АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 27. Надання соціальних послуг громадянам України за кордоном

Читайте также:
  1. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  2. а) З основ законодавства України про культуру.
  3. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  4. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  5. Адміністративна процедура при надання адміністративних послуг.
  6. Адресність соціальних допомог
  7. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  8. Алгоритм діагностики і надання допомоги хворим з політравмою на догоспітальному етапі
  9. Алгоритм надання допомоги хворим з пошкодженням хребта і спинного мозку на догоспітальному етапі
  10. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  11. Аналіз Закону України « Про державну службу»
  12. Аналіз навчально-методичного комплексу для учнів 7-го класу з історії України

Міжнародними договорами може встановлюватися можливість надання соціальних послуг громадянам України, які постійно перебувають на території іноземної держави із застосуванням послугнадавачів-нерезидентів та коштів бюджету України, на рівні не нижчому від гарантованого державою Україна.

Стаття 28. Участь України в міжнародному співробітництві у забезпеченні надання соціальних послуг Україна бере участь у міжнародномуспівробітництвіузабезпеченні надання соціальних послуг відповідно чинного та міжнародного законодавства. Розділ V.Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2015 року.

2. Визнати таким, що втратив чинність Закон України «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, N 42, ст.213)

3. Внести зміни до таких законодавчих актів України:

1). У статтю 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель»(Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, N 33, ст.471)

Додати до пункту 3. «Дія цього Закону не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є: соціальні послуги.»

2). До пункту а. Статті 34. Закону України «Про місцеве самоврядування» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1997, N 24, ст.170)додати п 5 «визначення потреб населення адміністративно-територіальних одиниць у соціальних послугах, розроблення міських (міста республіканського значення, Автономної Республіки Крим та обласного значення) програм надання та розвитку соціальних послуг і подання їх на затвердження міській раді, забезпечення надання соціальних послуг, в тому числі шляхом соціального замовлення».3). У Законі України «Про місцеві державні адміністрації» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 20-21, ст.190)

-у статті 23:пункт 3, викласти в наступній редакції, «розробляє і забезпечує виконання комплексних програм поліпшення обслуговування соціально незахищених громадян, зокрема тих, які потрапили в складні життєві обставини, сприяє розвитку, організує процес надання соціальних послуг у відповідності до їх потреб;

- додати пункт 10: «визначає потреби населення у соціальних послугах, розробляє програми надання та розвитку соціальних послуг і подає їх на затвердження відповідній раді, організує надання соціальних послуг, в тому числі шляхом соціального замовлення.»

- додати пункт 11: « здійснює згідно з законодавством комплекс заходів з надання допомоги особам, які потрапили в складні життєві обставини; утримання і виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах і тимчасово не проживають зі своїми батьками, у разі потреби встановлюють патронат над дітьми.»

4). До статті 31 Закону України «Про Раду Автономної республіки Крим» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2012, № 2-3, ст.3)

додати пункт 19 «визначення потреб населення у соціальних послугах, розроблення програм надання та розвитку соціальних послуг Автономної Республіки Крим і подання їх на затвердження Верховній Раді Автономної Республіки Крим, забезпечення надання соціальних послуг, в тому числі шляхом соціального замовлення».

5). Пункт 8) статті 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, N 48, ст. 254)Викласти ваступній редакції:«організовувати допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, сім'ям загиблих воїнів, партизанів та військовослужбовців, малозабезпеченим та багатодітним сім'ям, а також самотнім громадянам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, іншим соціальним групам, у тому числі шляхом закупівлі соціальних послуг, вносити пропозиції з цих питань до органів місцевого самоврядування»;6). У Законі України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2013, № 25, ст.252)

У Статті 3:

Додати п.4 «Діяльність благодійників і благодійних організацій має суспільний характер, що не суперечить їх взаємодії з органами державної влади і не позбавляє їх права на отримання фінансування з боку держави.»

У Статті 16:

Додати п. 5.«Благодійні організації можуть отримувати бюджетні кошти для участі в реалізації загальнодержавних, регіональних, місцевих та міжнародних програм, що спрямовані на поліпшення соціально-економічного становища, у тому числі на надання соціальних послуг шляхом виконання соціального замовлення».

4. Кабінету Міністрів України:

- у тримісячний термін здняопублікуванняцьогоЗакону прийняти нормативно-правові акти,якірегулюютьвиконаннянорм цього Закону;

- забезпечити переглядтаскасуванняМіністерствами,іншими центральнимиорганамивиконавчоївлади, органам місцевого самоврядуванняїхнормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону;

- забезпечити в межах своїх повноважень видання нормативно-правових актів, передбачених цим Законом.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)