АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правила безпеки на зупинках громадського транспорту

Читайте также:
  1. I. Правила оформления отчета по практике
  2. II. Общие требования и правила оформления текстов исследовательских работ.
  3. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  4. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  5. IV. Правила внешнего оформления курсовых и ВКР
  6. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  7. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  8. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  9. Альтернативные правила игры для 2-4 игроков.
  10. Аналіз запасу фінансової стійкості (зони безпеки) підприємства
  11. Библиографический аппарат и правила библиографического описания документов
  12. Биологическая продуктивность экосистем. Правила пирамид.

 

Очікувати транспорт треба у призначеному місці. Якщо ж його не має, то на тротуарі чи узбіччі. Не можна стояти спиною до транспорту, що наближається. Небезпечно стояти в першому ряду: коли до зупинки підходить транспорт, юрба може виштовхнути під колеса. Не намагатися увійти до транспорту, що вже відходить.

Після виходу з транспорту не слід поспішати відразу переходити вулицю, краще зачекати, доки транспорт від'їде.

 

Посадка й висадка з транспортного засобу

 

Посадку й висадку пасажирам дозволяється здійснювати після зупинки транспортного засобу. Через задні двері автобуса пасажири заходять, а через передні - виходять. Якщо є треті, середні двері, через них можна входити та виходити.

Якщо до транспорту заходить інвалід, жінка з малою дитиною, пасажири літнього віку, слід пропусти ти їх уперед, допомогти увійти. Якщо вони виходять, допомогти вийти.

Входити до транспортного засобу можна тільки тоді, коли він остаточно зупинився, і тільки з боку тротуару чи узбіччя проїжджої частини. Затемна слід уникати порожніх зупинок. Очікувати транспорт краще в багатолюдних місцях, на добре освітленій зупинці.

Посадку й висадку варто робити не на проїжджій частині, а в спеціально відведених місцях чи біля бордюру дороги.

 

Безпека салону

 

У салоні передбачено все необхідне. Є аварійні та запасні виходи, вогнегасники, аптечка. Стоячи в салоні, необхідно надійно триматися за поручні чи спеціальні ручки. Це допоможе не впасти під час гальмування. Стояти краще обличчям у бік руху.

У громадському транспорті можуть бути злодії. Щоб не стати їх жертвою, треба пильнувати свій портфель чи валізу, бути уважним, особливо при виході.

 

Поведінка в екстремальних ситуаціях

 

При автобусній аварії для виходу слід використовувати двері, аварійні виходи, вентиляційні люки. Якщо не відчиняються двері, відкривати запасні виходи. З ущільнювача вікон треба витягнути гумовий шнур, після цього просто надавити на скло.

Якщо аварійні виходи не відкриваються, треба, обернувши руку будь-якою тканиною, вибити найближче скло. Це можна зробити обома ногами.

 

Потенційна небезпека пасажирських місць

 

Усередині салону автомобіля для пасажира існують такі фактори, що травмують:

· наявність зайвих пасажирів;

· багаж на задньому сидінні;

· імовірність пересування пасажира всередині салону;

· наявність виступів усередині автомобіля;

· незакріплені предмети.

 

Захисні системи, їх призначення

 

Найнебезпечнішим є переднє сидіння поруч із водієм, тому перевезення дітей до 12-ти років на цьому сидінні суворо заборонене. До захисних систем салону автомобіля належать:

· підголівники;

· паски безпеки (паски під час руху автомобіля мають бути пристебнуті);

· надувні подушки безпеки;

· безпечні колисочки для дітей віком до одного року;

· безпечне крісло для дітей дошкільного віку.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)