АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПІДГОТОВКА ТЕМАТИЧНОЇ КАРТИ ДО ДРУКУ

Читайте также:
  1. Ангина Симановского-Венсана. Этиология, патогенез, фарингоскопическая картина, дифференциальная диагностика, методы лечения.
  2. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  3. Бабушка. Картины сельской жизни
  4. БЕСЕДА ПО СЮЖЕТНЫМ КАРТИНКАМ.
  5. Блок 5. ГЕОГРАФІЧНІ КАРТИ
  6. Блок 8-3. КАРТИ — ДЖЕРЕЛА ГЕОГРАФІЧНИХ ЗНАНЬ.
  7. Выставка картин.
  8. Гематома и абсцесс перегородки носа. Патогенез, риноскопическая картина, клиника, диагностика, возможные осложнения, лечение.
  9. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  10. До друку прийматимуться раніше не опубліковані статті. Авторські тексти мають пропонувати новизну, актуальність теми та оригінальність думки.
  11. Допомога в виробленні карти побиту.
  12. Друкування текстових документів на принтері, налаштування параметрів друкування

Робочий набір з тематичною картою адміністративно-територіального Рис.1. Тематична карта кількості населення Львівської області

Для виводу до друку картографічних даних, таблиць і графіків використовується вікно Отчёта, у якому можна вказати розміри і положення сторінки, масштаб карти, зробити компонування карти, вставити легенду, графіки і помістити її в рамку.

Я Створив макет Звіту. «Окно – Новый Отчёт…»(рис.2) або F5, далі «Каждое открытое окно в своїй рамке»

Рис.2. Процедура виконання команди Новый Отчёт

Рис.3. Вікно розміщення різних вікон на моніторі в різних блоках звіту

З'явиться макет сторінки звіту, що містить вікно даної тематичної карти й вікно легенди (рис.4).

Рис.4. Вікно звіту з тематичною картою кількості населення Львівської області

Для збільшення робочого простору, щоб розмістити всі об’єкти майбутнього звіту, встановіть розмір макету А3. Я виконав команду «Отчёт – Режимы показа»(рис.5) та в діалоговому вікні, що відкрилося в розділі Размер Отчёта в полі Ширина встановіть значення 2 (рис.6).

 

Рис.5. Виконання команди відкриття вікна налаштування звіту

Рис.6. Налаштування режиму відображення звіту

Змінивши масштаб відображення карти. Двічі клацнув мишею на рамці з відображенням карти. З’явиться діалогове вікно налаштувань відображення.В розділі «Настройки масштаба карты» встановіть значення 1:5 км (рис.7).

Рис.7. Вікно зміни масштабу карти

Враховуючи що всі зміни в даних для звіту відразу в ньому відображаються. Для точного зміщення об'єктів використовую стрілки клавіатури ізатиснуту клавішу Ctrl. Вирівнявши вікно звіту й легенди за допомогою команди «Отчёт – Выровнять…» горизонтально по центру щодо звіту(рис.8-10).

Рис 8.Вікно налаштування вирівнювання об’єктів

Рис 9. Вікно звіту з тематичною картою кількості населення Львівської області

Додав список у макет звіту. Натисніть «Окно – Новый Список..» (рис.9).

Рис.10. Виконання команди Новый Список

У вікні макета звіту знайшов інструмент «Рамка» і розташуєте рамку в макеті там, де був Мій відкритий список. З'явилося вікно вибору – що розташувалося в цій рамці? Вибрав «Lvivska_obl Список» і підтвердіть (рис10).

 

З'явився Список у тому місці, де Ви розтягли рамку. Також вирівняйте його щодо інших вікон (рис.11).

Рис.11. Тематична карта Львівської області

Додавши текст, що описує елементи звіту. За допомогою інструмента «Текст» і його стилю, наніс на макет підпис над картою «Щільність населення Львівської області». Потім опустив список трохи нижче ірозмістіть підпис між легендою і списком.

Рис.12. Тематична карта кількості населення Львівської області

Потім зберіг створений звіт в растровому форматі для подальшого його друку. Для цього скористувався командою експорту даних «Файл – Экспорт окна»

Висновок: В даній лабораторній роботі я навчився створювати файли для друку в програмному пакеті MapInfo 10.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)