АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 5. Аналіз матеріальних ресурсів та

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  3. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  4. VII. Аналіз галузі
  5. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  8. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  9. Аналіз асортиментної продукції
  10. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  11. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  12. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну

Ефективності їх використання

Джерела аналізу:

№1. Терміновий звіт промислового підприємства з продукції Форма № 1-П (термінова) місячна; Квартальний звіт підприємства по продукції Форма № 1-П (квартальна); Звіт про основні показники діяльності підприємства форма № 1 – підприємництво; Баланс - форма № 1 (виробничі запаси); Звіт про фінансові результати Форма № 2; Примітки до річної фінансової звітності (розділ VІІІ), розшифровка матеріальних витрат, оперативні дані відділу матеріально-технічного постачання, дані складських й транспортних служб, відомості аналітичного бухгалтерського обліку про надходження, витрати та залишки матеріальних ресурсів; плани-прогнози матеріально-технічного постачання, інші оперативні дані виробничої діяльності тощо.

№2. Звіт про основні показники діяльності підприємства форма № 1 – підприємництво (річна); Основні показники господарської і фінансової діяльності селянського (фермерського) господарства форма № 2 (ферм); Звіт про обсяги реалізованих послуг форма № 1 – послуги (річна); Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1.Баланс Форма №1-м; 2. Звіт про фінансові результати Форма №2-м; інші оперативні дані, первинні документи: наказах та розпорядженнях про приймання, переведення, звільнення, надання відпусток, а також дані планово-нормативної, облікової та оперативної інформації зі звітів підрозділів підприємства, розшифровка матеріальних витрат, оперативні дані відділу матеріально-технічного постачання, дані складських й транспортних служб, відомості аналітичного бухгалтерського обліку про надходження, витрати та залишки матеріальних ресурсів; плани-прогнози матеріально-технічного постачання тощо.

Завдання 40

Проаналізувати рівень забезпеченості підприємства сировиною за звітний період. Зробити висновки.

 

Матеріали одиниця виміру Потреба за прогнозом (планом) залишок на початок року потреба з урахуванням залишків виділено фондів реалізовано фондів Відхилення в забезпеченості
всього у тому числі всього у тому числі
на виробництво продукції на перехідний залишок   виділених фонд від потреби реалізованих фондів від виділених
                       
                       
                       

Завдання41

Проаналізувати вплив виконання плану з реалізації фондів на матеріальні ресурси в цілому по підприємству і по кварталах. Вказати, на які показники роботи підприємства негативно вплине неповне і неритмічне надходження сировини та матеріалів. Зробити висновки.

 

Види матеріалів Квартал Разом за рік, т
І ІІ ІІІ ІV потреба отримано
потреба отримано потреба отримано потреба отримано потреба отримано    
А                    
Б                    
В                    
Г                    

 

Завдання 42

Проаналізувати ефективність використання підприємством матеріалів. Визначити вплив на зміну обсягу виробництва відхилень фактичних витрат матеріалів на одиницю виробу від витрат за нормою. Для аналізу обрати вироби (5-6 виробів), що в основному формують обсяг випуску продукції і матеріали, які в основному формують витрати матеріалів в собівартості продукції.

Виріб і матеріали Фактичний випуск продукції в натуральному виразі, шт. Витрати сировини на одиницю продукції, кг
за нормою фактично
Виріб (матеріали)      
А      
Б      
Д      
Виріб (матеріали)      
А      
Б      
Д      

 

 

Завдання 43

Проаналізувати ефективність використання матеріалів. Визначити додатковий випуск продукції із заощаджень сировини, або недодану продукцію у разі перевитрат сировини (5-6 виробів).

Вид продукції і матеріалу Фактичний випуск продукції у натуральному виразі Витрати сировини на одиницю продукції, т Відхилення на випуск (+,-) Можливий додатковий випуск із заощадженої сировини, шт Недодана продукції у разі перевитрат сировини, шт
за нормою фактично відхилення (+,-)      
Виріб 1              
А              
Б              
С              
Виріб 2              
А              
Б              
С              

Завдання 44

Обчислити узагальнені показники ефективності використання матеріальних ресурсів та проаналізувати їх динаміку. Визначити резерви зростання обсягу продукції. Зробити висновки.

 

Показник Минулий рік Звітний рік
Товарна продукція у порівняних цінах, тис. грн    
Матеріальні витрати,тис. грн.    
Матеріаломісткість товарної продукції, грн.    
Вихід продукції на одну гривню використаних цінностей, грн.    
Перевитрата (+),або економія (-) матеріалів внаслідок відхилення фактичної матеріаломісткості від минулорічної, тис. грн.    
Можливе збільшення випуску продукції за умов досягнення минулорічного рівня матеріаломісткості,тис. грн.    

 

Завдання 45

Розрахувати вплив ефективності використання матеріальних ресурсів та матеріальних витрат на відхилення обсягу випуску продукції за звітний період від обсягу за минулий рік. Скласти баланс факторів. Визначити можливі резерви збільшення обсягу випуску продукції. Зробити висновки.

Показник Минулий рік Звітний рік Відхилення (+,-)
Обсяг продукції (робіт, послуг) у порівняних цінах,тис. грн.      
Матеріальні витрати,тис. грн.      
Матеріаловіддача, грн.      

Завдання 46

Розрахувати можливі показники ефективності використання матеріальних ресурсів підприємства за три роки. Визначити позитивні та негативні тенденції. Зробити висновки.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)