АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Збір за спеціальне використання води

Читайте также:
  1. Алгоритм використання ІКТ в роботі з дошкільниками
  2. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  3. Аналіз ефективного використання матеріальних ресурсів
  4. Аналіз ефективності використання викор с/г угідь
  5. Аналіз ефективності використання оборотних коштів на підприємстві
  6. Аналіз ефективності використання основних фондів
  7. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  8. Аналіз ефективності використання підприємством трудових ресурсів
  9. Аналіз забезпеченості й використання матеріальних ресурсів на п-ві
  10. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  11. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на
  12. Валовий національний дохід і валовий внутрішній дохід до використання. Особистий дохід домашніх господарств.

Платниками збору є водокористувачі - суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Об'єктом оподаткування збором є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі, з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання. Збір не справляється за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення.

У разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води збір обчислюється і сплачується у п'ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

 

Задача 4.18

Підприємству встановлено річний ліміт використання водних ресурсів – 7500 куб.м. Фактично обсяг використаної води склав 7890 куб.м. Визначити нараховану суму збору за користування водних ресурсів.

Ставки збору за спеціальне використання підземних вод в Сумському районі складає 39,58 грн. за 100 куб. м.

 


Місцеві податки

До системи місцевих податків і зборів належать: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; фіксований податок; єдиний податок; збір за місця для паркування транспортних засобів; збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; туристичний збір.

10. Розрахунок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (набирає чинності з 1 січня 2012).

Платники податку: фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості.

Об'єкт оподаткування: об'єкт житлової нерухомості. Не є об'єктом оподаткування: об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад; будівлі дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на одного платника податку; об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям; гуртожитки.

Базою оподаткування є житлова площа об'єкта житлової нерухомості.
Пільги із сплати податку: База оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:

- для квартири - на 120 кв. метрів;

- для житлового будинку - на 250 кв. метрів.

Ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об'єкта житлової нерухомості:

- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

 

Задача 4.19

У власності громадянина є квартира загальною житловою площею 167 кв.м. Розрахувати суму податку на нерухоме майно, якщо розмір мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року складає 1010 грн.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)