АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З якою метою проводиться розробка розкладу проекту?

Читайте также:
  1. B. Транспортна іммобілізація не проводиться.
  2. В якому відділі барабанної перетинки проводиться парацеятез?
  3. Г) побудові моделей економічних явищ та процесів з метою вибору оптимального варіанту управління підприємством.
  4. До якого віку рекомендується носити ортопедичне взуття з метою профілактики рецидиву вродженої клишоногості?
  5. З якою метою застосовують препарати дронцит, дронта, азінокс, фенасал, ніклозамід?
  6. Кейс на тему: «Шляхи нематеріальної мотивації працівників з метою розвитку бізнесу в умовах обмежених часових, фінансових та трудових ресурсів»
  7. Класифікація уроків за дидактичною метою
  8. Література періоду розкладу родового ладу і становлення феодалізму
  9. Методична розробка з біохімії щодо організації ПСРС
  10. Нормативно-правове регулювання організації бухгалтерського обліку з метою проведення ревізії
  11. Основними завданнями моніторингу земель є прогноз еколого-економічних наслідків деградації земельних ділянок з метою запобігання або усунення дії негативних процесів.

Розробка розкладу проекту (Schedule Development) — аналіз послідовності робіт, тривалості робіт і потреби в ресурсах з метою створення графіку проекту.

Для розробки розкладу слід визначити планові дати виконання планових операцій і настання контрольних подій.

43. В чому полягає аналіз можливості реалізації проекту і оптимізація плану проекту?

Після розробки календарний план уточнюють і, в разі потреби, деталізують. Переконавшись, що в нього включені всі роботи і є ви-черпна інформація про наявні й необхідні ресурси, переходять до аналізу можливості реалізації проекту.

Розрізняють чотири типи оцінок можливості реалізації про-екту: логічну, часову, ресурсну, економічно-фінансову.

 

Лише після таких ретельних оцінок можна бути впевненим, що проект, якому відповідає план, забезпечений необхідними ресурсами, і виконання проекту за цим планом економніше, ніж за будь-яким ін-шим. Сутність кожної оцінки реалізованості проекту така:

логічна — це урахування логічних обмежень на можливий поря-док виконання робіт в часі згідно з особливостями проекту та його предметної області;

часова — це розрахунок і аналіз часових характеристик робіт;

ресурсна реалізованість — це урахування обмеженості наяв-них чи доступних ресурсів у кожен момент часу виконання проекту.

Частина II. Планування і контроль проекту

Ресурсні можливості реалізації проекту аналізують у дві стадії: на першій оцінюють наявність ресурсів для всіх робіт, на другій згла-джують епюру використання ресурсів. Вирівняна епюра використан-ня робочої сили забезпечує меншу вартість і ефективнішу роботу;

фінансова реалізованість — це забезпечення позитивного ба-лансу коштів як особливого виду ресурсу. Для кожної операції реалі-зації проекту відома оцінка вартості. Тому для того, щоб проаналізу-вати економічні можливості реалізації проекту, потрібно мати набір вартостей операцій залежно від тривалості їх виконання. Ці вартості можуть залежати й від способів реалізації проекту, тому розглядають альтернативні методи реалізації проекту, оцінюють їх і отриману ін-формацію використовують для аналізу економічних можливостей реалізації проекту.

Зазвичай аналіз плану робіт проекту виконується наприкінці ета-пу планування задач. Проект плану доцільно перевіряти за такими критеріями, як мінімальна тривалість його виконання; мінімальна вартість та максимальне використання власних ресурсів; максималь-на задоволеність замовника тощо.

Під час аналізу проекту може виникнути необхідність зменшити область охоплення, тому що перевищений бюджет і/чи терміни ви-конання проекту. Можуть виявитися додаткові кошти чи додатковий час. У цьому разі необхідно переглянути критерії розподілу ресурсів і дослідити можливості одержання додаткових ресурсів, тобто здій-снити другу ітерацію розподілу ресурсів, перевіривши після цього, чи є економічні та фінансові передумови реалізації його результатів. Та-кий ітеративний аналіз доцільно виконувати доти, поки не буде отри-мано прийнятний розклад. У будь-якому випадку можлива оптиміза-ція параметрів проекту.

Термін «оптимізація» (в математиці) — це знаходження опти-мальності (максимуму або мінімуму) функції при виконанні деяких обмежень, в галузі обчислювальної техніки — процес модифікації системи для поліпшення її ефективності.

Оптимізація плану проекту — це процес його удосконалення при дотриманні заданих обмежень для забезпечення ефективні-шого досягнення цілей проекту

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)