АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Більш детальну інформацію про складові прибутку див. на схемі Чумаченко «Економічний аналіз» стор. 179

Читайте также:
  1. E. баланс відображає інформацію на певну дату, а звіт про фінансові результати за певний період
  2. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  3. Аналіз прибутку і рентабельності.
  4. Аналізуючи ці компоненти можемо зазначити, що імідж людини має свою зовнішню та внутрішню складові.
  5. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  6. Б) Інформаційна культура та її складові
  7. Б) тиск в посудині А більший;
  8. ВИЗНАННЯ ПРИ ОПОД-НІ ПРИБУТКУ НА ПІДПРИЄМСТВІ
  9. Вихідні дані для визначення частки інтенсивних та екстенсивних чинників у збільшенні виручки від реалізації
  10. Г) що складові продукції повинні мати найкоротші маршрути на всіх стадіях і операціях виробничого процесу без зустрічних переміщень.
  11. Генералізованим збільшенням ЛВ характеризуються бруцельоз, токсоплазмоз, кандидомікоз, інфекційний мононуклеоз, хвороба «кошачої царапини», ретикулoгістіоцитоз.

 

Крім форми 2 джерелами інформації про доходи, витрати та фінансові результати є

· первинні документи;

· дані синтетичного та аналітичного обліку за рахунками;

· облікові регістри;

· фінансова звітність;

· статистична звітність;

· планова, технічна і технологічна інформація.

Аналіз формування фінансових результатів за видами діяльності

 

У формі 2, результати діяльності визначаються поетапно:

При цьому, вираховується проміжний показник:

Чистий доход (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (035) = Дохід (виручка) від реалізації продукції (ряд. 010) – Суми непрямих податків (ряд. 015, 020, 025, 030).

Цей показник використовується при визначенні оборотності дебіторської заборгованості.

Валовий прибуток (ряд. 050 (055)) = Дохід (виручка) від реалізації продукції (ряд. 010) – Витрати від основної діяльності (015, 020, 025, 030, 040)

Фінансові результати (прибуток/збиток) від операційної діяльності (100 (105)) = Чистий доход (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (035) + Доходи від іншої операційної діяльності (060) – Витрати від іншої операційної діяльності (070 – 090)

Фінансові результати (прибуток/збиток) від звичайної діяльності до оподаткування (170 (175)) = Фінансові результати (прибуток/збиток) від операційної діяльності (100 (105)) + Доходи від іншої звичайної діяльності (110, 120, 130) – Витрати від іншої звичайної діяльності (140, 150, 160)

Фінансові результати (прибуток/збиток) від звичайної діяльності (190 (195)) = Фінансові результати (прибуток/збиток) від звичайної діяльності до оподаткування (170 (175)) – Податок на прибуток від звичайної діяльності (180)

ЧИСТИЙ ПРИБУТОК / ЗБИТОК ( 220 (225)) = Фінансові результати (прибуток/збиток) від звичайної діяльності (190 (195)) + Надзвичайні доходи (200) – Надзвичайні витрати (205) – Податки з надзвичайного прибутку (210)

При цьому слід пам’ятати, що чистий прибуток розподіляється на дві частини:

· дивіденди;

· нерозподілений прибуток (лишається у підприємства).

Далі для аналізу фінансових результатів необхідно побудувати допоміжні аналітичні таблиці, в яких згрупувати окремо доходи і витрати, провести аналіз їх динаміки та структури.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)