АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Образотворче мистецтво. відповідно до навчальної програми, затвердженої Міністерством освіти і науки України (наказ МОНмолодьспорту України від 06.06.2012 № 664): Образотворче

Читайте также:
  1. Архітектура і Образотворче м-во доби ренесансу
  2. Архітектура і образотворче мистецтво
  3. ГОТИЧНЕ МИСТЕЦТВО
  4. Готичне мистецтво та архітектура
  5. Декоративне мистецтво
  6. естрадне мистецтво
  7. Культура і мистецтво. Народи країн Закавказзя мають давні культурні традиції.
  8. Мистецтво 19 сторіччя
  9. Мистецтво династії Вей і Ци (386–584рр.)
  10. Мистецтво династії Мін (1368-1644).
  11. Мистецтво династій Сун (960-1279) і Юань (1279–1368 ).
  12. Мистецтво епохи просвітництва

відповідно до навчальної програми, затвердженої Міністерством освіти і науки України (наказ МОНмолодьспорту України від 06.06.2012 № 664): Образотворче мистецтво. Програма для учнів 5–7 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Складено відповідно до навчальної програми з образотворчого мистецтва. За підручником «Образотворче мистецтво. 6 клас», автори: Калініченко О.В, Масол Л.М. Видавництво «СИЦІЯ», 2013 р.

35 ГОДИН

I семестр — 16години (1 години на тиждень)

II семестр — 19 години (1 години на тиждень)

тема Орієнтовні тематичні вправи та завдання, техніка виконання практичних завдань Дата Прим.
Розділ І. Анімалістичний жанр (3 год.)
  Зародження анімалістичного жанру. Уявіть себе прадавніми художниками та намалюйте тварин. Анімалістичний жанр. Послідовність зображення тварин. (Вугілля, крейда).    
  Форма і пластика тварин. Зображення тварин у скульптурі. Рельєф «Звіриний стиль». Реалістичне і фантастич-не зображення тварин. Створіть рельєф реальної чи фантастичної тварини для декоративного оформлення зоопарку, цирку, інше. (Пластилін).    
  Образи тварин у мистецтві. Стилізація. Реалістичні і стилізовані образи тварин у графіці, живописі, декоративно-прикладному мистецтві. Намалюй ілюстрацію до літературного твору, головним персонажем якого є тварина. Зобрази її реалістично або стилізовано в русі. (Гуаш).    
Розділ 2. Пейзаж 5 год.
  Широкі простори. Пейзаж та його різновиди. Повітряна перспектива. Кольорова гама. Теплі й холодні відтінки зеленого кольору в пейзажі. Намалюй літній пейзаж «Зелені простори» або «Квітуче поле». (Кольорові олівці, фломастери).    
  Гірський краєвид. Гірський пейзаж. Композиція і колорит картини. Плановість. Послідовність зображення пейзажу. Намалюй гірський пейзаж «Золота осінь у Карпатах». (Пастель, кольорові олівці).    
  Морська далечінь. Марина. Сюжети картин з морськими краєвидами. Лінія горизонту в марині. Нюанс кольору. Намалюй морський пейзаж у нюансному (спокійному) або контрастному (яскравому) колориті. (Акварель).    
  Міста і села в пейзажі. Міський і сільський пейзажі. Архітектурний та індуст-ріальний пейзажі. Намалюй міський або сільський пейзаж. (Гуаш).    
  Фантастичний пейзаж.Особливості реалістичного і фантастичного пейзажів. Роль перспективи, тла у картині. Тематичне оцінювання. Групова робота. Створіть композицію «Фантастичне місто» (матеріали на вибір: кольоровий папір, гуаш, фломастери, маркери тощо).    
Розділ 3. Портрет 8 год.
  Різновиди портретів.Портрет: парадний і камерний; станковий, монументальний, мініатюра. Художній образ. Анфас, профіль. Будова і пропорції обличчя. Намалюй портрет – художній образ улюбленого літературного героя (графічні матеріали на вибір).    
  Портрет у профіль. Профільні портрети у живопису й скульптурі. Камея. Пропорції голови й обличчя людини у профіль. Виліпи портрет однокласника у профіль – рельєф у вигляді камеї. (Пластилін).    
  Подвійний портрет. Персонажі подвійних портретів, особливості композиції картин. Намалюй подвійний портрет дітей – родичів, друзів. (Гуаш).    
  Груповий портрет. Групові портрети у живопису й скульптурі, їх особливості, різноманіття композицій. Групова робота. Створіть скульптурний груповий портрет спортивної команди, музичного ансамблю. (Пластилін).    
  У колі сім’ї. Старовинні й сучасні сімейні портрети. Роль композиції, колориту у вираженні авторського задуму. Намалюй сімейний портрет: парадний або камерний. (Акварель чи гуаш).    
  Автопортрет. Різноманіття сюжетів і форматів картин. Послідовність виконання автопортрета. Намалюй автопортрет (графічні матеріали на вибір).    
  Дружній шарж. Карикатура і шарж: спільне і відмінне між ними.   Намалюй дружній шарж на друга чи подругу (олівці, фломастери).      
  Систематизація, узагальнення знань, перевірка досягнень. Тематичне оцінювання. Вправи на закріплення вивченого матеріалу.    

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)