АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок єдиного податку

Читайте также:
  1. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  2. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  3. Гідравлічний розрахунок багатосхідчатого перепаду колодязного типу
  4. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ОТВОРІВ МАЛИХ МОСТІВ
  5. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ
  6. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ.
  7. Групи платників і ставки єдиного податку
  8. Групи платників та ставки єдиного податку з 01.01.2013 р.
  9. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  10. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, ПРАКТИЧНИХ (СЕМІНАРСЬКИХ) ЗАНЯТЬ
  11. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ з соціології
  12. МЕХАНІЧНИЙ РОЗРАХУНОК

Засади спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності

Критерії Платники
Фізичні особи- суб’єкти підприємницької діяльності Юридичні особи- суб’єкти підприємницької діяльності
Обмеження щодо застосування:    
обсяг виручки за рік, не більше тис. грн.   1 000
середньооблікова чисельність працюючих, не більше осіб    
Ставки диференційовані залежно від виду діяльності: від 20 до 200 грн.+50 % єдиного податку за кожного найманого працівника - 6% обсягу від реалізації у разі сплати ПДВ; - 10% обсягу від реалізації
Податковий період Щомісячно (сплата авансом на наступний місяць), щоквартально (подання звітності) Щомісячно (сплата), щоквартально (подання звітності)
Податкова звітність Звіт суб’єкта малого підприємництва-фізичної особи-платника єдиного податку Розрахунок сплати єдиного податку суб’єктом малого підприємництва-юридичною особою
Розподіл суми єдиного податку відповідно до Указу Президента України „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” - 43 % – до місцевого бюджету; - 42 % – до Пенсійного фонду України; - 15 % – на обов’язкове соціальне страхування - 20 % – до державного бюджету; - 23 % – до місцевого бюджету; (з 1.01.2011 43% до місцевого бюджету) - 42 % – до Пенсійного фонду України; - 15 % – на обов’язкове соціальне страхування

 

Не мають права переходити на сплату єдиного податку страхові компанії, фінансово-кредитні установи і суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю лікеро-горілчаними виробами та паливно-мастильними матеріалами.

 

З 1.01.2011 розподіл коштів єдиного податку на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється. Суб’єкти підприємницької діяльності самостійно перераховують 43% суми єдиного податку до відповідного бюджету. Інша частина – зараховується у сплату ЄСВ, але не повинна бути меншою за встановлену мінімальну величину (мінімальна зар.плата*розмір соціального внеску(34,7%) за кожну особу за місяць) і не більше 15 прожиткових мінімумів.

Суб’єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником таких видів податків і зборів:

а) податок на прибуток підприємств;

б) податок на доходи фізичних осіб (для фізичних осіб - підприємців);

в) податок на додану вартість з операцій з постачання товарів та послуг, місце надання яких розташоване на митній території України, за винятком податку на додану вартість, що сплачується юридичними особами, які обрали ставку оподаткування 6 відсотків;

г) земельний податок, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення підприємницької діяльності;

ґ) плата за користування надрами;

д) збір за спеціальне використання води;

е) збір за спеціальне використання лісових ресурсів;

є) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

 

Задача 4.20

На поточні рахунки та касу підприємства за попередній місяць надійшло 15479,00 грн. У платників ПДВ підприємство придбало товарів на суму 12000,00 грн.

Юридична особа-суб’єкт малого бізнесу є платником єдиного податку:

а) за ставкою 6 % плюс ПДВ;

б) за ставкою 10 %.

Обчислити суму єдиного податку, яку повинен сплатити суб’єкт господарювання до бюджету, а у випадку сплати суб’єктом малого бізнесу єдиного податку за ставкою 6 % +ПДВ і суму ПДВ до сплати в бюджет.

Задача 4.21

Визначити суму єдиного податку, яку повинна сплатити фізична особа-суб’єкт підприємницької діяльності за місяць до бюджету та мінімальну суму єдиного соціального внеску. Ставка єдиного податку складає 180 грн. на місяць. Чисельність найманих працівників – 7 осіб.


Екологічний податок - загальнодержавний обов’язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об’єкти забруднюючих речовин, розміщення відходів, фактичного обсягу радіоактивних відходів, що тимчасово зберігаються їх виробниками, фактичного обсягу утворених радіоактивних відходів та з фактичного обсягу радіоактивних відходів, накопичених до 1 квітня 2009 року.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)