АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 5. Аналіз економічних, технологічних, культурологічних та лінгвістичних проектів ЄС (1983-2003 рр.) і на перспективу 2015 року

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. III. Підсумок уроку.
  3. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  4. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  5. VII. Аналіз галузі
  6. VII. Виховний аспект уроку.
  7. VII. Виховний аспект уроку.
  8. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  9. VIII. Результати уроку.
  10. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  11. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  12. Анализ финансового потенциала на долгосрочную перспективу

 

В рамках ЄС реалізуються близько 500 програм і проек­тів, які спрямовані на всебічний розвиток інформаційного сектору, ефективність індустрії та впровадження високих технологій в усі сфери життєдіяльності країн-членів ЄС.

Euronet-Diane Community (1984-87 рр.) передбачає розвиток інфраструктури для надання інформаційних послуг в режимі он-лайн; ство­рення джерел спеціалізованої електронної інформації, метою яких є стимулювання конкурентоспроможності європейсь­ких компаній у сфері інформаційних послуг.

ЕСНО Servis (1984-87 рр.) передбачає розвиток і поширення телематичних інформаційних послуг та знань із спеціалізованих баз даних ЄС.

ІМРАСТ І (1984-87 рр.) передбачає розвиток європейського ринку елект­ронних інформаційних служб, мета якого залучення малого та середнього підприємництва до інформаційного сектору економіки та сприяння поширенню інформаційних послуг у суспільних сферах, таких, як туризм, транспорт, патентування, страхові ризики, медицина, освіта, муніципальне управління. Цей проект включає чотири напрямки співробітництва: 1. вдосконалення європейського ринку електронних інформаційних продуктів та послуг, систематизацію, аналіз і стандартизацію даних про інформаційні продукти та послуги в країнах ЄС; 2. створення законодавчої бази в галузі охорони даних, ав­торського права та суміжних прав, достовірності джерел; 3. створення системи документації та каталогів в традицій­ній та електронній формах, уніфікація технічних стан­дартів доступу до баз даних; 4. стимулювання ініціатив та співробітництва корпорацій у європейському регіоні. В проекті ІМРАСТ І визначені пріоритетні наукові дослідження з інформаційного права, які стосуються виробництва і поширення інформаційних продуктів і послуг в електронній формі на пан'європей-ському рівні, прав інтелектуальної власності на докумен­ти і банки даних в інформаційних мережах і системах, забезпечення прав доступу до джерел інформації.

Value Programme I (1984-87 рр.) — аналіз результатів наукових та технологічних досліджень, — передбачав створення інтег­рованої системи "документація-інформація-комунікація", відомої як Інформаційна служба ЄС з досліджень та розвитку " CORDIS ". Результати проекту втілені у мережі центрів радіо­мовлення з метою наблизити ініціативи та результати діяль­ності ЄС до потенційних користувачів.

IМРАСТ IІ (1990-94 рр.) спрямований на проведення систематичних ринкових досліджень і вивчення реального ринку потенційних користувачів в країнах ЄС, проведення конкурсних досліджень в прикладних галузях для пропозицій нових інформа­ційних послуг: геоінформаційні послуги та послуги мульти-медіа, послуги Euro-info.

Екон: Технол: ESPRIT ( 1994-2000 рр) розвиток базових інформаційних технологій для західноєвропейської промисловості, стимулювання науково-промислової кооперації, розробка міжнародних правових норм у галузі інформації і комунікації. ESPRIT спрямована на прискорення і поши­рення досліджень, застосування інформаційних технологій, є інтегральною програмою промислово-орієнтовних науково-дослідних проектів та заходів для технологічного розвитку. Дослідження за напрямками: 1) Довгострокові дослідження. 2) Технології програмного забезпечення. 3) Технології компонентів та підсистем. 4) Мультимедійні системи. 5) Ініціатива "Відкриті мікропроцесорні системи”. 6) Високопродуктивні робочі станції і мережі. 7) Технології для бізнес-процесів. 8) Промислова інтеграція.

ESPRIT — PROSOMA здій­снює збирання детальної інформації про результати програми і аналіз досліджень на основі технологій мультимедіа. ESPRIT — PROSOMA допомагає компаніям у пошуках інноваційних рішень у сфері інфор­маційних технологій, зокрема, використовується для вивчення досвіду інших підприємств щодо впровадження і використання інформаційних технологій.

INCO охоплює всю Європу, включаючи незалежні держави колишнього Радянського Союзу, неєвропейські індустріалізовані країни та країни, що розвиваються. В програмі окреслені основні напрямки співробітництва:

1. наукове та технологічне співробітництво в Європі. Мета цього напрямку полягає в зміцненні зв'язків з СОSТ, EUREКА та деякими іншими організаціями, а також у розвитку наукового та технічного потенціалу країн Цент­ральної і Східної Європи та країн-учасниць СНД;

2. співробітництво з неєвропейськими індустріалізованими країнами "третього світу" з метою оптимізувати зусилля програми ЄС з наукових досліджень.

3. наукове та технологічне співробітництво з країнами, що розвиваються, для вирішення проблем, які мають на них безпосередній вплив.

Осв-культ: Socratus (1995-1999 рр.) включає три напрямки діяльності: вдосконалення транснаціонального співробітництва між університетами шляхом обміну ("Erasmus"); заохочення зв'язків між середніми освітніми закладами ("Соmenius"); допомога в опануванні іноземними мовами ("Lingua").

Осв-культ: Copernicus передбачає надання наукової та тех­нічної допомоги країнам Центральної та Східної Європи. Типовим прикладом досліджень Copernicus є проект "Геоінформаційні системи", Метою цього проекту було спри­яння процесу обміну інформацією в рамках геоінформаційної системи та суміжних сферах, а також поєднання технологіч­них можливостей країн ЄС з досвідом країн Центральної та (Cхідної Європи у фундаментальних галузях знань. Пріори­тетними напрямками діяльності проекту Copernicus є обмін та поширення знань, сприяння освітній та дослідницькій діяльності.

Технол: "INFO-2000" спрямований на допомогу євро­пейській індустрії в створенні та розвитку високоякісної мультимедійної продукції і послуг, а саме перехід від дру­кованих до електронних публікацій і нових видів інтерактивних послуг. Проект включає: стимулювання попиту на інформаційні послуги і продукти; забезпечення доступу до публічної інформації за допомогою мультимедіа; збагачення мультимедійного потенціалу Європи.

IST передбачає прискорений розвиток інфор­маційних технологій і популяризацію ідеї інформаційного су­спільства як фактору високої якості життя. IST орієнтований на розвиток чотирьох основних напрямків наукових досліджень:

1. впровадження високих технологій для ефективного зрос­тання промисловості та бізнесу;

2. забезпечення доступу європейської спільноти до високо­якісного інформаційного та комунікаційного сервісу;

3. забезпечення провідних позицій Європи в галузі мульти­медійних технологій;

4. підтримка подальшого розвитку високих технологій як базових компонентів інформаційного суспільства, ефек­тивність їх практичного використання.

АSIS спрямований на об'єднання і координацію дій країн-членів ЄС та країн-партнерів для реалізації ідеології інформаційного суспільства; впровадження високих технологій для інтенсив­ного розвитку усіх секторів економіки; формування політ інформаційної ідеї як усвідомленого вибору суспільства.

Пріоритетні напрямки проектів: ISPO — вільний теле­фонний зв'язок; використання е-таіі для прискореного зби­рання та передачі інформації; формування інформаційного пакету документів; ACTS, IDA — передача даних, обмін дани­ми, функціонування мереж; ISIS — підтримка освіти, елект­ронної комерції та інформаційних технологій; IRISI — стратегія прискорення економічного і соціального розвитку європей­ських регіонів на основі партнерських зв'язків та обміну до­свідом; ІМТ — приладобудування в інформаційній індустрії, інформаційні технології і матеріали в промисловості.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)