АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програма «Великої економічної гри» (17.02-21.02 2014 р.)

Читайте также:
  1. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  2. Аналіз сучасної економічної ситуації
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Б.Механізм відновлення економічної рівноваги, що порушується сукупним попитом, або сукупною пропозицією.
  5. В якості економічної моделі справжнього соціалізму економічні радники Горбачова певний час вбачали
  6. Вибір економічної стратегії
  7. Вибір моделей макроекономічної політики в Україні.
  8. Види зовнішньоекономічної діяльності
  9. Види зовнішньоекономічної діяльності
  10. Види зовнішньоекономічної діяльності.
  11. Виникнення і розвиток Економічної теорії
  12. Виробнича програма по рослинництву СК «Агробізнес»

ЗАТВЕРДЖЕНО

Директор Вінницького

технічного ліцею ___________С.К.Пастух

«___»_______ 2014 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про проведення пілотного профорієнтаційного проекту

«Велика економічна гра»

Загальні положення

Метою проведення економічної гри є популяризація малого та середнього бізнесу, проба сил у підприємницькій діяльності, розвиток творчого потенціалу через формування бізнес-ідеї, врахування переваг та ризиків підприємництва.

 

Основні завдання:

- отримання навичок роботи в команді, задля спільного позитивного результату;

- формування особистої і соціальної зрілості учасників гри;

- отримання навичок у формування бізнес-ідеї;

- отримання навичок з організації підприємницької діяльності;

- вивчення і задоволення попиту на товари та послуги;

- задоволення потреб молоді в професійному самовизначенні і творчій самореалізації;

- отримання досвіду загально-обов’язкового оподаткування;

- можливість взяти участь у громадських роботах;

- спостереження за грошовими потоками гри;

- організація змістовного дозвілля учнівської молоді, створення сприятливих умов для реалізації її творчого потенціалу.

 

 

Штаб «Великої економічної гри»

Підготовку та проведення гри здійснює штаб. До складу штабу входять по два представники від кожного базового об’єкту управління грою: реєстраційно-податкової служби, банку, служби зайнятості та служби контролю. Інформація про хід гри розповсюджується через Раду лідерів, для представників всіх груп-учасників. Координує роботу штабу відділ організації профорієнтації ОЦЗ.

 

Учасники пілотного профорієнтаційного проекту

«Велика економічна гра»

Для участі у грі запрошуються команди всіх груп (8-11кл.) Вінницького технічного ліцею, вчителі, працівники школи. Команди створюють підприємства, що надають товари та послуги. Кількість підприємств визначає кожна група самостійно.

 

Програма «Великої економічної гри» (17.02-21.02 2014 р.)

1-й день, 2-й день – створення та оформлення робочих місць для працівників об’єктів управління грою: реєстраційно-податкової служби, банку, служби зайнятості та служби контролю; виготовлення грошових одиниць, штрафних квитанцій, бланків реєстрації підприємств, тощо. Визначення найцікавіших бізнес-ідей у групах.

3-й день – реєстрація підприємств та видача дозвільних ліцензій об’єктам підприємницької діяльності; формування переліку громадських робіт та встановлення їх вартості.

4-й день – день активної реклами підприємств, які будуть надавати послуги.

5-й деньекономічна гра – діяльність всіх створених підприємств, виконання громадських робіт, отримання учасниками гри товарів та послуг, робота податкової системи. Розпочинається день з лінійки-старту економічної гри

 

- Реєстраційну ліцензію розмістіть на самому помітному для клієнтів місці. Це єдиний документ, що підтверджує легальність вашої діяльності на території гри. Будь-яка діяльність, не підтверджена ліцензією вважається нелегальною, а отже такою, що немає права на існування.

- Продумайте ціни на товари і послуги. Прайс з вартістю товарів та послуг розмістіть у зручному для клієнтів місці. Цінова політика вашого підприємства протягом гри може коливатися, відповідно до попиту.

- Подбайте про безпеку для клієнтів і персоналу підприємства.

- Інвентар, який використовується у наданні послуг, робочі місця персоналу, саме приміщення повинні бути охайними і привабливими.

- Приміщення загального користування (туалети, їдальня, гардероб) прирівнюються до стратегічних об’єктів і в оренду підприємствам не надаються. Проте на території приміщень загального користування можна надавати послуги.

- Послуги, що їх надають підприємства можуть повторюватися, - це створить на території гри конкурентне середовище.

- Про положення, накази, оголошення, правила, зміни (у разі необхідності), підсумки гри… читайте в інформаційному куточку економічної гри, на другому поверсі ліцею, біля входу в актову залу.

- Підприємства створюють всі 14 команд – учасниць економічної гри. Щоб максимально донести інформацію про свої послуги до громади ліцею і мотивувати всіх отримати послуги саме у вас, в четвер, 20.02.2014 р. проводиться день активної реклами. Протягом дня для реклами можна використовувати всю територію, технічні засоби ліцею, оголошення, роздаткові матеріали, творчі ресурси… Це реальна можливість донести інформацію про ваші підприємства до великої кількості учасників гри. Головне в рекламі: креативність і лаконічність.

- Пам’ятайте, що ваша реклама не повинна шкодити майну, здоров’ю і моралі. Позитивність – основна вимога до реклами.

- На території гри діють правила гарного тону, поваги до конкурентів і колег по бізнесу, бережливого ставлення до особистого та чужого майна.

- На лінійці старту економічної гри - 21.02., о 8.00 (актова зала) учасники отримують стартовий капітал для активної участі у грі (із розрахунку: 20 ВТЛ для учнів; 20 ВТЛ для вчителів) Ігрова грошова одиниця однакова для всіх учасників і дійсна для взаєморозрахунків у ліцеї протягом одного дня – 21.02.2014 р., тому отримані вами кошти постарайтеся витратити протягом гри. Будь-яка спроба підірвати грошовий обіг недопустима і завершиться для її організаторів відстороненням від гри.

- Велика економічна гра буде проходити за принципом 30 хв. – тривалість уроку; 30 хв.- гра.

14.10 – 15.00 – підведення підсумків базовими об’єктамигри: банком; реєстраційно-податковою службою; службою зайнятості; службою контролю.

15.05 – лінійка підведення підсумків (актова зала).

- Для підтримання життєдіяльності будь-якої громади необхідно мати чітку систему оподаткування. Участь у сплаті податків – обов’язкова умова для всіх учасників економічної гри. Податок підприємства складає 30% від доходів; податок фізичних осіб (громадські роботи) – 20% від доходів. Команди самостійно контролюють процес сплати податків (призначають відповідальну особу), намагаючись робити це максимально чесно. Для зручності можна завести журнал надання послуг, або продумати власний варіант фіксації доходів.

- Податки від групи в реєстраційно-податкову службу сплачуються щогодини відповідальною особою;

- Питання соціального захисту своїх працівників, виплати їм зарплат, премій, інших матеріальних стимулів кожне підприємство вирішує індивідуально.

- Підприємствам необхідно так організувати роботу персоналу, щоб у всіх була змога і заробити кошти і витратити їх на послуги інших підприємств (це питання може вирішити формування 2-3-х бригад).

- Для якісної організації економічного заходу в ліцеї працюють базові об’єкти гри: банк, реєстраційно-податкова служба, служба контролю та служба зайнятості. Всі учасники гри мають із розумінням та повагою відноситися до їх функціональних обов’язків, не перешкоджати роботі, у разі необхідності, дотримуватися черги.

- Для тих учасників гри, хто не буде задіяний у підприємницькій діяльності, службою зайнятості організовуються оплачувані громадські роботи. Об’єм робіт показує представник служби зайнятості. Після виконання роботи спеціалістом СЗ оцінюється її якість і здійснюється оплата у вигляді чеку, який потрібно через банк перевести у грошову одиницю. Індивідуальні громадські роботи сумуються і впливають на загальний результат команди. З переліком громадських робіт можна ознайомитись в середу – 19.02., з 13.00.

- Своєю участю у економічній грі, ви автоматично даєте згоду на дотримання вищеназваних правил.

- Будь-яке підтверджене порушення правил гри, зафіксоване службою контролю, організаторами гри, конкурентами чи спостерігачами карається штрафними санкціями:

*1-ше попередження – 10 грошових одиниць для фізичної особи; 20 грошових одиниць для юридичної особи (підприємства);

*2-ге порушення – 20 грошових одиниць для фізичної особи; 40 грошових одиниць для юридичної особи (підприємства);

*3-тє порушення – позбавляє подальшої участі у грі з повним вилученням коштів.

- Велика економічна гра буде вважатися успішною, якщо кошти, що були в банку до початку гри, знову повернуться в банк, на депозитні рахунки. Тому всі кошти, отримані від діяльності підприємств (із врахуванням виплати зарплат та премій персоналу) та невикористані кошти, отримані за участь у громадських роботах необхідно підрахувати і віднести у банк гри.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)