АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Історія виникнення вишивки

Читайте также:
  1. Виникнення i розпад загальноiндiйської держави / друга пол. I тис. до н.е./.
  2. Виникнення асептики
  3. Виникнення держави і розвиток економіки
  4. Виникнення держави та рання історя Китаю.
  5. Виникнення етики в системі філософського знання
  6. Виникнення і перебіг АГ тісно пов'язані з наявністю факторів ризику.
  7. Виникнення і розвиток вищих навчальних закладів у світі. Поява університетів.
  8. Виникнення і розвиток грошових відносин
  9. Виникнення і розвиток Економічної теорії
  10. Виникнення міста в Європі
  11. Виникнення міста Рима та правління царів
  12. Виникнення міської драми. Жанрова своєрідність мораліте, фарсу та соті.

Вступна частина

Обґрунтування вибору теми проекту

Застосування різноманітних швів дає змогу створювати вишивані візерунки геометричного і рослинного характеру, а також тематично-сюжетні зображення в багатоколірній гамі від легких контурних і ажурно-сітчастих до рельєфних і суцільно закритих площин. Вишивка завжди тісно пов‘язана з побутом народу, відображає його художні смаки і національну своєрідність.

 

Завдання, яке вирішує обраний проект

Вишивання - це творча робота, до того ж робота приємна і зовсім не утомлива. Давно відомо, що вишивання не лише відганяє похмурі думки, але і сприяє гарному настрою. Адже результат праці - красиво вишита річ - приносить повне задоволення.

Цей проект по вишиванню дає можливість подарувати мамі або бабусі декоративну серветку або картину.

 

Вимоги яким має відповідати майбутній виріб

Якість вишитих виробів, продуктивність нашої праці багато в чому залежить від матеріалів, правильного вибору інструментів і приладів.

Майбутній виріб повинен відповідати таким вимогам

- Відповідність малюнку;

- Виконано охайно;

- Чіткість рисунку;

- Відповідність вибору до ниток.

Варто запам'ятати, що правильність виконання виробу або окремого мотиву залежить багато в чому від того, наскільки туго натягується нитка; від неточних рухів рук.

 

Основна частина

Історія виникнення вишивки

З давніх давен вузькі смужки тканини застосовувалися в повсякденному житті та господарській діяльності людей. Вже в Стародавній Греції жінки вплітали у волосся смужки тканин, щоб «освіжити» свій образ. Крім того, кольоровими стрічками оброблявся одяг, до того ж кожному соціальному класу відповідав свій колір і матеріал. В середні віки в Італії вже декорували стрічками спинки стільців і балдахіни, а також підв’язували важкі завіси, якими закривалися вікна для захисту від холоду в зимовий час.

В XV сторіччі у Франції з’явилася вишивка шовковими стрічками. Спочатку знатні дами стали прикрашати свої сукні, оформляючи корсажі дрібними трояндочками «а ля рококо», листям і безліччю розкиданих кольорів з перлинами і кришталиками. З Франції цей вид вишивки перекочував на острови до Англії. А звідти розійшовся по всіх країнах колишньої Британської імперії. Разом з переселенцями зі Старого Світу він потрапив до Америки, де швидко завоював популярність.

Після Другої світової війни інтерес публіки до всіх видів рукоділля став знижуватися. Але протягом двох останніх десятиліть почалося відродження вишивки. Повернулася жага до прекрасного, і це мистецтво знову набуло популярності. Адже шити шовковими стрічками надзвичайно цікаво, це не вимагає складних пристроїв і великих витрат. До того ж тут застосовуються прості та всім добре відомі прийоми вишивки. А об’ємний малюнок настільки привабливий, що можна, без всякого сумніву, стверджувати: в найближчі роки на цей вид вишивки чекає широке поширення й успіх!

Історія цієї техніки веде до давніх англосаксонських традицій. Для такого виду вишивки береться дуже вузька стрічка, яка підходить до будь-яких типів тканин. Вона вільно проходить через найщільніші волокна, не втрачаючи своєї форми. Особливість цієї техніки вишивки в тому, що вона додає малюнку об’ємність. За допомогою оригінального об’ємного малюнка або банта ви зможете об’єднати в єдиний ансамбль декілька предметів вашого гардеробу. Універсальність цього виду вишивки в тому, що вона дозволяє оформити і дитячий полотняний рюкзак, і дамську вечірню сумочку.

 

 

Вибір аналогів

Де брати узори схеми і ідеї? Почерпнути натхнення можна, звичайно ж, у професіоналів. Існують цілі магазини, де виставлені рукодільні речі, безліч друкарських видань, глянсових журналів по вишиванню. Всі вони при перегляді приносять справжнє задоволення. Що ж, якщо вишивання це і Ваше хобі теж, тоді давайте цим задоволенням насолоджуватися разом.

Розглянемо кілька візерунків.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)