є митна вартість з урахуванням ввізного мита і акцизного податку).

Мито – непрямий податок, який стягується при перетині митного кордону, тобто при імпорті, експорті та транзиті товарів. Цей податок, як і акцизний збір, включається в ціни товарів, сплачується за рахунок покупця, його ставки диференційовані за групами товарів, перелік яких значно ширший, ніж перелік підакцизних товарів.

Мито сплачується в національній валюті України за встановленими ставками відповідно до митної вартості товару. Митна вартість – ціна товару, яка фактично сплачена або підлягає сплаті на момент перетину митного кордону України.

Порядок сплати і ставки мита визначаються Митним тарифом України. Згідно із законодавством митний тариф – систематизований перелік ставок мита, яким обкладаються товари та інші предмети, що ввозяться на митну територію України або вивозяться за межі цієї території.

Ставки митного тарифу затверджує Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України.

Нарахування мита на товари та інші предмети, що підлягають митному обкладенню, провадиться на базі їхньої митної вартості.

Задача 4.12

Громадянин здійснює імпорт легкового автомобіля 2007 року випуску, з об’ємом двигуна 2400 куб см. Заявлена митна вартість 26000 дол. США. Ставка ввізного мита відповідно до Єдиного митного тарифу – 10 %, митний збір за оформлення товару – 0,2 % митної вартості. Обмінний курс на момент подання документів на митниці становить 790 грн. за 100 дол. США та 1095 грн. за 100 євро.

Розрахувати суму імпортного мита, митного збору, акцизного податку і ПДВ, а також загальну суму, що підлягає сплаті на митниці при перетині митного кордону.

Задача 4.13

Митна вартість ювелірних виробів, ввезених на митну територію України, складає 3800 грн. Ставка мита – 50 %. Сума плати за митне оформлення товару складає 20 доларів за годину. Тривалість митного оформлення – 1 година. Обмінний курс на момент подання документів на митниці становить 790 грн. за 100 дол.

Обчислити суму імпортного мита, митного збору і ПДВ, а також загальну суму, що підлягає сплаті на митниці при перетині митного кордону.

 

7. Розрахунок плати за землю.

Плата за землю - загальнодержавний податок, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Земельний податок - обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Плата за землю - це прямий податок, який справляється з метою ефективного використання земельних угідь, проведення робіт, пов'язаних зі здійсненням землеустрою та моніторингу земель, підвищення родючості ґрунтів, відшкодування витрат власників землі і землекористувачів, пов'язаних з господарюванням на землях гіршої якості, проведення земельної реформи та розвитку інфраструктури населених пунктів.

Орендна плата – це обов’язковий платіж, що справляється за земельні ділянки, надані в оренду, тобто засноване на договорі строкове платне володіння, користування земельною ділянкою.

Платники земельного податку: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі.

Об’єкт: земельна ділянка, а також земельна частка (пай), яка перебуває у власності або користуванні.

База оподаткування: нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації; площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

Ставки:

У % від грошової оцінки землі:

- для земель с/г призначення: для ріллі, сіножатей та пасовищ – 0,1%, для багаторічних насаджень – 0,03%;

- для земель населених пунктів: для земель, грошову оцінку яких встановлено, – 1%;

- у випадку відсутності грошової оцінки – встановлюється у таких розмірах:

Групи населених пунктів з чисельністю населення (тис. осіб) Ставка податку, грн. за 1 кв. метр Коефіцієнт, що застосовується у містах Києві, Сімферополі, Севастополі та містах обласного значення
До 3 0,24  
Від 3 до 10 0,48  
Від 10 до 20 0,77  
Від 20 до 50 1,2 1,2
Від 50 до 100 1,44 1,4
Від 100 до 250 1,68 1,6
Від 250 до 500 1,92 2,0
Від 500 до 1000 2,4 2,5
Від 1000 і більше 3,36 3,0

 

У населених пунктах, віднесених Кабінетом Міністрів України до курортних, до ставок земельного податку, встановлених частиною другою цієї статті, застосовуються коефіцієнти:

- на Південному узбережжі Автономної Республіки Крим – 3,0;

- на Південно–східному узбережжі Автономної Республіки Крим – 2,5;

- на Західному узбережжі Автономної Республіки Крим – 2,2;

- на Чорноморському узбережжі Миколаївської, Одеської та Херсонської областей – 2,0;

- у гірських та передгірних районах Закарпатської, Львівської, Івано–Франківської та Чернівецької областей – 2,3, крім населених пунктів, які Законом України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» віднесені до категорії гірських;

- на узбережжі Азовського моря та в інших курортних місцевостях – 1,5.

Податкові пільги: звільняються від земельного податку: заповідники; вітчизняні дослідні господарства науково-дослідних установ; органи державної влади та органи місцевого самоврядування; вітчизняні заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів; зареєстровані релігійні та благодійні організації, що не займаються підприємницькою діяльністю; новостворені фермерські господарства протягом трьох років, а в трудонедостатніх населених пунктах – п’яти років з часу передачі їм земельної ділянки у власність та ін.

Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік.

 

Задача 4.14

У власності підприємства знаходиться земельна ділянка несільськогосподарського призначення площею 25 тис. кв.м. Грошова оцінка землі складає 95,00 грн./кв.м. Визначити суму плати за землю.

 

Задача 4.15

ТОВ “Альфа” згідно даних земельного кадастру має: площу земельної ділянки в межах населеного пункту (чисельність населення 300 тис. осіб) – 5000м2, та 3 га сільськогосподарських земель, що використовуються під сіножаті. Грошова оцінка 1 га землі с/г призначення встановлена у розмірі – 5400 грн. Скласти розрахунок земельного податку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)