АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. 193. Наступ проводиться з метою розгрому (знищення) противника і оволодіння важливими районами (рубежами

Читайте также:
  1. B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.
  2. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  3. C. Перевести постраждалого у стабільне положення.
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  8. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  9. Виберіть неправильне положення.
  10. Вихідні положення інвестиційної теорії циклів
  11. Вопрос Загальні вимоги до форми і змісту позовної заяви.
  12. Вопрос Загальні положення договору оренди.

193. Наступ проводиться з метою розгрому (знищення) противника і оволодіння важливими районами (рубежами, об’єктами) місцевості. Він полягає в ураженні противника всіма наявними засобами, рішучій атаці, стрімкому просуванні підрозділів у глибину його бойового порядку, знищенні та полоненні живої сили, захопленні озброєння, військової техніки, намічених районів (рубежів) місцевості.

Використовуючи результати вогневого ураження противника, взвод (відділення, танк) повинен вести наступ із повною напругою сил, у високому темпі, безупинно, вдень і вночі, за будь-якої погоди і в тісній взаємодії штатних, доданих, підтримуючих і сусідніх підрозділів та знищити противника, який обороняється. Це досягається вмілим застосуванням усіх наявних сил і засобів, своєчасним використанням результатів вогневого ураження противника, швидким подоланням загороджень і вмілим поєднанням дій у бойовому і передбойовому порядках із широким використанням способів пересування на полі бою і захопленням з ходу рубежів (об’єктів), широким застосуванням маневру вогнем, умілим використанням місцевості для маневру підрозділами з метою швидкого виходу у фланги і тил противнику, проведенням рішучих атак, своєчасним і постійним уточненням (постановкою) завдань підрозділам і забезпеченням їх під час бою.

Залежно від виконуваного завдання, характеру місцевості, дій противника й інших умов обстановки механізований взвод (відділення) може наступати в пішому порядку (взимку на лижах), на БМП (БТР) або десантом на танках.

Наступ може вестися на противника, який обороняється, наступає або відходить.

Наступ взводу (відділення, танка) на противника, який обороняється,здійснюється з положення безпосереднього зіткнення з ним або з ходу.

194. Механізований (танковий) взвод наступає в складі роти, а в резерві батальйону, штурмовій групі і розвідці може діяти самостійно.Механізований взвод, крім того, може діяти в передовій групі ТакПД, у складі його головних сил або окремо, під час виконання спеціальних завдань.

Танковий взвод, механізований взвод на БМП і протитанковий взвод у повному складі або окремими машинами (комплексами) можуть виділятися для знищення вогневих засобів противника, які спостерігаються, стрільбою прямою наводкою в ході вогневої підготовки атаки.

Взвод наступає на фронті до 300 м, а механізоване відділення в пішому порядку – на фронті до 50 м.

195. Бойове завдання механізованого (танкового) взводу (відділення, танка) у наступі включає об’єкт атаки і напрямок продовження наступу. В окремих випадках, коли перед фронтом наступу противник не розвіданий, під час постановки бойового завдання по радіо, наступі в лісі, а також за інших особливих умов взводу (відділенню, танку) може бути вказано тільки напрямок атаки або напрямок продовження наступу.

Об’єктом атаки механізованого (танкового) взводу (відділення, танка), як правило, є жива сила в окопах або в інших фортифікаційних спорудах, а також танки, гармати, протитанкові ракетні комплекси, кулемети й інші вогневі засоби противника, які розташовані в першій траншеї і в найближчій глибині перед фронтом наступу взводу (відділення, танка).

Напрямок продовження наступу взводу (відділення, танка) визначається так, щоб забезпечувалося виконання найближчого завдання роти (оволодіння атаки взводу).

З оволодінням визначеним об’єктом атаки взвод (відділення, танк) продовжує безупинний наступ у зазначеному напрямку, під час якого йому ставиться нове бойове завдання.

196. Протитанковий взвод (протитанкове відділення механізованої роти на БТР) призначається для боротьби з танками й іншими броньованими об’єктами противника, прикриття висування і розгортання рот першого ешелону, введення в бій другого ешелону (резерву), відбиття контратак противника, прикриття проміжків і відкритих флангів. Крім того, він може залучатися для знищення вогневих засобів у відкритих або закритих фортифікаційних спорудах, а в окремих випадках – і бойових вертольотів противника, які діють на незначних висотах.

Гранатометний взвод призначається для ураження живої сили і вогневих засобів противника в окопах (траншеях і за складками місцевості) і поза укриттями, а також для відбиття контратак противника та прикриття проміжків і відкритих флангів.

Протитанковий і гранатометний взводи, як правило, залишаються в безпосередньому підпорядкуванні командира батальйону і застосовуються на напрямку головного удару, а в деяких випадках, залежно від умов обстановки, можуть у повному складі або відділеннями придаватися ротам першого ешелону.

Гранатометному і протитанковому взводам (відділенню) у наступі вказуються цілі для ураження, напрямок стрільби і вогневі рубежі, напрямок наступу (порядок переміщення під час бою), а також рубежі вогневих позицій.

Рубежі вогневих позицій призначаються для виконання завдань під час вогневої підготовки атаки, для підтримки атаки підрозділів першого ешелону, під час уведення в бій другого ешелону, відбиття контратаки та прикриття флангів і стиків. Рубежі вогневих позицій можуть призначатися завчасно під час підготовки до наступу або безпосередньо в ході його ведення. Вони повинні забезпечувати ведення вогню на максимальну дальність, можливість маневру вогнем і безупинну вогневу взаємодією із підрозділами (бойовими групами, танками й іншими вогневими засобами), які наступають.

197. Бойовий порядок механізованого взводу, який наступає в пішому порядку, може будуватися в одну або у дві лінії. При діях в одну лінію він складається з бойових порядків відділень (бойових груп) з інтервалами між ними до 50 м, групи управління і вогневої підтримки, що діє за ними на відстані до 50 м, і засобів посилення, які залишаються в безпосередньому підпорядкуванні командира взводу.

Під час наступу у дві лінії одне з відділень, група управління і вогневої підтримки діють за бойовими порядками відділень першої лінії на відстані до 50 м і виконують завдання щодо підтримки (прикриття) відділень першої лінії під час подолання загороджень, атаки противника і в ході наступу; знищення противника в траншеї; відбиття раптового нападу противника з флангу, а також може використовуватися для заміни відділень першої лінії, які зазнали втрат від вогню противника; здійснення маневру й атаки противника у фланг і тил та виконання інших завдань.

Група управління і вогневої підтримки взводу призначається для управління підрозділами і вогнем у ході наступу, підтримки (прикриття) відділень під час подолання загороджень у ході атаки, знищення вогневих засобів, а також знищення противника, який перебуває в траншеях або намагається залишити їх, відбиття у взаємодії з механізованими відділеннями й іншими вогневими засобами контратак противника та виконання інших завдань. Звичайно вона створюється у складі: обслуга кулемета, снайпер, спостерігач, 1 – 2 зв’язкові. До її складу, крім того, включаються додані вогневі засоби. Управління групою здійснюється командиром взводу. Вона діє на відстані до 50 м за підрозділами (бойовими групами), які наступають, або, у деяких випадках, безпосередньо в бойовій лінії.

БМП (БТР) залежно від обставин і рішення командира взводу можуть діяти разом із відділеннями, у складі груп вогневої підтримки або маневреної групи (групи бойових машин – ГрБМ).

Спостерігач, який призначається у взводі, веде спостереження за противником, результатами вогню, діями танків і доповідає результати спостереження командиру взводу. Він розташовується за 310 м перед командиром взводу або біля нього. При переміщенні командно-спостережного пункту спостерігач першим пересувається у район, який визначив командир взводу.

Зв’язковий командира взводу спостерігає за сусідами, положенням і сигналами командирів механізованих відділень, доданих і підтримуючих підрозділів, які розташовані перед командно-спостережним пунктом. Він передає, за розпорядженням командира взводу, його накази встановленими сигналами або голосом, стежить за дотриманням вимог маскування особами, які прибувають на командно-спостережний пункт. Зв’язковий розташовується за 3 – 6 м від командира взводу і під час усіх його пересувань пересувається разом із ним.

Другий зв’язковий спостерігає за діями БМП (БТР), доданими і підтримуючими засобами, розташованими за командно-спостережним пунктом, за діями санітара-стрільця і підношувачів боєприпасів, а в разі відсутності радіозв’язку – і за сигналами командира роти. Він розташовується за 3 – 6 м за командиром взводу в укритті, що дозволяє непомітно для противника подавати сигнали в тил. При переміщенні командно-спостережного пункту він пересувається останнім, не припиняючи спостереження за сигналами командира роти.

198. Бойовий порядок механізованого взводу, який наступає на БМП (БТР), і танкового взводу складається з лінії бойових машин з інтервалом міжними до
100 м
і засобів посилення, які діють у бойовій лінії або за нею.

Під час наступу положення відділень (танків) у бойовій лінії може бути в лінію, кутом вперед, кутом назад, уступом вправо, уступом вліво.

Бойовий порядок гранатометного і протитанкового взводів, які діють у пішому порядку в повному складі, складається з бойових порядків відділень з інтервалом між ними до 50 м, а під час дій на БМП (БТР) – бойова лінія машин з інтервалом між ними до 50 м у гранатометному взводійу протитанковому взводі до 150 м.

Лінійне розміщення вогневих засобів протитанкового взводув бойовому порядку недопустимо.

199. Бойовий порядок механізованого відділення, яке наступає в пішому порядку, складається з бойової лінії з інтервалом між солдатами 6 – 8 м
(8 – 12 кроків)
, та БМП (БТР) (за наявності у командира відділення засобів зв’язку), яка діє за бойовою лінією відділення на відстані до 300 м, на її фланзі або безпосередньо в бойовій лінії. Для зручності веденнявогню і кращого використання місцевості (місцевих предметів) солдати в бойовій лінії можуть висуватися вперед або зміщатися вбік,не порушуючи загального фронту наступу і не заважаючи діям сусідів.

Для ведення бою в траншеях, ходах сполучення, у місті, лісі і горах, під час виконання завдань у глибині оборони противника, а також для кращої взаємодії у відділенні завчасно перед наступом можуть створюватися бойові групи (“двійки” та “трійки”). При цьому інтервал між бойовими групами (“двійками” та “трійками”) може бути 15 – 20 м, а між солдатами – 3 – 5 м. Під час ведення наступу на місцевості, яка забезпечує вогневу підтримку між бойовими групами, вони переміщаються по черзі під прикриттям вогню тактичних груп, які вже висунулися на вказаний командиром відділення рубіж. Після зайняття рубежу бойова група готується для ведення вогню і прикриває висування групи (“двійки”, “трійки”), яка залишилася. БМП (БТР) діє за відділенням на відстані до 300 м, у проміжках бойових порядків або на одному з його флангів.

З метою підвищення ефективності виконання завдань у наступі відділення може діяти також тактичними групами, які за своїм призначенням можуть бути маневреною (розгородження) і вогневою.

Маневрена група призначається для оволодіння об’єктом атаки, знищення противника в траншеї (очищення траншеї), здійснення маневру для виходу у фланг і тил противнику, закріплення досягнутого рубежу і виконання інших завдань. У деяких випадках вона буде проробляти проходи у мінно-вибухових і невибухових загородженнях, виконуючи функції групи розгородження. Командиром групи, як правило, призначається старший стрілець.

Вогневу групу очолює командир відділення. Вона призначена для прикриття дій маневреної групи, знищення живої сили і вогневих засобів противника на об’єкті атаки і на його флангах, заборони підходу (маневру) противника до об’єкта, який атакується, позбавлення противника можливості надання допомоги своїм вогнем тим, хто обороняється, й атаки його на вказаному об’єкті спільно з маневреною групою.

При наступі відділення тактичними групами вони можуть діяти в лінію, уступом вправо (вліво) або у дві лінії (одна за одною). У всіх випадках інтервал між групами може бути 25 – 30 м, дистанція – 30 – 50 м, а солдати в групі діють спільно або на відстані 3 – 5 м між собою. БМП (БТР) може діяти за тактичними групами на відстані до 300 м, у проміжках між ними, на одному з флангів відділення або входити до складу однієї з груп.

Бойовий порядок гранатометного і протитанкового відділень, які діють у пішому порядку, складається з обслуг, розгорнутих по фронту з інтервалом між гранатометами 10 – 20 м, між протитанковими керованими ракетними комплексами – не менше 15 м, і БМП (БТР).

200. Механізованому взводу, залежно від умов обстановки і виконуваного завдання, може додаватися протитанкове, гранатометне відділення, пара вогнеметників (обслуга) й інші вогневі засоби, а під час наступу в місті взводу, крім того, можуть як штурмова група додаватися танки, гармати, переважно самохідні, міномети й інженерно-саперне відділення (саперне) з підривними зарядами.

Танковому взводу може надаватися механізоване відділення.

Засоби посилення механізованого взводу призначені для знищення і подавлення живої сили і вогневих засобів противника, які перешкоджають просуванню взводу або контратакують його.

Інженерно-саперний підрозділ використовується для ведення інженерної розвідки, пророблення проходів у загородженнях, підривуфортифікаційних споруд, будинків і об’єктів разом із противником, що їх обороняє.

201. Наступ з ходу взвод здійснює у складі роти з вихідного району в місці, що вказує командир роти, у якому здійснюється підготовка до наступу. У вихідному районі взвод розташовується приховано, у постійній готовності до відбиття можливого нападу противника, для чого обладнуються фортифікаційні споруди.

З метою організованого висування, розгортання в бойовий порядок і проведення одночасної атаки переднього краю противника призначаються: маршрут висування, вихідний пункт, рубежі (пункти) розгортання, рубіж переходу в атаку і рубіж безпечного віддалення, рубіж спішування за умов атаки в пішому порядку.

Висування до рубежу і розгортання у взводні колони взвод, як правило, здійснює в складі роти. Рубіж розгортання у взводні колони призначається,якщо можливо, за складками місцевості, за 2 – 3 км від переднього краю оборони противника, а на відкритій місцевості і на більшій відстані.

Місця посадки особового складу механізованих підрозділів на автомобілі і танки, як правило, вибираються на відстані 2 – 4 км від переднього краю оборони противника на місцевості, яка забезпечує приховану і швидку посадку. Для автомобілів підрозділів призначаються місця збору автомобілів.

Із виходом роти на рубіж розгортання у взводні колони взвод без зупинки висувається на свій напрямок і стрімко продовжує просування до рубежу переходу в атаку.

Рубіж переходу в атаку вибирається таким чином, щоб висунення до нього здійснювалося приховано, а його віддалення забезпечувало ведення дійсного вогню з основних видів зброї взводу і дозволяло досягти переднього краю оборони противника у встановлений час (“Ч”). Він може призначатися на відстані до 600 м від переднього краю оборони противника, а іноді й далі.

З виходом на рубіж переходу в атаку взвод розгортається в лінію бойових машин, витримуючи при цьому напрямок руху для виходу на призначений об’єкт атаки.

Під час атаки в пішому порядку взводу призначається рубіж спішування (відділенням – місце спішування), з виходом на який особовий склад висаджується з БМП (БТР), розгортається в бойову лінію і продовжує наступ. Він призначається якнайближче до переднього краю оборони противника, як правило, в місцях, захищених від вогню кулеметів і протитанкових засобів ближнього бою противника. Іноді він може збігатися з рубежем переходу в атаку, бути попереду або більше віддаленим.

Залежно від обстановки і характеру місцевості віддалення цих пунктів (рубежів) може бути іншим.

202. Наступ на противника з положення безпосереднього зіткнення з ним взвод (відділення) здійснює з вихідної позиції, зайнятої в ході перегрупування з положення оборони або зі заміною підрозділів, що обороняються, у заздалегідь створеному бойовому порядку. Перегрупування (зміна) підрозділів, які займають оборону при безпосередньому зіткненні, з метою зайняття вихідної позиції для наступу проводиться приховано, як правило, у ніч перед наступом або за інших умов обмеженої видимості з виконанням заходів щодо введення противника в оману. Перегрупування взводу, який оборонявся в першому ешелоні, здійснюється в пішому порядку траншеями і ходами сполучення. У першу чергу змінюються механізовані, а потім танкові підрозділи. Взвод проводить заміну в складі роти. Про зайняття вихідної позиції командир взводу доповідає командиру роти.

Механізований взвод із засобами посилення на вихідній позиції роти розташовується у траншеях і ходах сполучення, а БМП (БТР) займають вогневі позиції поруч зі своїми відділеннями або за ними на відстані до 50 м. У разі неможливості прихованого зайняття БМП (БТР) вогневих позицій зі своїм взводом біля переднього краю вони можуть розташовуватися з машинами інших взводів у складі ротної групи разом із взаємодіючим танковим підрозділом на його вихідній (очікувальній) позиції або залишатися на колишніх вогневих позиціях. Управління ними здійснює головний сержант взводу.

У випадку, якщо БМП займають колишні вогневі позиції, вони використовуються за рішенням того командира, на чиїй позиції розміщені, для ведення вогню прямою наводкою в період вогневої підготовки атаки, а БТР – для знищення вогнем своєї зброї виявлених вогневих засобів і живої сили противника. Якщо БМП (БТР) не використовуються для ведення вогню прямою наводкою, з початком вогневої підготовки атаки вони висуваються до своїх взводів.

Танковий взвод може розташовуватися на вихідній позиції роти на відстані
2 – 4 км
від переднього краю оборони, на очікувальній позиції батальйону на відстані 5 – 7 км або залишитися в опорному пункті, який займав раніше.

Танки і БМП, призначені для знищення цілей прямою наводкою, розташовуються на вогневих позиціях на відстані, що забезпечує виконання поставленого завдання.

Під час дій взводу в резерві батальйону він виводиться на вихідну позицію в другу або третю траншею.

Гранатометний взвод займає вогневі позиції в другій траншеї, протитанковий взвод розташовується за однією з рот першого ешелону на відстані до 100 м або на одному з флангів роти, в одній траншеї з механізованими взводами.

У вихідному положенні (районі) взвод перебуває в постійній готовності до відбиття можливого нападу противника, для чого організується спостереження і система вогню згідно з оборонним боєм.

203. Заміна – це організований вихід взводу на напрямок майбутнього наступу на заміну підрозділів на позиції (ділянки траншеї), визначені старшим командиром підрозділу, що там обороняється.

Механізований взвод на БМП (БТР) у складі роти висувається в район зустрічі з провідниками від підрозділу, що обороняється, після спішування прихованими шляхами, а в подальшому ходами сполучення і траншеями виходить на свою вихідну позицію та займає її, приймає від підрозділу, який здає опорний пункт (позицію), схему опорного пункту (картку вогню) і всі дані про противника. БМП (БТР) в районі спішування розташовуються в укриттях на напрямку дій своїх підрозділів і висуваються до них, як правило, під час вогневої підготовки атаки. У разі переходу противника в наступ заміна припиняється і всі підрозділи відбивають його атаку. Керує боєм командир підрозділу, що замінюється, йому підпорядковуються і підрозділи, які прибули для заміни.

204. Атака полягає в стрімкому і безупинному русі танкових і механізованих підрозділів у бойовому порядку на максимально можливій швидкості в поєднанні з інтенсивним вогнем із танків, БМП (БТР), а в міру зближення з противником – і з інших видів зброї, слідом за розривами снарядів своєї артилерії і мінометів з метою знищення його живої сили, вогневих засобів і оволодіння вказаним об’єктом (рубежем).

Перед атакою механізованих і танкових підрозділів проводиться вогнева підготовка наступу, а в ході наступу – вогнева підтримка наступу та вогневе супроводження підрозділів углиб.

Танковий взвод атакує противника в бойовій лінії, а механізований взвод (відділення) залежно від обстановки – у бойовій лінії в пішому порядку або на БМП (БТР).

Атака в пішому порядку застосовується при прориві підготовленої оборони противника, укріплених районів, коли є значна кількість протитанкових засобів, а також на важкодоступній для танків і БМП (БТР) місцевості та може проводитися одночасно або послідовно.

Одночасна (фронтальна) атака проводиться механізованим взводом (відділенням) при наступі у бойовій лінії, бойовими “двійками” (“трійками”) або тактичними групами, особовий склад яких діє безпосередньо за бойовою лінією танків на відстані, яка гарантує його безпеку від розривів снарядів своєї артилерії і підтримку просування танків вогнем стрілецької зброї.

БМП (БТР) у цьому випадку, використовуючи складки місцевості, ривками від рубежу до рубежу (від укриття до укриття) просуваються за своїми відділеннями на відстані,яка забезпечує надійну підтримку вогнем свого особового складу, що атакує, а БМП зі стабілізованим озброєнням – безпосередньо в бойовій лінії своїх відділень або у складі групи вогневого забезпечення (маневреної).

Після спішування особового складу механізованого взводу в БМП (БТР) залишаються навідники-оператори (кулеметники БТР), механіки-водії (водії) і головний сержант взводу.

Послідовна атака взводом (відділенням) проводиться в такому порядку: одне з відділень (група вогневого забезпечення) взводу (відділення) своїм вогнем забезпечує дії інших відділень (маневреної групи), знищуючи живу силу і вогневі засоби противника на об’єкті атаки взводу (відділення), на флангах і в найближчій глибині. Маневрена група під прикриттям вогню взводу (відділення), артилерії, мінометів, танків, БМП (БТР) аерозолів, (димів) атакує противника, оволодіває вказаним рубежем, закріплюється на ньому і забезпечує атаку групи вогневого забезпечення. З виходом групи вогневого забезпечення на рубіж маневреної командир взводу (відділення) уточнює завдання і продовжує наступати вглиб.

Атака механізованого взводу на БМП (БТР) застосовується, коли оборона противника надійно придушена зі знищенням більшої частини його протитанкових засобів, а також під час наступу на поспішно зайняту оборону. При цьому танки атакують слідом за розривами снарядів своєї артилерії, а взвод – на БМП (БТР) діє в бойовій лінії за танками на відстані 100 – 200 м і веде вогонь з усіх вогневих засобів.

Атака в цьому випадку полягає в стрімкому і безупинному просуванні танкових і механізованих підрозділів у бойовому порядку в поєднанні з інтенсивним вогнем із танків, БМП (БТР), а в міру зближення з противником – і з інших видів зброї з метою його знищення.

При цьому взвод може діяти в бойовому, передбойовому або похідному порядку, а відділення – в бойовому або похідному порядку взводу, рішуче просуваючись в глибину оборони противника. Зустрівши на своєму шляху опорні пункти і окремі вогнища опору взвод (відділення) розгортається в бойовий порядок і атакує противника способами, які розглянуто вище.

В окремих випадках (бездоріжжя, глибокий сніговий покрив, інші умови) зближення з противником, а на окремих ділянках і атаку, піхота може здійснювати десантом на танках.

Гранатометний і протитанковий взводи (відділення) наступають за бойовими порядками рот першого ешелону на відстані до 300 м, у проміжках між ними або на одному з флангів батальйону. У разі потреби вони можуть висуватися безпосередньо в бойові порядки підрозділу, атаку якого підтримують. Протитанкове відділення наступає, як правило, в бойових порядках механізованих взводів, у проміжках між ними або на одному з флангів роти.

205. Управління підрозділами і вогнем під час наступу командир взводу здійснює з командно-спостережного пункту. Під час дій особового складу в пішому порядку командир механізованого взводу спішується і просувається за бойовою лінією взводу на відстані до 50 м – звідки зручніше спостерігати за діями взводу і управляти ним. Управління вогнем і рухом БМП (БТР) командир взводу здійснює через свого заступника.

Під час наступу на БМП (БТР) командир взводу перебуває на бойовій машині і діє в бойовій лінії взводу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)